Μετά την Μέση Ανατολή τώρα και η Ευρώπη στις φλόγες.Οι λαοί ξυπνούν!

Οι τελευταίες εξεγέρσεις στη Μέση Ανατολή ήρθαν σε μια περίοδο κρίσης για το παγκόσμιο οικονομικό/κοινωνικό/πολιτικό σύστημα.

Δικτατορίσκοι με δεκαετίες θητείας αμφισβητήθηκαν ανοικτά από τους λαούς τους οποίους καταπίεζαν προς ώφελος των ντόπιων και ξένων ελίτ.Οι οποίοι λαοί στη συνέχεια διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά και όταν η απάντηση των δικτατόρων ήταν οι σφαίρες εξεγέρθηκαν δυναμικά,δημιουργώντας μια τεράστια δυναμική για πολιτικές αλλαγές στη Μέση Ανατολή.Παρά τα φαινομενικά απογοητευτικά τελικά αποτελέσματα τους(χούντα στην Αίγυπτο, κατάπνιξη στο αίμα στο Μπαχρέιν, επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Λιβύη,αντικατάσταση του Μπεν Άλι με άλλο υποχείριο των ΝΑΤΟικών στην Τυνισία) ,οι εξεγέρσεις αυτές ξύπνησαν τις συνειδήσεις εκατομμυρίων,διασφαλίζοντας ότι η αντίσταση θα συνεχιστεί φέρνοντας καλύτερες μέρες.

Στην άλλη άκρη της μεσογείου,οι συνέπειες της ανεξέλεγκτης,χαοτικής φύσης του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος της αγοράς το οποίο υπέφερε το 2008 την μεγαλύτερη του κρίση μετά την δεκαετία του 30 άρχισαν να ξαναφαίνονται.Οι προσπάθειες κυβερνήσεων και διεθνών «οικονομικών οίκων» να προωθήσουν μέτρα «διάσωσης» τραπεζών-παρόλα τα τεράστια κέρδη τους σε περίοδο «κρίσης» «απέτυχαν»-με την έννοια ότι το καλοστημένο σχέδιο των διεθνών τραπεζιτών για έλεγχο και καθυπόταξη οικονομιών ολόκληρων χωρών,ολόκληρων λαών,προχωρούσε κανονικά…

Τα οικονομικά παιχνίδια με όρους δυσνόητους στον απλό πολίτη-και λογικό αυτό,αφού αποτελούν μέσο οικονομικών παιχνιδιών παραγωγής ψευδούς «ανάπτυξης»-όπως CDS,»τοξικά παράγωγα» κοκ- έφεραν κράτη όπως Ισλανδία,Ισπανία,Ελλάδα στο σημείο να είναι πλέον υπόδουλα στο «χρέος» τους,το μεγαλύτερο μέρος του οποίου δημιουργήθηκε από ελάχιστους πλούσιους ιδιώτες και όχι το σύνολο του λαού.Μπροστά στον «κίνδυνο της χρεωκοπίας» η Ελλάδα «αναγκάστηκε» να μπει σε ένα φαύλο κύκλο χρέους,με συνεχή δανεισμό για αντιμετώπιση των συνεπειών του δανεισμού-τίποτα νέο για μια χώρα που από διακήρυξης «ανεξαρτησίας» το 1828 ήταν συνεχώς υπόδουλη των πιστωτών της,αλλά με την διαφορά ότι αυτή την στιγμή η απόλυτη κυριαρχία στο διεθνές σκηνικό των μεγαλοτραπεζιτών τωνΔΝΤ,Goldman Sachs,Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας,ΕΕ και των σχεδίων τους διασφάλιζε ότι η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να βγει από την κρίση ανώδυνα.

Η ελληνική κυβέρνηση ακολούθησε τον δρόμο της εξυπηρέτησης των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου,των μεγαλοεφοπλιστών,των τραπεζιτών ντόπιων και ξένων(μη αντιμετωπίζοντας τα γνωστά άτομα που κερδίζοντας από την κατάσταση απομάκρυναν τα κεφάλαια από την χώρα,και μη χρησιμοποιώντας ένα μέρος από τα τεράστια κέρδη των τραπεζών-το οποίο θα ήταν υπέρ αρκετό για αντιμετώπιση της «κρίσης»).

Ακολούθησε τον δρόμο της αφαίμαξης των ασθενέστερων οικονομικά,των νέων,των ανέργων,των εργαζομένων,των συνταξιούχων,των δημοσίων υπαλλήλων,με αποκρατικοποιήσεις,κάθετες μειώσεις μισθών,απώλεια αμέτρητων θέσεων εργασίας,φορολογίες ακόμη και για μισθούς 500 ευρώ(!) μηνιαίως,ελαστικοποίηση μέχρι και κατάργηση των εργατικών νόμων που κερδίθηκαν μετά από δεκαετίες αγώνων.

Φέρνοντας τον λαό στην εξαθλίωση,χωρίς περιθώρια ανάκαμψης και εξόδου από τον φαύλο κύκλο του χρέους,χωρίς ελπίδα για το μέλλον.

Έχοντας πλέον (κοινό μυστικό) μόνο στόχο την ελεγχόμενη χρεωκοπία,ώστε ο ελληνικός λαός να εξαθλιωθεί και να μετατραπεί η Ελλάδα σε Αφρική σιωπηλά,χωρίς να επηρεαστούν τα συμφέροντα των ευρωπαίων τραπεζιτών και καπιταλιστών και της ΕΕ που επιτρέπει την εύκολη διακίνηση των κεφαλαίων τους(η οποία τους επιτρέπει να παρακάμπτουν κρατικές νομοθεσίες ελέγχου της ασυδοσίας τους).

Το ίδιο σκηνικό επαναλαμβάνεται σε Ισπανία,η οποία αποτελεί τον επόμενο «αδύναμο κρίκο» της ευρωζώνης-αφού η Ελλάδα,ως ο πρώτος στόχος των διεθνών τραπεζιτών αποτελούσε και ένα πείραμα.Η Ισπανία,με «χρέος» επίσης «τεράστιο»,δέχεται «συστάσεις» από τους διεθνείς τραπεζίτες και «χρηματοπιστωτικούς οίκους»,δίδοντας αφορμές για επανάληψη του σκηνικού της Ελλάδας.

Στην Αγγλία,η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του «φιλελεύθερου» Κλεγκ προχωρεί συνεχώς σε μειώσεις στις κοινωνικές παροχές και πολλαπλασιασμό των πανεπιστημιακών διδάκτρων,θέτοντας ως μόνη λύση για κοινωνική επιβίωση των ασθενέστερων οικονομικά τον δανεισμό τεράστιων ποσών-και την συνεπαγόμενη οικονομική τους υποδούλωση στους τραπεζίτες.

Όμως οι λαοί,παίρνοντας παραδείγματα από την αντίσταση των Αράβων συνανθρώπων μας,οι οποίοι αψήφισαν ξύλο,δυσφήμιση,καταστολή,ακόμη και σφαίρες,έχοντας ως καταλύτη τις νέες τεχνολογίες,πήραν την σκυτάλη.

Στην Ισπανία,χώρα με μακρά ιστορία κοινωνικών κινημάτων «από τα κάτω» -με πιο μεγάλο παράδειγμα τον ισπανικό εμφύλιο όπου οι λαικές πολιτοφυλακές αντιστάθηκαν με κάθε μέσο τόσο στον φασισμό του Φράνκο όσο και στους ολοκληρωτιστές σταλινικούς ζητώντας μια κοινωνία ίσων και ελεύθερων ανθρώπων-εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου καταλαμβάνει πλατείες και δημόσιους χώρους με συγκεκριμένα αιτήματα

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1295273

Μετά από μέρες ολόκληρες αμηχανίας,και αφού ο κρατικός μηχανισμός-τσιράκι των μεγαλοτραπεζιτών και των εχόντων και κατεχόντων- αντιλαμβάνεται πως οποιαδήποτε προπαγάνδα δεν έχει πλέον κανένα νόημα αφού και τα μίντια  και οι πολιτικοί έχουν καταβαραθρωθεί στην συνείδηση του κόσμου-εγκαταλείπει το καρότο και αρπάζει το -πάντα παρόν σε ετοιμότητα-μαστίγιο.Κρατική καταστολή για «λόγους υγιεινής»(ενώ δεν υπάρχει πρόβλημα με ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους) και «το Champions League»(!).

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1295956

Όμως το μαστίγιο έχει λόγο που το αφήνουν τελευταίο.Πολλές φορές φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα…

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1296048

(ένα μάθημα που δεν έμαθαν από τους συναδέλφους τους Καντάφι-η καταστολή των ειρηνικών διαδηλώσεων οδήγησε σε εμφύλιο,Μομπάρακ,Μπεν Άλι και Άσαντ-η καταστολή οδήγησε σε ριζοσπατικοποίηση των αιτημάτων των εξεγερμένων).

Καταλήψεις,γενικές απεργίες,συγκρούσεις,οικονομική παράλυση της κανονικότητας ενός σάπιου συστήματος.

Αυτή την στιγμή οι Ισπανοί αγωνίζονται στους δρόμους και στις πλατείες για την ζωή τους,τα όνειρα τους,την αξιοπρέπεια τους,την επιβίωση τους.

http://news.infoshop.org/article.php?story=20100930173239320

Ενώ πριν από λίγες μέρες στην Αγγλία ενώ το «βασιλικό ζεύγος» έπαιζε το δικό του θέατρο η κοινωνία,με τους φοιτητές στην πρώτη γραμμή πολεμούσε ενάντια στην διάλυση του επιπέδου ζωής και της αξιοπρέπειας των οικονομικά ασθενέστερων από τον «φιλελεύθερο» Κλεγκ και τους γύπες των «φοιτητικών δανείων»(τράπεζες)που θα ήταν οι μόνοι που θα επωφελούντο πραγματικά από γεγονότα όπως οι αυξήσεις των διδάκτρων.

Τώρα οι σπίθες της πυρκαγιάς αυτής μεταφέρονται στην Ελλάδα.

Στην χώρα στην οποία από τότε που ο Γιωργάκης και η συμμορία του παρέδοσε τον ελληνικό λαό στους τραπεζίτες δεν έπαψε η συνεχής αντίσταση στις προσπάθειες διάλυσης κάθε έννοιας κοινωνίας και κοινωνικών κατακτήσεων.Από τις 200 000 της 5ης Μάη 2010 μέχρι και τις συχνές γενικές απεργίες.

Στην πλατεία Συντάγματος(Αθήνα,απέναντι από το θέατρο που αποκαλείται βουλή),αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα εκατοντάδες χιλιάδες κόσμος,αγανακτισμένοι πολίτες κάθε ηλικίας,επαγγέλματος,ιδεολογίας οι οποίοι είδαν το μέλλον τους να γκρεμίζεται,μαζεύτηκαν από την Τετάρτη 24/5 και μέχρι τώρα συνεχίζουν να δείχνουν ότι δεν μένουν αμέτοχοι.

Εδώ δεν χρειάζεται να πω τίποτα άλλο σχετικά-οι ίδιοι τα λένε πολύ καλύτερα.

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1295118

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1295185

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1295350

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1295410

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1295495

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1295571

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1295779

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1295797

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1295839

και ένα μήνυμα από αυτούς

Ψήφισμα Λαϊκής Συνέλευσης Πλατείας Συντάγματος

Εδώ και πολύ καιρό παίρνονται αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς.

Είμαστε εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νεολαίοι, που έχουμε έρθει στο σύνταγμα για να παλέψουμε και να αγωνιστούμε για τις ζωές μας και το μέλλον μας.

Είμαστε εδώ γιατί γνωρίζουμε ότι οι λύσεις στα προβλήματά μας μπορούν να προέλθουν μόνο από εμάς.

Καλούμε όλους τους Αθηναίους, εργαζόμενους, ανέργους και νεολαία στο Σύνταγμα, και όλη την κοινωνία να γεμίσει τις πλατείες και να πάρει τη ζωή στα χέρια της.

Εκεί στις πλατείες θα συνδιαμορφώσουμε όλα μας τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους που θα απεργήσουν την επόμενη περίοδο να καταλήγουν και να παραμένουν στο Σύνταγμα.

Δεν θα φύγουμε από τις πλατείες, μέχρι να φύγουνε αυτοί που μας οδήγησαν εδώ: Κυβερνήσεις, Τρόικα, Τράπεζες, Μνημόνια και όλοι όσοι μας εκμεταλλεύονται.

Τους διαμηνύουμε ότι το χρέος δεν είναι δικό μας.

ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ!

ΙΣΟΤΗΤΑ – ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

Ο μόνος αγώνας που χάνεται είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ!

Αυτή την Κυριακή γίνεται από Διαδικτύου πανευρωπαικό κάλεσμα για αντίσταση.

Μήπως πρέπει και εμείς εδώ να παραδειγματιστούμε?

(επειδή δυστυχώς και εδώ οι μέρες της ψεύτικης  «αφθονίας» φτάνουν στο τέλος τους…)

Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Ένα Σχόλιο to “Μετά την Μέση Ανατολή τώρα και η Ευρώπη στις φλόγες.Οι λαοί ξυπνούν!”

  1. Αλληλεγγύη στον λαό της Ελλάδας!Τετάρτη 29/6 στην Πλατεία Ελευθερίας. « M4trix87 Κανείς δεν είναι περισσότερο σκλάβος από όποιον νομίζει ότι ε Says:

    […] https://m4trix87.wordpress.com/2011/05/28/%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BC%CE%AD%CF… […]

Σχολιάστε