Ο αγώνας συνεχίζεται(ενώ οι εργοδότες βγαίνουν έξω απ’τα ρούχα τους,έχοντας τα χαμένα…)

Χθες 28 Οκτωβρίου,ημέρα που η Ελλάδα είπε το ιστορικό όχι στον φασισμό,κάποιοι έλεγαν για 15η συνεχόμενη ημέρα το δικό τους «όχι» σε ενός άλλου είδους φασισμό.Τον φασισμό της εργοδοσίας που μπροστά στην απληστία και την επιθυμία για λίγο περισσότερο (υπερ)κέρδος καταπατά τα δικαιώματα των εργαζομένων,ακόμη και όταν αυτά είναι συνταγματικά κατοχυρωμένα.

Μιλώ για τους απεργούς στο cafe la mode,που διεκδικούν το 10% των εισπράξεων όπως προνοεί ο Νόμος περί Κέντρων Αναψυχής άρθρα 10-11 και δικαίωμα ένταξης τους σε συντεχνία που προβλέπεται από το σύνταγμα,αλλά η εργοδοσία δεν είναι διατεθειμένη καν να συζητήσει για την παραχώρηση τους.
 
Και μπροστά στον φόβο όχι μόνο να χαθεί μέρος των (υπερ)κερδών της αλλά και η επιτυχία της απεργίας να γίνει παράδειγμα προς μίμηση και για όλους τους καταπιεσμένους εργαζόμενους των συναδέλφων και συνεργατών τους καπιταλιστών προτιμά να χάνει 5000 ευρώ την ημέρα παρά να παραχωρήσει στους εργαζόμενους τα δικαιώματα τους.

Χθες έγινε παρέμβαση στην Μακαρίου μετά από την αναλγησία της εργοδοσίας για 15η συνεχόμενη ημέρα.

Βλέποντας την απεργία εν εξελίξει και ακούγοντας το τι γινόταν όλοι όσοι βρίσκονταν στο cafe απεχώρησαν σιγά σιγά με αποτέλεσμα το cafe των ψευτοκυριλέ ψευτονεόπλουτων νεοκυπραίων να αδειάσει,σπάζοντας τα νεύρα των εκπροσώπων της εργοδοσίας που έφεραν αστυνομία για να «ηρεμήσουν τα πνεύματα» αλλά και για να προκαλέσει,σε συνδυασμό με την προκλητική συμπεριφορά του επιτόπου εκπροσώπου-υψηλόβαθμου υπαλλήλου της εργοδοσίας αλλά και της ίδιας της διευθύντριας της αλυσίδας των cafe.
 
Αν είναι δυνατόν ο υψηλόβαθμος υπάλληλος να απειλά με μήνυση άτομο επειδή τράβηξε βίντεο της απεργίας-ενώ το άτομο βρισκόταν σε δημόσιο χώρο,στο πεζοδρόμιο έξω από το cafe- με πρόσχημα ότι τράβηξε κατά λάθος το πρόσωπο του-αν είναι έτσι γιατί δεν λέει κανείς τίποτα όταν η αστυνομία γεμίζει τις διασταυρώσεις κάμερες!
 
Αν είναι δυνατόν η διευθύντρια της εταιρείας-που θέλει να το παίζει «πολιτισμένη»- να ΔΕΚΑΤΙΑΖΕΙ τους απεργούς επειδή διεκδικούν τα αυτονόητα!!!

Αυτή είναι η γύμνια τους!

Σήμερα,οι εργοδότες,πήραν μικρό αριθμό υπαλλήλων έξω από το υπουργείο Εργασίας-παρουσία τους- με πανώ που έλεγαν ότι οι υπάλληλοι αντιτίθενται στους συναδέλφους τους που απεργούν.
 

Τι σημαίνει αυτό?

Κατ’ αρχας όπως φαίνεται σε αυτό το βίντεο οι «αντι-απεργοί» δεν εκδηλώνονται καθόλου!Δεν φωνάζουν,οι περισσότεροι στέκονται αμήχανοι,άλλοι περπατούν μηχανικά,σαν να το θεωρούν αγγαρεία που «αντιδιαμαρτύρονται!ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ!Ήταν δηλαδή εκεί χωρίς να το θέλουν!

ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΕΙΛΩΝ!

Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΜΗΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΑΡΕΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΚΕΙ «ΑΝΤΙΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΤΕΣ» ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΝΤΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ-«ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ» ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ.
 
Τα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης (που επί 15 ημέρες δεν έκαναν τον κόπο να επισκεφτούν και να καλύψουν την απεργία για να μην στενοχωρήσουν τους καπιταλιστές διαφημιστές τους) τώρα ήταν εκεί…

 

Δυστυχώς όμως για τους εργοδότες μαζί με την «ανταπεργία» μοιραία επροβλήθη και η ίδια η απεργία!

There is no bad publicity?

Φαίνεται η εργοδοσία τα έχει χαμένα και προβαίνει σε σπασμωδικές κινήσεις άνευ τακτικής.
Φαίνεται είναι αμείλικτοι.

Η στάση των ΜΜΕ αναμενόμενη…

Κάθε δράση φέρνει και ανάλογη αντίδραση.

Η αδικία εις βάρος των εργαζομένων έφερε την απεργία.

Η απεργία έκανε τους κεφαλαιοκράτες να φτάσουν στα άκρα.

Τώρα πρέπει να βγει μια ΔΥΝΑΤΗ αντίδραση.

ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ!

ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

 

 

 

 

2 Σχόλια to “Ο αγώνας συνεχίζεται(ενώ οι εργοδότες βγαίνουν έξω απ’τα ρούχα τους,έχοντας τα χαμένα…)”

  1. Οι απεργίες και οι “απεργίες” « M4trix87 Κανείς δεν είναι περισσότερο σκλάβος από όποιον νομίζει ότι είναι ελεύθερος… Says:

    […] https://m4trix87.wordpress.com/%ce%bf-%ce%b1%ce%b3%cf%8e%ce%bd%ce%b1%cf%82-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%c… […]

  2. Οι εργαζόμενοι στον Παναμά ξεσηκώνονται… « M4trix87 Κανείς δεν είναι περισσότερο σκλάβος από όποιον νομίζει ότι είναι ελεύθερος… Says:

    […] […]

Σχολιάστε