6η με 8η μέρα της εκδίκασης της έφεσης στην υπόθεση των «10»

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 3 ημερών μίλησαν οι δικηγόροι υπεράσπισης των αστυνομικών κ. Κυπριανού, Πεκρής και Παπαϊωάννου ενώ ο κ. Γεωργίου έδωσε γραπτώς την αγόρευση του. Θυμίζουμε ότι οι κ. Γεωργίου Μ. και Χαραλάμπους είχαν μιλήσει την προηγούμενη εβδομάδα.

Η υπεράσπιση των 3 αστυνομικών από τους 10 που δεν παραδέχονται ότι ήταν στη σκηνή προσπάθησε να αμφισβητήσει την αυθεντικότητα του βίντεο. Δεν δόθηκαν όμως εξηγήσεις για το πού βρίσκονταν οι 3, τη στιγμή μάλιστα που ήταν καθήκον τους αφού ήταν σε υπηρεσία να πάνε στη σκηνή. Εδώ να πούμε ότι οι 3 αστυνομικοί στις καταθέσεις τους που έδωσαν τότε, μετά που οι Μάρκος και Γιάννος υπόβαλαν παράπονο για κακοποίηση, είχαν παραδεχτεί ότι βρέθηκαν στη σκηνή. Οι καταθέσεις αυτές δεν έγιναν αποδεχτές από το Κακουργοδικείο γιατί ο αξιωματικός της αστυνομίας που τις πήρε δεν φρόντισε να ενημερώσει τους 3 ότι θα χρησιμοποιούνταν στο δικαστήριο σαν μαρτυρικό υλικό. Έτσι, στις ανόμωτες δηλώσεις τους οι 3, δεν παραδέχτηκαν ότι ήταν παρόντες στη σκηνή.

Κάποιοι από τους δικηγόρους υπεράσπισης επιχειρηματολόγησαν χρησιμοποιώντας μόνο συγκεκριμένα σημεία από το μαρτυρικό υλικό, αλλοιώνοντας έτσι το νόημα τους. Αυτό επισημάνθηκε από τους δικαστές του Ανωτάτου, οι οποίοι έκαναν αρκετές απορίες και δεν έδειξαν να κατατοπίζονται και να συμφωνούν πλήρως με τα όσα άκουσαν.

Οι αγορέυσεις έχουν τελειώσει και:

Το Ανώτατο Δικαστήριο επιφυλάσσεται να ανακοινώσει την απόφαση του.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: