Οι ρίζες του φασισμού

2ος Παγκόσμιος Πόλεμος

Κινούμενος από μια παρανοική πίστη σε βιολογική ανωτερότητα και ανάγκη εξολόθρευσης η υποδούλωσης όλων των «κατώτερων φυλών»,ένας αποτυχημένος ζωγράφος καταφέρνει,εκμεταλλευόμενος την μετά του 1ου Παγκοσμίου οικονομική κρίση στην Γερμανία,με μπόλικο λαικισμό και προβοκατόρικες ενέργειες

http://en.wikipedia.org/wiki/Reichstag_fire

σε συνδυασμό με την(πολιτική και φυσική) εξόντωση των πολιτικών του αντιπάλων και την υποστήριξη του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου σε αντάλλαγμα με την δυνατότητα χρήσης ενός παγκοσμίου πολέμου ως «λύση» για έξοδο από την οικονομική κρίση,αλλά και τον διωγμό της Αριστεράς

να πείσει πρώτα τους επιχειρηματίες και τους τραπεζίτες,και έπειτα(μέσω προπαγάνδας και με την υποστήριξη των πιο πάνω) τον γερμανικό λαό να τον υποστηρίξει,δίδοντας του έτσι την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει λαικισμό σε συνδυασμό με εκμετάλλευση ενδογενών αδυναμιών του συντάγματος της «Δημοκρατίας» της Βαιμάρης για να καταλάβει την εξουσία,την οποία έπειτα χρησιμοποίησε για να προωθήσει τα σχέδια του για παγκόσμια κυριαρχία.

Αρχικά,οι «δημοκράτες» «Συμμάχοι» προσπαθούν να διαπραγματευτούν με τον Χίτλερ,προσπαθώντας να φτάσουν σε μια κατάσταση»κερδισμένοι-κερδισμένοι»,να «μοιράσουν την πίτα» της πραγματικής αιτίας του Β Παγκοσμίου,που ήταν η πρόσβαση σε και η κυριαρχία στις αγορές.Η ούτω καλούμενη πολιτική του «κατευνασμού των δικτατόρων»,η οποία σπάνια αναπτύσσεται εις μακράν από τους «mainstream» ιστορικούς,παρόλη την μεγάλη σημασία της στο να δοθεί περιθώριο στον Άξονα να ετοιμαστεί για αποτελεσματικότερο στρατιωτικό σχεδιασμό,για ευνόητους λόγους,απέτυχε,αφού οι γερμανοί καπιταλιστές,οι οποίοι είχαν υποστηρίξει την άνοδο του Ναζιστικού Κόμματος στην εξουσία επειδή ακριβώς μια νέα παγκόσμια πολεμική σύρραξη τους εσύμφερε-νέες ευκαιρίες για έλεγχο αγορών και «πολεμική ανάπτυξη»-δεν το εδέχοντο,και η παρανοική ηγεσία της Γερμανίας δεν είχε καμία δοάθεση για συμφωνίες.

Εδώ να σημειωθεί και η στάση της ούτω καλούμενης «κομμουνιστικής»-σταλινοφασιστικής τότε- Ε Σ «Σ» «Δ»,η οποία επιδίωξε βλακωδώς ειρήνη με τον Χίτλερ,παρά τα εμφανή σχέδια του-κάτι που τελικά το πλήρωσε με εκατομμύρια νεκρούς και την παρολίγο κατάληψη της Μόσχας από τον Άξονα,πριν την αντεπίθεση του 5ου Στρατού.

Τελικά,ο Άξονας επιτίθεται στην Ευρώπη,και κάποτε έρχεται και η σειρά της Ελλάδας.

Στην οποία ήδη εδιοικούσε ένας υποστηρικτής των ιδεοδών του εθνικο»σοσιαλισμού»,ο δικτάτορας Ιωάννης Μεταξάς,ο οποίος εμιλούσε εκτεταμένα για «τρίτο ελληνικό πολιτισμό»,φυλετική ανωτερότητα κοκ.

Τα «έργα» του εδώ

http://gnomologio.blogspot.com/2007/08/h-4-1936.html

ειδικά εδώ

Η δικτατορία του Μεταξά ακολούθησε το φασιστικό πρότυπο, τόσο σε επίπεδο ιδεολογικής συγκρότησης όσο και σε επίπεδο πρακτικής, χωρίς ωστόσο να κατορθώσει να αποκτήσει τη συνέπεια και τη συνοχή που χαρακτήριζαν την Ιταλία του Μπενίτο Μουσολίνι. Ο Μεταξάς δημιούργησε και διέδωσε την ιδεολογία του «Γ΄ Ελληνικού Πολιτισμού», στην οποία στηρίχτηκε το καθεστώς της 4ης Αυγούστου. Οι Μεταξικοί θεωρούσαν οτι είναι οι συνεχιστές του Αρχαίου (Α΄) και Βυζαντινού (Β΄) Πολιτισμού και οτι είχαν ως στόχο την φυλετική ενότητα του έθνους καθώς και την διατήρηση των παραδόσεων. Tο ιδανικό πολίτευμα κατα τον Μεταξά δεν ήταν η Αθηναϊκή Δημοκρατία αλλα η στρατοκρατική Σπάρτη. Ουσιαστικά ο Μεταξάς προσπαθούσε να προβάλει τον εαυτό του ως την μοναδική ελπίδα σωτηρίας για το Ελληνικό Έθνος γι’αυτό καθώς και την μοναδικότητα του Ελληνικού πολιτισμού απέναντι στα ξένα πρότυπα. Οι βασικές διαφορές με το Γ΄ Ράιχ έγκεινται στο οτι η Ελλάδα δεν εφάρμοσε μια ιμπεριαλιστική πολιτική, σε αντίθεση με την Γερμανία, η οποία προκάλεσε τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο, καθώς και στο ότι η ιδεολογία περί «Γ΄ Ελληνικού Πολιτισμού» δε βρήκε την πλατιά απήχηση στις μάζες που βρήκε η εθνικοσοσιαλιστική ιδεολογία στη Γερμανία.

Όχι και τόσο «ήρωας»,έτσι?

Με το να πεις ένα «όχι» υπό την πίεση των στρατιωτικών(προσπάθεια ανατροπής του το 1938) και του λαού(επαναστατικό κίνημα Κρήτης) ενώ ξέρεις ότι δεν θα πας στην Πίνδο αλλά θα μείνεις στην Αθήνα στο Προεδρικό Μέγαρο ενώ ο λαός αγωνίζεται κατά του φασισμού-ειρωνικά ηγούμενος από έναν φασίστα!-δεν δείχνεις τίποτα,σε σχέση με τις πράξεις σου σε τόσα χρόνια διακυβέρνησης.

Κι όμως,προωθείται ακόμη από το κράτος,την Εκκλησία,την «παιδεία» που έχουμε,ο δικτάτορας Μεταξάς ως ήρωας,αφού έτσι μετατρέπεται μια ιδεολογική σύγκρουση η οποία δεν αφορά μόνο το 40 αλλά κάθε εποχή-ελευθερία εναντίον ολοκληρωτισμού-σε εθνική(Ελλάδα εναντίον Γερμανίας),αποπροσατολίζοντας τον λαό.

Και ακόμη-για τον ίδιο λόγο- δεν δίδεται η βαρύτητα που πρέπει στα πραγματικά αίτια του πολέμου που στοίχισε την ζωή σε δεκάδες εκατομμύρια αθώους,τα οποία και κατέστησαν εφικτή την εκλογή ενός παρανοικού στην εξουσία της Γερμανίας-ΧΡΗΜΑ,ΚΕΡΔΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΙΣΧΥΡΩΝ,οι οποίοι ουδέποτε έριξαν μια σφαίρα,εις βάρος των λαών οι οποίοι αναγκάστηκαν να αλληλοεξοντωθούν για τα συμφέροντα των πιο πάνω.

Τα οποία αίτια δυστυχώς από την στιγμή που το υπάρχον σύστημα εξακολουθεί να υπάρχει και να βασίζεται στο κέρδος και την αλληλοεξόντωση,που ειδικά σε περιόδους κρίσεως-καλή ώρα μετά την παγκόσμια κρίση του 30 που η ανάκαμψη από την οποία επετεύχθη μέσω και της «πολεμικής ανάπτυξης»  του Β ΠΠ(σας θυμίζει τίποτα,ίσως ένα κράτος νότια της Τουρκίας?)-οδηγεί στον εκβαρβαρισμό των ισχυρών στην προσπάθεια διατήρησης των κερδών τους,συνεχίζουν να υφίστανται…

Advertisements

Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: