Ακόμη και στα στημένα τα κάνουν θάλασσα!

Αναδημοσίευση άρθρου του Πολίτη,χωρίς(αχρείαστα)σχόλια…

Οργανωμένη επιχείρηση εισαγωγής ναρκωτικών από την ΥΚΑΝ

Με «ταξί»… της αστυνομίας

Ο άνθρωπος που εισήγαγε τα 12 κιλά κάνναβης παραλήφθηκε στο αεροδρόμιο από μέλη της ΥΚΑΝ και μετέβη στη Λευκωσία με συμβατικό μαύρο Mercedes που είχε μετατραπεί σε ταξί με οδηγό αστυνομικό

Ουτε ελεγχόμενη παράδοση ούτε επιχείρηση για αξιοποίηση πληροφορίας, ήταν το φιάσκο της ΥΚΑΝ την περασμένη Παρασκευή στη βιομηχανική περιοχή Αραδίππου.Επρόκειτο για καθαρή υπόθεση εισαγωγής ναρκωτικών με τις ευλογίες και την καθοδήγηση της αστυνομίας με στόχο να παρουσιαστεί ο εντοπισμός των 12 κιλών κάνναβης και η σύλληψη του παραλήπτη του φορτίου ως «επιτυχία» της ΥΚΑΝ. Ο «Π» κατέχει στοιχεία τα οποία καταδεικνύουν ότι οι επίσημες θέσεις που διατύπωσε η αστυνομία και οι φαιδροί ισχυρισμοί… για απλό τροχαίο ατύχημα, στοχεύουν απλώς στην συγκάλυψη των παράτυπων πρακτικών της ΥΚΑΝ, και στην ανικανότητά της να φέρει σε πέρας ακόμα και μία στημένη επιχείρηση.

Με την «ευχή» τους
Τριαντάχρονος από προάστιο της Λευκωσίας, συνεργάτης της ΥΚΑΝ, στις αρχές Σεπτεμβρίου ενημέρωσε την υπηρεσία ότι επρόκειτο να πάει στην Ολλανδία για να
μεταφέρει ναρκωτικά για λογαριασμό γνωστού εμπόρου ναρκωτικών από τη Λεμεσό. Ο 30χρονος που είναι πρώην κατάδικος πήρε οδηγίες από τους αστυνομικούς να πάει να φέρει τα ναρκωτικά και κατά την παράδοση να λάβει μέρος σε επιχείρηση στην οποία θα συλλαμβανόταν ο άνθρωπος που θα τα παραλάμβανε. Για την υπόθεση στις 6 Σεπτεμβρίου είχε ενημερωθεί και ο αρχηγός της αστυνομίας από τον διοικητή της ΥΚΑΝ, Φίλιππο Βρόντο. Ωστόσο, δεν υπήρξε ενημέρωση ούτε του γενικού εισαγγελέα ούτε του τμήματος Τελωνείων για να ακολουθηθεί η πρακτική που προβλέπεται για τις ελεγχόμενες παραδόσεις. Ο 30χρονος πήγε στο ‘Αμστερνταμ μέσω Αθηνών και επέστρεψε με τον ίδιο τρόπο την περασμένη Παρασκευή, έχοντας μαζί του μία μαύρη ρούχινη τσάντα, η οποία περιείχε 12 κιλά κάνναβης. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι λίγα 24ωρα μετά την αναχώρηση του 30χρονου για το ‘Αμστερνταμ αναχώρησε από την Κύπρο και ο φερόμενος ως έμπορος με σκοπό, όπως εικάζεται, να κάνει την πληρωμή των ναρκωτικών.

Είπαν ψέμματα
Την περασμένη Παρασκευή πήγαν στο αεροδρόμιο μέλη της ΥΚΑΝ για να παραλάβουν τον 30χρονο που ήρθε από την Αθήνα με τα ναρκωτικά. Τελωνειακοί υπάλληλοι ρώτησαν τους αστυνομικούς για τον σκοπό της παρουσίας τους και αυτοί ψευδώς ανέφεραν ότι απλώς έκαναν μια παρακολούθηση. Παρέλαβαν τον 30χρονο χωρίς να ελεγχθούν οι αποσκευές του από το τελωνείο και τον έβγαλαν έξω, λέγοντας «αυτός είναι δικός μας»…

Γραφείο ταξί η ΥΚΑΝ
Έξω από το αεροδρόμιο παρέλαβε τον 30χρονο αστυνομικός της ΥΚΑΝ, ο οποίος οδηγούσε ένα μαύρο Mercedes Ε220 CDI, στο οποίο είχε μετατραπεί σε ταξί με συμβατικές πινακίδες που είχαν το γράμμα «Τ». Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται για το ίδιο αυτοκίνητο με τον ίδιο αστυνομικό ως οδηγό που είχε παραλάβει πριν ένα χρόνο και τον Λιβανέζο με τα επίσης 12 κιλά ναρκωτικά τα οποία κατέβαλε η ΥΚΑΝ τρεις μήνες προσπάθειες να βρει αγοραστή και, όπως είχε αποκαλύψει ο «Π», και εκείνη η υπόθεση κατέληξε σε φιάσκο. Το Mercedes «ταξί» της ΥΚΑΝ κατευθύνθηκε προς τη Λευκωσία με συνοδία άλλα συμβατικά αυτοκίνητα της υπηρεσίας.

Η παράδοση
Ο παραλήπτης επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον συνεργάτη της αστυνομίας και του ζήτησε και του είπε να πάει στο χώρο στάθμευσης του ξενοδοχείου «Φιλοξένια» και εκεί θα βρει το αυτοκίνητό του (τζιπ) και επάνω στον τροχό θα βρίσκεται το κλειδί. Όταν ο 30χρονος φόρτωσε τα ναρκωτικά στο αυτοκίνητο, πήρε οδηγίες να πάει στο σταθμό βενζίνης «Πετρολίνα» κοντά στα φώτα Καλησπέρα. Εκεί, αφού έβαλε βενζίνη, του είπαν να μεταβεί στη βιομηχανική περιοχή Αραδίππου όπου θα γινόταν η παράδοση. Σε όλη τη διαδρομή τον παρακολουθούσαν αυτοκίνητα με μέλη της ΥΚΑΝ.

Το φιάσκο
Στο σημείο της παράδοσης, ο παραλήπτης ζήτησε από τον 30χρονο συνεργάτη της ΥΚΑΝ να αφήσει την τσάντα στο έδαφος και να απομακρυνθεί. Ο παραλήπτης που επέβαινε σε άσπρο BMW πήρε την τσάντα με τα ναρκωτικά και μπήκε στο αυτοκίνητο. Τότε επενέβησαν τα μέλη της ΥΚΑΝ για να τον ανακόψουν. Ο παραλήπτης χτύπησε ένα άσπρο SAAB με συμβατικές πινακίδες της ΥΚΑΝ και ένα Mercedes, και αφού τραυμάτισε τον υποδιοικητή και δύο αστυνομικούς, διέφυγε. Στο επεισόδιο ενεπλάκη και ιδιωτικό αυτοκίνητο που περνούσε τυχαία από την περιοχή. Από την ΥΚΑΝ μετείχαν στην επιχείρηση στην Αραδίππου ο υποδιοικητής Γ.Β, μία γυναίκα αστυνομικός που πήγε προσφάτως στην υπηρεσία και οι αστυφύλακες Α.Α και Χ.Τ. Αρχικώς ο παραλήπτης καταδιώχθηκε, αλλά κατάφερε να διαφύγει, ενώ είναι άγνωστο γιατί δεν κλήθηκαν ενισχύσεις από την πρώτη στιγμή.


Τα ναρκωτικά… έγιναν καπνός
Όπως έγραψε χθες ο «Π», με βάση τους αριθμούς του αυτοκινήτου με το οποίο διέφυγε ο παραλήπτης των ναρκωτικών, εντοπίστηκε ο ιδιοκτήτης του που είναι κάποιος νεαρός από χωριό της επαρχίας Λευκωσίας. Ωστόσο, είχε ατράνταχτο άλλοθι και τότε οι υποψίες στράφηκαν στον πατέρα του. Από τις έρευνες δεν εντοπίστηκε ίχνος ναρκωτικών στην κατοχή του, ενώ για τις ζημιές στο αυτοκίνητο ισχυρίστηκε ότι το είχε σταθμεύσει κάπου και το βρήκε χτυπημένο. Ισχυρίστηκε ότι ίσως κάποιοι να του το έκλεψαν και να το επέστρεψαν. Η αστυνομία, ως εκ τούτου, δεν μπόρεσε να κάνει καμία σύλληψη. Το σίγουρο είναι ότι τα 12 κιλά κάνναβης αν δεν έχουν γίνει, σύντομα θα γίνουν… καπνός από τους χρήστες.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΛΑΤΖΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΕΑΡΧΟΥ

Κωδικός άρθρου: 969220

ΠΟΛΙΤΗΣ – 14/09/2010, Σελίδα: 41

Advertisements

Ετικέτες: , , , , , , , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: