Α ρε κυπραίε,νόμιζες θα την γλυτώσεις???

Το αγαπημένο όλης της Ελλάδας

Ο κόσμος, η χούντα, ο Σεπτέμβρης και η εξέγερση. Ώρα αποφάσεων

Επιστράτευση απεργών…προάγγελος χειρότερων χουντικών μέτρων?Ο σεβασμός του δικαιώματος μόνο όταν μας συμφέρει?

Επιστολή για τη βόμβα κατά Χρυσοχοΐδη

Επαναδιαπραγμάτευση του χρέους,ίσως η μόνη λύση για να σωθεί σε βάθος χρόνου η οικονομία της Ελλάδας-συστάσεις από διεθνείς οικονομολόγους

Κάλεσμα ελληνικού κινήματος για Περιεκτική Δημοκρατία σε γενική απεργία-αντίσταση-Ανατροπή.Να πληρώσουν για την “κρίση” τους αυτοί που την προκάλεσαν!

αλλά και της υπόλοιπης υφηλίου

Ένα ενδιαφέρον άρθρο του “Πολίτη”

Το τανγκό της οργής -ΕΞΑΝΤΑΣ

Τα σχέδια των τραπεζιτών που ελέγχουν τον πλανήτη

ΔΝΤ τώρα και στην Κύπρο!

Ώρα όλοι οι ελλαδίτες-και οι κυπραίοι- να ξυπνήσουν???

Τα χειρότερα έρχονται…οι μισθωτοί σκλάβοι (όλοι μας) το μυρίζονται?

με μεταξύ άλλων…ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΤΑ!

(αναδημοσίευση από «Πολίτη»)

Προτείνει μέτρα και επιμένει σε σταδιακή κατάργηση της ΑΤΑ 

Καμπανάκι ΔΝΤ για Κύπρο 

Περιορισμένη ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας βλέπει το ΔΝΤ για το 2011 και τονίζει την ανάγκη μεταρρυθμίσεων και λήψης μέτρων για εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών 
Σταδιακή κατάργηση της ΑΤΑ για μία ακόμα φορά, στόχευση των κοινωνικών παροχών, μείωση του κρατικού μισθολογίου και ριζικές μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό εισηγείται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για υγιή και σταθερή ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας.
Οι εισηγήσεις του ΔΝΤ δημοσιεύονται σε έκθεση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του οργανισμού για την Κύπρο, η οποία ετοιμάστηκε στις 27 Αυγούστου μετά την επίσκεψη κλιμακίου του στην Κύπρο. Όπως μετέδωσε χθες το ΚΥΠΕ, στην ίδια έκθεση το ΔΝΤ σημειώνει πως η κυπριακή οικονομία άρχισε να φθάνει σε σημείο ανάκαμψης κατά το 2010 αλλά συμπληρώνει πως αναμένει μία περιορισμένη ανάπτυξη το 2011, η οποία θα εξαρτηθεί από την εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών. Στην έκθεσή του, το ΔΝΤ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η βραχυπρόθεσμη εικόνα της κυπριακής οικονομίας παραμένει εύθραυστη καθώς η παγκόσμια οικονομική κρίση εξακολουθεί να υφίσταται και οι προοπτικές ανάπτυξης των εμπορικών εταίρων είναι περιορισμένες, ενώ έχει ξαναρχίσει μια θετική διαφοροποίηση στον πληθωρισμό σε σχέση με τη ζώνη του ευρώ. Το ΔΝΤ παρατηρεί ότι ο τραπεζικός τομέας παραμένει ισχυρός και διατηρεί την ικανότητα να απορροφήσει περαιτέρω κραδασμούς όπως κατέδειξαν τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που διεξήχθησαν στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής άσκησης. Ωστόσο, το ΔΝΤ αναφέρει ότι οι κίνδυνοι έχουν αυξηθεί σημαντικά τόσο στην Κύπρο όσο και στην περιοχή.

Πάρτε μέτρα
Παράλληλα, το ΔΝΤ ενθαρρύνει τις κυπριακές αρχές να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα, περιλαμβανομένων της ριζικής μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος, της συγκράτησης του κρατικού μισθολογίου και της σταδιακής κατάργησης του συστήματος τιμαριθμικής αναπροσαρμογής των μισθών (ΑΤΑ), για να επιτύχουν το στόχο τους για μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος κάτω του 3% του ΑΕΠ μέχρι το 2012. Σύμφωνα με το ΔΝΤ, η επαναφορά της κυπριακής οικονομίας στη δυνητική ανάπτυξή της εξαρτάται κυρίως από την αξιόπιστη εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών, τη διατήρηση της εμπιστοσύνης των αγορών στον τραπεζικό τομέα και στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα και το επιχειρηματικό κλίμα. Το ΔΝΤ συμφωνεί ότι η άμεση πολιτική πρόκληση για την κυπριακή οικονομία είναι η αντιμετώπιση του μεγάλου διαρθρωτικού δημοσιονομικού ελλείμματος μετά τη σημαντική αύξηση του το 2009, με σκοπό την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους και τη δημιουργία δημοσιονομικών περιθωρίων για προστασία έναντι των κινδύνων που ελλοχεύουν για τον τραπεζικό τομέα. Επίσης καλωσορίζει τη δέσμευση της Κυβέρνησης να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα κάτω του 3% του ΑΕΠ μέχρι το 2012 ώστε να φανεί συνεπής με τις υποχρεώσεις της έναντι της ΕΕ. Σύμφωνα με το ΔΝΤ θεωρείται σημαντικό στοιχείο όπως στα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης περιλαμβάνονται ο προορισμός του κρατικού μισθολογίου και η καλύτερη στόχευση των κοινωνικών παροχών. Αναφέρει ακόμη ότι είναι επίσης απαραίτητες περισσότερες ριζικές μεταρρυθμίσεις του συνταξιοδοτικού συστήματος για να μειωθεί η επιβάρυνση των δημόσιων οικονομικών, μέσω των μικρότερων ποσοστών αναπλήρωσης και υψηλότερου ορίου συνταξιοδότησης. Το ΔΣ του ΔΝΤ τονίζει ότι «υπό το φως του συνεχιζόμενου υψηλού ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών, οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που αποσκοπούν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας θα ήταν ζωτικής σημασίας για υποστήριξη της ανάκαμψης και της ενίσχυσης της δυνατότητας ανάπτυξης». Προσθέτει ότι οι βασικές προτεραιότητες περιλαμβάνουν τη συγκράτηση του κρατικού μισθολογίου και απασχόλησης για να ελευθερωθούν πόροι για τον ιδιωτικό τομέα καθώς και σταδιακή κατάργηση του συστήματος τιμαριθμικής αναπροσαρμογής των μισθών για να επιτρέψουν στους μισθούς να αντικατοπτρίζουν την παραγωγικότητα. «Δραστικές πολιτικές για την αγορά εργασίας, που στοχεύουν ιδιαίτερα στην αντιμετώπιση των ανισορροπιών στις δεξιότητες του εργατικού δυναμικού θα βοηθήσουν στη μείωση της ανεργίας», σημειώνει το ΔΝΤ. 

  

Κωδικός άρθρου: 967393 

ΠΟΛΙΤΗΣ – 04/09/2010, Σελίδα: 16

 

Ναι,καλά ακούσατε,κατάργηση του μόνου αποτελεσματικού συστημικού μέτρου που προστατεύει τον εργαζόμενο και καταναλωτή από την αυθαίρετη αύξηση τιμών,όπως ήταν αναμενόμενο,δέχεται επίθεση από τους νεοφιλελεύθερους μεγαλοτραπεζίτες της διεθνούς μαφίας του ΔΝΤ,μαζί με πολλά άλλα.

Απειλή?

Μην γίνουμε(δηλ μας κάνουν με τις μεθοδεύσεις που εχρησιμοποίησαν πχ με τις ασφάλειες χρεωκοπίας) Ελλάδα.

Και γι αυτό θα μας κάνουν από τώρα,εφαρμόζοντας νέα μέτρα,τα οποία δυστυχώς αναμένω την ψευτοκομμουνιστική διακυβέρνηση μας να εφαρμόσει «αφού δεν γίνεται διαφορετικά» όπως και το Πανελλήνιο Σοσιαληστρικό Κόμμα εφάρμοσε και στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα όντως είναι απλά ένα πείραμα…

ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ

Advertisements

Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

8 Σχόλια to “Α ρε κυπραίε,νόμιζες θα την γλυτώσεις???”

 1. επαναστατης Says:

  ο τουρκος ο χριστοφιας μας καταστρεψε.ολοι οι τουρκοι εισβολεις επιασαν τις δουλειες μας.φερνει πακιστανους ρωσσοις ελλαδιτες απο παντου.πουλησε την κυπρο και πιανει τα λεφτα μας για να εργοδοτα στην κυβερνηση ανθελληνες κομμουνιστες του ακελ.μεχρι και παρανομη ουκρανη εβαλε στην κυβερνηση.θανατος στον χριστοφια!πραξικοπημα τωρα

 2. m4trix87 Says:

  «ο τουρκος ο χριστοφιας μας καταστρεψε»

  Όλοι οι πολιτικοί τα ίδια σκατά είναι,έλληνες η τούρκοι,όπως και όλοι οι επιχειρηματίες.

  Ο Χριστόφιας δεν ενδιαφέρεται ούτε για πατρίδες,όπως εσύ,αλλά ούτε για λαούς,μόνο για τους καπιταλιστές που χρηματοδοτούν τα κόμματα.

  Από την άλλη,μα καλά τόση διαφορά έχει ο τούρκος ΠΟΛΙΤΗΣ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ(όχι οι στρατιωτικοί και οι πολιτικοί πιόνια των αμερικανών που έφεραν την εισβολή)από τον μέσο έλληνα πολίτη?

  Επειδή δηλ πιστεύει σε άλλη θρησκεία ε τι?
  Αν εξαιρέσεις τους ελάχιστους φανατισμένους θρησκευτικά-όπως έχει και «από δω»-πως επηρεάζει η θρησκεία την καθημερινή μας ζωή η το αν μπορούμε να συνεργαστούμε μαζί του για κοινό σκοπό,αν αφήσουμε τις διαφορές μας?

 3. m4trix87 Says:

  ολοι οι τουρκοι εισβολεις επιασαν τις δουλειες μας.φερνει πακιστανους ρωσσοις ελλαδιτες απο παντου.

  Δεν υπερασπίζομαι τον Χριστόφια,αλλά δεν φέρνει εκείνος τους μετανάστες-οι άσχημες συνθήκες στην χώρα τους τους φέρνουν,επειδή οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές δεν σεβάστηκαν την δική τους πατρίδα,κάτι που σίγουρα από την στιγμή που σε ενδιαφέρει η έννοια «πατρίδα» πρέπει να καταλαβαίνεις.

  Φαντάζομαι οργίζεσαι όταν σκέφτεσαι την τουρκική εισβολή.

  Σκέψου την εισβολή των αμερικανών σε Ιράκ,Αφγανιστάν,τις αμερικανόφερτες δικτατορίες(Σάχης στο Ιράν,Μουσάραφ στο Πακιστάν)που τους φέρνουν εδώ.

  Όπως ήμαστε εμείς θύματα των αμερικανικών σχεδίων με την εισβολή έτσι κι εκείνοι.

 4. m4trix87 Says:

  και πιανει τα λεφτα μας για να εργοδοτα στην κυβερνηση ανθελληνες κομμουνιστες του ακελ

  Δηλ τι κακό λέει ο κομμουνισμός?

  Ότι θα είναι όλοι ίσοι?

  Αυτό είναι κακό?

  Ότι δεν θα υπάρχουν κάποιοι λίγοι(καπιταλιστές)που να εκμεταλλεύονται την εργασία των πολλών,δίνοντας τους ψίχουλα από τα εκατομμύρια που βγάζουν οι δεύτεροι με την εργασία τους?

  Θεωρείς δίκαιο όποιος δεν δουλεύει παρά διατάσσει(πχ καπιταλιστές,διευθυντές εταιρειών) να αμείβεται?

  Όσο για το «ανθέλληνες» σύγκρινε την αντίσταση του ΕΑΜ στη γερμανική κατοχή με την καταστροφή της Κύπρου της οποίας μέρος (του σχεδίου των αμερικανών) απετέλεσε το πραξικόπημα ως αφορμή.

 5. m4trix87 Says:

  μεχρι και παρανομη ουκρανη εβαλε στην κυβερνηση.

  Που το ξέρεις αυτό?

  Και εξάλλου τι σημαίνει «παράνομη»?

  Σκέφτηκες τι φέρνει τις «παράνομες» εδώ?

  Μήπως το ότι στην χώρα τους διαλύθηκε η οικονομία λόγω των νεοφιλελεύθερων οικονομικών πολιτικών μετά την πτώση της ΕΣΣΔ?

  Αφού μισάς την μετανάστευση-πιστεύοντας ότι για κάποιο λόγο που δεν μπορώ να καταλάβω είναι κατώτερα όντα- δεν θα έπρεπε να μισάς και την αιτία της(= ιμπεριαλισμός και καπιταλισμός)?

 6. m4trix87 Says:

  θανατος στον χριστοφια!πραξικοπημα τωρα

  Θάνατος σε όλους τους πολιτικούς!
  Επανάσταση τώρα!
  Αναρχία τώρα!

  (άντε,να βρεθεί κάνας Δρουσιώτης να μας καταγγείλει να πάμε μέσα μαζί

  🙂

 7. m4trix87 Says:

  Ένα πράγμα δεν μπορώ να καταλάβω.

  «πακιστανους ρωσσοις ελλαδιτες απο παντου»

  Είσαι ενάντια και στους ελλαδίτες(= Έλληνες)?

  Πρώτη φορά βλέπω εθνικιστή να είναι ενάντια στους Έλληνες…

 8. Η “καλή” κυρία Μαύρου… « M4trix87 Κανείς δεν είναι περισσότερο σκλάβος από όποιον νομίζει ότι είναι ελεύθερος… Says:

  […] Α ρε κυπραίε,νόμιζες θα την γλυτώσεις??? […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: