Η έκθεση της μαθήτριας που διάβασε ο Λ Λαζόπουλος στο «Αλ Τσαντίρι» και συγκλόνισε το πανελλήνιο

Σε αυτή την δύσκολη εποχή του ξεπουλήματος του ελληνικού λαού στο διεθνές κεφάλαιο και τους αδηφάγους εμπόρους των εθνών

“Χρεωκοπία” της Ελλάδας-ποιος φταίει,ποιος πληρώνει

ΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ έφτασε να ελέγχει τον πλανήτη!

Ώρα όλοι οι ελλαδίτες-και οι κυπραίοι- να ξυπνήσουν???

Ένα ενδιαφέρον άρθρο του “Πολίτη”

Το τανγκό της οργής -ΕΞΑΝΤΑΣ

Τα σχέδια των τραπεζιτών που ελέγχουν τον πλανήτη

Βίντεο σχετικά με τι περιμένει την Ελλάδα αν δεν αντισταθούμε ΤΩΡΑ

Επαναδιαπραγμάτευση του χρέους,ίσως η μόνη λύση για να σωθεί σε βάθος χρόνου η οικονομία της Ελλάδας-συστάσεις από διεθνείς οικονομολόγους

είναι αναμενόμενο ο ελληνικός λαός,στο σύνολο του-πλην των λίγων που αυτή η «κρίση» βολεύει-να εξοργίζεται,και να αμφισβητεί πολλά τα οποία προσπαθούν οι λίγοι που ανέφερα να τον πείσουν ότι ισχύουν,αφού τον θέλουν αλλοτριωμένο,αποπροσανατολισμένο,και αδιάφορο.

Και αυτό προεκτείνεται φυσικά και στον χώρο της παιδείας,όπου η κρισιμότητα του εν λόγω χώρου στην διαμόρφωση της συνείδησης των μελλοντικών πολιτών-άρα και της κοινωνίας-

Περί αλληλεγγύης

οδηγεί τις ελίτ που μας κυβερνούν να διαμορφώνουν ότι προωθείται ανάλογα.

Και έτσι,δεν θα μπορούσε από τις εξετάσεις-εκεί όπου και το άγχος καθιστά το υποσυνείδητο πιο ευάλωτο,σε συνδυασμό με την νοοτροπία «λύση να ναι κι ότι να ναι και να περάσουμε την κωλοεξέταση και οτι να ναι»,η οποία είναι καλό να έχεις σε μια εξέταση,οπότε η επίδραση συγκεκαλυμμένης υποβολής πολλαπλασιάζεται,να λείπει αυτή η αποπροσανατολιστική σε σχέση με το ποιοι φταίνε για τα χάλια της χώρας ερώτηση,η οποία προσπαθεί να πείσει τους νέους ότι φταίει ο ταχυδρόμος που φέρνει το κακό μαντάτο,και όχι η αιτία που το προκάλεσε,και επίσης να τους «γυρίσει» το μυαλό στο παρελθόν,ώστε να απεμπολίσουν το μέλλον.

Θέμα : «Τον τελευταίο καιρό η Ελλάδα προβάλετε με αρνητικό τρόπο από τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης κι εσείς ως Έλληνες αισθάνεστε εξοργισμένοι και απογοητευμένοι. Θεωρήτε ότι δεν εκτιμάτε η συμβολή της χώρας μας στον παγκόσμιο πολιτισμό; Να γράψετε ένα άρθρο που θα δημοσιευτεί σε μία  ξένη εφημερίδα στο οποίο θα προσπαθήσετε να ανατρέψετε με επιχειρήματα αυτή την αρνητική  εικόνα.»

Όμως,μια μαθήτρια,είτε από αγανάκτηση για το χάλι της χώρας και του λαού,είτε επειδή όταν βλέπεις την οικογένεια σου να μην τα βγάζει πέρα δεν πείθεσαι εύκολα από βλακείες,είτε επειδή είχε το μυαλό να καταλάβει τι «παίζει» με την ερώτηση,τους έδωσε,αγνοώντας πιθανό μηδενισμό σε ΤΕΛΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ με ότι αυτό συνεπάγεται,επιδεικνύοντας έτσι αλληλεγγύη στον λαό στον οποίο ανήκει υπεράνω του ατομικού της συμφέροντος,την απάντηση που τους αξίζει.

«Εξ’ αρχής είμαι εκτός θέματος αλλά δεν με πειράζει. Δεν πρόκειται να δικαιολογηθώ μα ούτε και να σωπάσω. Δεν σκοπεύω να γράψω αυτή την έκθεση γιατί απλούστατα δεν υπάρχει περίπτωση να πουλήσω τα πιστεύω μου και τα ιδανικά μου. Η Ελλάδα έχει κερδίσει με το σπαθί της το μίσος που τρέφω γι αυτήν σε σημείο που δεν θεωρώ πως είναι χώρα μου. Δεν φταίει η πολιτική της χώρας για τα χάλια, μα η ίδια η στάση του νεοέλληνα. Είναι απαθής και απλώς συμβιβάζετε, μα παράλληλα γίνετε το ίδιο με αυτό που χλευάζει. Ντρέπομαι που είμαι Ελληνίδα και όχι εξ αιτίας αυτών που λένε για την χώρα αλλά γιατί στην ουσία είναι αλήθεια. Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να την υπερασπιστώ, μα ειλικρινά δεν το αξίζει.
Εξ αρχής μου κακοφάνηκε η επιλογή αυτού του θέματος γιατί έμμεσα ή μη, προσπαθήτε να μας περάσετε αυτή τη κλασική αίσθηση της ανάγκης να υπερασπιζόμαστε  και να αγαπάμε την χώρα μας.
Ας το κάνουμε μα όταν έχουμε λόγο.
Σχεδόν γελοία μου φάνηκε η φράση: «κι εσείς ως Έλληνες αισθάνεστε εξοργισμένοι και απογοητευμένοι.»
Λοιπόν, δίκιο έχετε, μα εγώ προσωπικά διαφωνώ σε κάτι. Θα έλεγα λοιπόν αντί γι αυτό να λέγατε : «εσείς ως Έλληνες αισθάνεστε εξοργισμένοι και απογοητευμένοι απ’την πατρίδα σας και με τα χάλια που έχει.   Σίγουρα ντρέπεστε γι’αυτήν . Τι θα αλλάζατε λοιπόν; »

Για μένα αυτό θα ήταν αλήθεια και όχι αυτά τα ψεύτικα λόγια που προσπαθούν να μας μεταδώσουν το μικρόβιο του Έλληνα που βολεύετε στις καταστάσεις και κοιτά μόνο να δικαιολογήτε και νιώθει καλά γιατί έχει γίνει συνήθεια και τρόπος ζωής. Στην ουσία δεν ένοιωσε ποτέ του το αντίθετο για να ενοχλήτε.
Φεύγοντας από εδώ θα μπορούσα να έχω γράψει λόγια δικηγόρου, να βαθμολογιόμουν και να τελείωνε εκεί, γιατί έχω δυνατότητα να γράψω άθλια επιχειρήματα τύπου » η Ελλάδα έδωσε το φώς, τον πολιτισμό »
Για πείτε μου όμως τι σημασία έχει το παρελθόν όταν μια πέτρινη καθοριστική γραμμή τα χωρίζει από το μέλλον;  Περηφάνια θα ένοιωθα για τους Έλληνες που πολέμησαν για κάποια ιδανικά έχοντας ήθος και αρχές για τους αρχαίους φιλόσοφους.
Μα υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα ανάμεσα μας, που προκαλεί ντροπή η χρήση αυτών των σπουδαίων ονομάτων – προσώπων με σκοπό τον εφησυχασμό για την κατάντια της Ελλάδας. Είναι ΝΤΡΟΠΗ και ΑΙΣΧΟΣ.
Πολύ   πιθανόν να μην διαβάσετε την έκθεση μου έχοντας αντιληφθεί ότι είμαι εκτός θέματος. Αλλα πείτε μου, αυτό είναι πως στο σχολείο πλάθουμε προσωπικότητα – χαρακτήρα, άμα δεν ακούτε την γνώμη μιας εφήβου απλά και μόνο επειδή είναι ενήμερη και κάποια στιγμή θα υποταχθεί  κι αυτή συνεταζώμενη στο γελοίο Ελληνικό κοινωνικό σύνολο; Τότε ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ
Αν απ’την άλλη δεν το διαβάσετε επειδή σας πιέζει ο χρόνος τότε δεν με νοιάζει καθόλου. Το έγραψα για μένα και για κανέναν άλλον. Φεύγοντας από εδώ θα γελάει η ψυχή μου που ξεγυμνώνω  την αλήθεια κι είναι καμάρι για μένα να μην ξεπουλιέμαι για 10 χαζομονάδες που καμία σημασία δεν έχουν. Το βράδυ θα κοιμηθώ χίλιες φορές πιο ήσυχα  απ’ το αν είχα γράψει αυτή την ψεύτικη έκθεση.

Κλείνοντας θέλω απλά να πώ πως για όλα αυτά η Ελλάδα είναι χάλια και δεν πάει μπροστά. Με όλους εσάς τους κλασικοέλληνες η χώρα πνίγεται στο ψέμα και στην απάτη κι απλά και μόνο επειδή δικαιολογήτε συμβάλετε στην καταστροφή της και τίποτα πια δεν έμεινε να θυμίζει την παλιά καλή Ελλαδίτσα.
Τέλος δεν είμαι αυθάδης απλώς λέω αλήθειες που πονάνε κι αρνήστε να τις παραδεχτήτε. Εγώ όμως το κάνω και χαίρομε γι αυτό.
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.»

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ,ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΛΜΗ ΝΑ ΤΟ ΦΩΝΑΞΟΥΝ,ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΝΙΩΘΟΥΝ ΠΩΣ «ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΙ»…

(η έκθεση αποτελεί αναδημοσίευση από

http://tsataki.blogspot.com/2010/06/blog-post_30.html)

Advertisements

Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: