Τελικά η ιατρική επιστήμη λανθάνει και AIDS = πανούκλα?

Μόνο έτσι εξηγείται το νέο (ιδού άλλο πρόσφατο)

Τώρα ρατσισμός υπάρχει ακόμη και για Ευρωπαίους πολίτες-ναι,όλοι θα πάρετε!

περιστατικό καταστολής φορέα του AIDS…

τουλάχιστο εδώ δεν πρόκειται για ευρωπαίο,αλλά για «shiλλόμαυρη» οπότε δικαιολογείται στα αρρωστημένα ρατσιστικά μυαλά κάποιων περισσότερο…

(αναδημοσίευση από «Πολίτη»)

Εξευτελισμός Καμερουνέζας αλλοδαπής κρατούμενης φορέα του AIDS από αστυνομικούς 

Της έριχναν φάρμακα στο πάτωμα 

Οι αστυνομικοί ήξεραν ότι το AIDS δεν μεταδίδεται με την κοινωνική επαφή, αλλά έκριναν σκόπιμο να ενημερώσουν κρατούμενους και προσωπικό των κρατητηρίων για την «επικινδυνότητα» της αλλοδαπής, την οποία απομόνωσαν πλήρως 

Ό,τι ήταν δυνατόν για να καταστήσουν δυσκολότερη την ήδη δύσκολη κατάσταση μιας αλλοδαπής από το Καμερούν έκαναν οι αστυνομικοί των κρατητηρίων του Αστρομερίτη και του Αγίου Δομετίου. Ο τρόπος χειρισμού της γυναίκας, η οποία είχε συλληφθεί με διάταγμα κράτησης και απέλασης, ήταν εξευτελιστικός και ταπεινωτικός, ενώ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ενδεικτικός της ελλιπούς εκπαίδευσης των μελών της αστυνομίας σε θέματα ατόμων που αντιμετωπίζουν ιδιαζούσης φύσεως προβλήματα. Η επίτροπος Διοικήσεως Ηλιάνα Νικολάου, που εξέτασε παράπονο της αλλοδαπής, η οποία είναι φορέας (όχι ασθενής) του Aids, διαπίστωσε ότι υπήρξε θύμα απάνθρωπης μεταχείρισης από την αστυνομία, η οποία καλείται να αντιμετωπίζει με περισσότερη ευαισθησία και επαγγελματισμό παρόμοιες περιπτώσεις.

Της πετούσαν τα φάρμακα
Την αλλοδαπή επισκέφθηκε λειτουργός του γραφείου της επιτρόπου Διοικήσεως στα κρατητήρια και διαπίστωσε ότι η γυναίκα «ήταν ψυχικά εξαντλημένη και καταβαλλόταν από έντονα αισθήματα φόβου, ταπείνωσης και κατωτερότητας». Οι αστυνομικοί που είχαν πληροφορηθεί ότι είναι φορέας του Aids δεν την άγγιζαν ούτε για να της δώσουν το φαγητό και τα φάρμακά της. Της πετούσαν τα χάπια από απόσταση και ήταν αναγκασμένη να τα μαζεύει από το πάτωμα. Η κρατούμενη βρίσκεται καθ΄ όλη τη διάρκεια της κράτησής της σε πλήρη απομόνωση, ενώ δεν έχει επαφή με κανέναν, γιατί οι άλλες κρατούμενες που ενημερώθηκαν από τους αστυνομικούς για το θέμα της υγείας της απέφευγαν να την προσεγγίσουν. Είναι αξιοσημείωτο ότι ο υπεύθυνος αξιωματικός του αστυνομικού σταθμού Αγίου Δομετίου ζήτησε από τη λειτουργό του γραφείου της επ. Διοικήσεως να κρατά απόσταση από την κρατούμενη από φόβο για μετάδοση του ιού!

Ξέρουν αλλά…
Οι αστυνομικοί ανέφεραν ότι γνωρίζουν ότι ο ιός του Aids μεταδίδεται μόνο με σεξουαλική επαφή ή με το αίμα, αλλά η γνώση τους δεν ήταν αρκετή για να προφυλάξουν την προσωπικότητα της γυναίκας. Έτσι, λοιπόν, στην απουσία της και χωρίς να την ρωτήσουν, ενημέρωσαν όλους τους κρατούμενους και τους αστυνομικούς για την κατάσταση της αλλοδαπής. Πιστοποιητικό του γενικού νοσοκομείου που είχε προσκομιστεί στην αστυνομία βεβαίωνε ρητά ότι η παραπονούμενη «δεν πάσχει από οποιοδήποτε μεταδοτικό νόσημα, το οποίο να θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία μέσω της κοινωνικής δραστηριότητας και της διακίνησης». Συνεπώς, αν υπήρχε κίνδυνος μετάδοσης, αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο με σεξουαλική επαφή… αλλά αυτό μάλλον θα ήταν αδύνατον στα κρατητήρια.

Την εξευτέλισαν
Η επίτροπος Διοικήσεως στην έκθεσή της διαπιστώνει προκατάληψη και άγνοια εκ μέρους των αστυνομικών σε σχέση με τους φορείς του Aids, με αποτέλεσμα να θεωρούν την αλλοδαπή επικίνδυνη, κρατώντας αποστάσεις και θέτοντάς την στο περιθώριο. Η μεταχείριση της παραπονούμενης είχε, κατά την κ. Νικολάου, αποτέλεσμα να της προκαλέσει αισθήματα φόβου, άγχους και κατωτερότητας, ικανά να την ταπεινώσουν και να την εξευτελίσουν. Η επ. Διοικήσεως διαπιστώνει, επίσης, απουσία συγκεκριμένης πολιτικής για χειρισμό ανθρώπων που τίθενται υπό κράτηση και αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Όπως σημειώνει, «οι σχετικές αποφάσεις που αφορούν στο χειρισμό ευαίσθητων δεδομένων και ευάλωτων ατόμων λαμβάνονται από τους υπεύθυνους του εκάστοτε αστυνομικού σταθμού, χωρίς καμία καθοδήγηση και χωρίς να τους έχει παρασχεθεί η απαραίτητη εκπαίδευση». Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αλλοδαπή έχει προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο μετά την απόρριψη της αίτησής της για πολιτικό άσυλο, και μετά από παρέμβαση της επ. Διοικήσεως ανακλήθηκε το διάταγμα απέλασής της. Ωστόσο, συνεχίζει να βρίσκεται στα κρατητήρια, κάτι για το οποίο εκφράζει προβληματισμό η κ. Νικολάου.

Ξανασκεφτείτε την απέλαση στο Καμερούν
Η επίτροπος Διοικήσεως εκφράζει προβληματισμό για το διάταγμα απέλασης της αλλοδαπής, ενώσο εκκρεμεί η υπόθεση της στο Ανώτατο Δικαστήριο, ενώ θεωρεί εσφαλμένο τον χαρακτηρισμό της ως ατόμου επικίνδυνου για τη δημόσια υγεία, αφού αυτό δεν προκύπτει από κάποιο ιατρικό πιστοποιητικό.
Η κ. Νικολάου επισημαίνει, επίσης, ότι ενδέχεται να τεθεί σε κίνδυνο η κατάσταση της υγείας της αλλοδαπής, εάν απελαθεί στο Καμερούν, όπου το επίπεδο ιατρικής φροντίδας είναι πολύ χαμηλότερο και η δυνατότητα συνέχισης της φαρμακευτικής της αγωγής δεν είναι εξασφαλισμένη. Μάλιστα, βάσει πάγιας νομολογίας του ΕΔΑΔ, κατά τη λήψη της απόφασης για απέλαση θα πρέπει να συνεκτιμάται η ύπαρξη πραγματικού κινδύνου απάνθρωπης ή εξευτελιστικής μεταχείρισης στη χώρα όπου απελαύνεται ο αλλοδαπός Η επίτροπος Διοικήσεως εισηγείται στη διευθύντρια του τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης να εξετάσει προσεκτικότερα την απόφαση για απέλαση της παραπονούμενης, αφού πρώτα διερευνηθούν σε βάθος και συνεκτιμηθούν δεόντως οι συνθήκες που επικρατούν στη χώρα απέλασης σε συνδυασμό με την ευάλωτη κατάσταση της υγείας της.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΛΑΤΖΗΣ

Κωδικός άρθρου: 957713

ΠΟΛΙΤΗΣ – 14/07/2010, Σελίδα: 37

Οι αντιφάσεις του φονιά συνεχίζονται

Τώρα ρατσισμός υπάρχει ακόμη και για Ευρωπαίους πολίτες-ναι,όλοι θα πάρετε!

Στο ίδιο έργο θεατές…εφόδοι τις 3 το πρωί,συλλήψεις,συνοπτική-πρόχειρη εξέταση αιτήσεων,απελάσεις…

Η Επίτροπος Διοικήσεως μας τα θυμίζει ακόμη μια φορά,μάλλον ξανά δεν θα ακούσει κανείς,ενώ ακόμη και η Ευρώπη μας έχει καταλάβει!

Οι ΓΑΡΟΙ της αστυ”νομίας”…

Αστυνομικής βαρβαρότητας συνέχεια-δεν σέβονται όχι μόνο ανθρώπινες ζωές,αλλά ούτε τους ίδιους τους τους νόμους!

και για να μην είναι ρατσιστές εναντίον των κυπρίων αποστερώντας τους το δικαίωμα του να δέχονται καταστολή…

Νέα αστυνομική αυθαιρεσία

Big Brother is watching you…

Δεν ντρέπονται καθόλου!

Σπέρνουν ανέμους,θα θερίσουν ………?

Η κοινωνία δεν ξεχνά

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ???

 

Advertisements

Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Ένα Σχόλιο to “Τελικά η ιατρική επιστήμη λανθάνει και AIDS = πανούκλα?”

  1. 50 χρόνια κυπριακής (ψευτο)δημοκρατίας « M4trix87 Κανείς δεν είναι περισσότερο σκλάβος από όποιον νομίζει ότι είναι ελεύθερος… Says:

    […] Τελικά η ιατρική επιστήμη λανθάνει και AIDS = πανούκλα? […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: