Δελτίο τύπου Επιτροπής Αγώνα κατά της ανέγερσης του καθεδρικού ναού εντός των τειχών Λευκωσίας

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

εναντίον της ανέγερσης του Καθεδρικού ναού

εντός των τειχών Λευκωσίας

H επιτροπή αγώνα κατά της ανέγερσης του καθεδρικού ναού στην εντός των τειχών Λευκωσίας, εκφράζει την απογοήτευση και τον προβληματισμό της για την χθεσινή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, να ανάψει στην ουσία το πράσινο φως στην ανέγερση του υπέρογκου αυτού οικοδομήματος.

Πραγματικά μείναμε έκπληκτοι από το επίπεδο των επιχειρημάτων υπερ της ανέγερσης του καθεδρικού ναού, που ακούστηκαν κατά την διάρκεια της χθεσινής συνεδρίας του δημοτικού συμβουλίου και άναυδοι όταν είδαμε συμβούλους που στήριζαν μέχρι χθες τις θέσεις μας, να επιχειρηματολογούν και να ψηφίζουν τελικά υπερ της ανέγερσης.

Το γεγονός αυτό, αποδεικνύει ότι η απόφαση δεν πάρθηκε με γνώμονα το καλό της πόλης, αλλά στηρίχθηκε σε ένα οργιώδες παρασκήνιο για να ικανοποιηθούν οι επιθυμίες του Αρχιεπισκόπου. Ένα παρασκήνιο που όζει προσωπικά και κομματικά συμφέροντα.

Ως σκεπτόμενοι και ενεργοί πολίτες, θεωρούμαι ότι η Δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από τον λαό, ασκείται από τον λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού. Όχι τα συμφέροντα του Αρχιεπισκόπου, δηλαδή, ενός εκ των μεγαλύτερων οικονομικών και όχι μόνο, παραγόντων του τόπου.

Αναφορικά με τα επιχειρήματα που ακούστηκαν υπερ της ανέγερσης, υπενθυμίζουμε στους δημοτικούς συμβούλους, ότι το ΕΤΕΚ τάχθηκε κατά της ανέγερσης, το ίδιο έπραξε ο σύνδεσμος αρχιτεκτόνων και ο σύνδεσμος αρχαιολόγων. Η έκθεση που εκπόνησαν οι τρεις ακαδημαϊκοί για το όλο θέμα ήταν αρνητική, ενώ την κάθετη αντίθεση του εξέφρασε το τμήμα ιστορίας και αρχαιολογίας του πανεπιστημίου Κύπρου.

Φίλτατοι δημοτικοί σύμβουλοι, οι γάμοι, τα βαφτίσια και οι κηδείες δεν πρόκειται να αναζωογονήσουν την παλαιά Λευκωσία και πραγματικά θεωρούμαι αστείο το γεγονός ότι τέτοιου επιπέδου επιχείρημα ακούστηκε στην χθεσινή συνεδρία. Βεβαίως υπήρχε και καλύτερο, κάποιοι εκ των δημοτικών συμβούλων τάχθηκαν υπερ της ανέγερσης,  με το δικαιολογητικό ότι θα γίνουν χώροι στάθμευσης και το σημαντικότερο, θα έχουν ένα αξιοπρεπή χώρο οι πολιτικοί μας για να κάνουν τις ομιλίες τους.

 Μα είναι σοβαρά επιχειρήματα αυτά.; Αυτό είναι το επίπεδο σκέψης και αντίληψης στην ευρωπαϊκή Κύπρο του 2010;  Ντροπή κύριοι .

Επίσης, ενημερωθήκαμε ότι σε σημερινές του δηλώσεις, ο Αρχιεπίσκοπος μας χαρακτήρισε βυζανιάρικα και υποκινούμενους.

Πραγματικά λυπόμαστε που ο επικεφαλής της Εκκλησίας μας εκφράζετε με χαρακτηρισμούς και τον καλούμε να μας συναντήσει για να διαπιστώσει από κοντά αν είμαστε βυζανιάρικα και επίσης για να μας εξηγήσει από ποιους υποκινούμαστε.  

Η επιτροπή αγώνα, θα συνεδριάσει αυτή την εβδομάδα για ν’ αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις της, καθώς θεωρεί ότι το θέμα δεν έχει τελειώσει με την απόφαση του Δήμου.

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 22765220

07/07/2010

Επιτροπή αγώνα κατά της ανέγερσης του Καθεδρικού ναού: Όμιλος Φίλων Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού  « ΕΛΕΥΣΙΣ», Ομοσπονδία Περιβαλλοντικών και Οικολογικών Οργανώσεων Κύπρου, Περιβαλλοντική Κίνηση Κύπρου, Φίλοι της Φύσης Κύπρου, Κίνημα Κοινωνικής Οικολογίας, Ομάδα Δράσης κατοίκων εντός των τειχών Λευκωσίας, Περιοδικό Ανατροπή, Άγρυπνοι εντός των τειχών, Οικολογική Κίνηση, Όμιλος Ελεύθερης Σκέψης Κύπρου

Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Σχολιάστε