Στοιχεία σχετικά με τους αγοραστές-εισβολείς της παλιάς Λευκωσίας

(για περισσότερα σχετικά με το θέμα,και την προσπάθεια κάποιων να καλλιεργήσουν ανυπόστατες καταστάσεις για να το προωθήσουν,εδώ)

Η Φανερωμένη μετατρέπεται σε “Εξάρχεια”?(Ακόμη και να ήταν έτσι)καλύτερα παρά σε Mall!

Ακολουθεί μέρος άρθρου από το κυπριακό ιντιμίντια(αν και συνήθως διαφωνώ σε κάποιο βαθμό με τις απόψεις που εκφράζονται στον συγκεκριμένο ιστόχωρο,δεν μπορώ να μην αναφέρω τις πληροφορίες)

Ενδιαφέρουσες Πηγές – να ο Βόθρος
«Ο ‘Πολίτης’ γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο ‘Αγοράζουν την παλιά Λευκωσία’ ότι ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα της Παλιάς Λευκωσίας έχουν περάσει στα χέρια συγκεκριμένης εταιρίας, η οποία στοχεύει μέσα από μεγαλόπνοα σχέδια να τα αξιοποιήσει τουριστικά και άλλως πως. Πρόκειται για την εταιρία ΙNVESTWISE J.E LTD, η οποία έχει διαθέσει μέχρι στιγμής δέκα εκατομμύρια λίρες για αγορά οικοδομών και καταστημάτων.»
http://www.hri.org/news/cyprus/kyptypgr/2001/01-06-09.kyptypgr.html

Κώστας Κίρκος «…Ναι, εμείς ως εταιρεία έχουμε συμφέρον, αλλά και όραμα να αναβαθμιστεί η πόλη, γι’ αυτό και αγοράσαμε μέχρι τώρα περίπου 130 παλιά ακίνητα, τα επιδιορθώνουμε σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς περί διατηρητέων και τα παραχωρούμε προς ενοικίαση σε καλό κόσμο…»
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?p=44146804

«XAK: Πρόστιμο ύψους £25.000 στον κ. Κώστα Κίρκο
…Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επέβαλε το πρόστιμο στον κ. Κώστα Κίρκο διότι δεν προσκόμισε στοιχεία τα οποία του ζητήθηκαν μέσα στα πλαίσια έρευνας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Η εν λόγω έρευνα αφορούσε διερεύνηση ενδεχόμενων παραβάσεων της κείμενης νομοθεσίας από την SFS Group Public Company Ltd σχετικά με την παραχώρηση δανείου ύψους Λ.Κ. 7.676.622 στον κ. Κώστα Κίρκο, το οποίο είναι [μόνο] μερικώς εξασφαλισμένο.
Συγκεκριμένα ο κ. Κώστας Κίρκος δεν προσκόμισε τα απαραίτητα στοιχεία σχετικά με το πως χρησιμοποίησε τα Λ.Κ. 7.676.622.»
http://www.xak.com/gmain/newsshow.asp?id=39699

«Πρόσφατη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου που αφορά την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Στις 20.9.2006 στην προσφυγή 194/2005 (Κώστας Κίρκος–vs- Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς) το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή του κ. Κώστα Κίρκου που καταχωρήθηκε εναντίον απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να του επιβάλει διοικητικό πρόστιμο ύψους £25,000 [ίσων 40,000 Ευρώ!], για παράβαση του άρθρου 33(5) των περί της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (Σύσταση και Αρμοδιότητες) Νόμων του 2001 έως 2004 (‘ο Νόμος’) – το οποίο αναφέρεται στην παράλειψη παροχής πληροφοριών σε στην Επιτροπή μετά από σχετικό αίτημα της.»
http://tinyurl.com/kirkos-fine

Το εν λόγω ποσόν που ο κύριος Κώστας Κίρκος κακο-διαχειρίστηκε μη προσκομίζοντας εξηγήσεις γιά το πως χρησιμοποιήθηκε και γιά το οποίον του επεβλήθει πρόστιμο, είναι 7.676.622 Λίρες Κύπρου! Δηλαδή 12 εκατομμύρια Ευρώ.
http://www.cysec.gov.cy/Downloads/Greek/Announcements/General/Announcement_13_12_2004_Mr_Kirko_Larko.pdf

«… – Ο Χριστόδουλος Έλληνας [Πρόεδρος της εταιρείας Sharelink (SFS)], όπως ο ίδιος παραδέχθηκε σε ατομικό ερωτηματολόγιο που συμπλήρωσε και το οποίο αποστάληκε στην Κεντρική Τράπεζα Κύπρου από τη Universal Bank, «έχει καταδικαστεί για αδίκημα που ενέχει δόλο ή έλλειψη τιμιότητας στην Κυπριακή Δημοκρατία ή άλλού». Συγκεκριμένα, το Γ’ τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών τον έκρινε τον Ιούλιο του 2007 με απόφασή του υπ’ αριθμό 3102 / 16,7,2007 (υπόθεση Αστραία) ένοχο απλής συνέργιας στα κακουργήματα της υπεξαίρεσης και της πλαστογραφίας για καθένα από τα οποία του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης έξι ετών και καταδικάσθηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης εννέα ετών (το Εφετείο στην απόφασή του κάνει λόγο για ανοχή και έγκριση ακόμη και ενθάρρυνση εκ μέρους του κ. Έλληνα, υπεξαίρεσης και πλαστογραφίας που διενεργήθηκε από συγκατηγορούμενούς του).

– Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επέβαλε πρόσφατα στην εταιρεία E&G Electricplus, της οποίας ο κ. Έλληνας είναι σύμβουλος, διοικητικό πρόστιμο ύψους 80.000 ευρώ και ημερήσιο πρόστιμο 800 ευρώ μέχρι τη συμμόρφωσή της. Το πιο πάνω πρόστιμο επιβλήθηκε για το λόγο ότι η εταιρεία αρνήθηκε την υποβολή των λεπτομερειών και των απαραίτητων δικαιολογητικών σχετικά με την εξόφληση/ χρηματοδότηση της εκ μέρους της E&G Electricplus απόκτησης μετοχών της Universal Bank από τη Commercial Value AAE.

– Στην ενδιάμεση απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας στην αίτηση ημερομηνίας 14 Νοεμβρίου 2002 μεταξύ Sharelink Financial Services (στην οποία ο κ. Έλληνας ήταν εκτελεστικός πρόεδρος) και Εφημερίδας Πολίτη και Γιώργου Λόρδου, το Δικαστήριο αναφέρει μεταξύ άλλων ότι τα στοιχεία που είχαν παρατεθεί στην ένορκη δήλωση του Χριστόδουλου Έλληνα ήταν και παραπλανητικά. Το Δικαστήριο στην απόφασή του, αναφερόμενο στην ένορκο δήλωσή του κ. Έλληνα, αναφέρει ακόμη ότι «η όλη επιχειρηματολογία είναι επίσης παραπλανητική και σκόπιμα γίνεται προσπάθεια να παρασυρθεί το δικαστήριο σε λανθασμένα συμπεράσματα».»
http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=812709&-V=archivearticles&-p

Εάν η πιό πάνω διεύθυνση
http://tinyurl.com/kirkos-fine
δεν λειτουργεί, παρακαλούμε επισκεφτείτε την σελίδα εδώ:
http://www.cysec.gov.cy/Downloads/Greek/Announcements/2006/Various/%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AF%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7%2010.05.2006%20%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC%20%CE%BC%CE%B5%20%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%86%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82%20%CF%84%CE%BF%CF%85%20%CE%94%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85%20(10).pdf

Ορίστε.

Με ποιους έχουμε να κάνουμε.

Με ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ,ακόμη και σύμφωνα με το  νόμο της κυπριακής ψευτοδημοκρατίας ο οποίος ως αναμένεται δεν κτυπά συχνά τους ισχυρούς

Οι “αθώοι” και οι “θεματοφύλακες των θεσμών”…

Οπότε τι να αναμένουμε από τέτοιοα υποκείμενα?

Υποκείμενα υπεύθυνα σε μεγάλο βαθμό για το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου,την αιτία πτώχευσης αμέτρητων οικογενειών?

Βέβαια,αυτά είναι γνωστά.

Εκείνο που προστίθεται είναι το όνομα.

Τώρα ξέρουμε ποιους να μπουκοτάρουμε(και πάρακατω?)

Και ποιους εννοεί όταν λέει «καλό κόσμο»?

Όσους μπορούν να τ’αγοράσουν,δηλ τα καθάρματα-μαφιόζους-εγκληματίες της ελίτ που ελέγχει την οικονομική ζωή του τόπου όπως τον ίδιο? 

(το όνομα δεν το έχω δημοσιεύσει εγώ,οπότε δεν φέρω ευθύνη,άρα μην έρθετε σπίτι μου η ώρα 6 το πρωί,εντάξει?)

Advertisements

Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 Σχόλια to “Στοιχεία σχετικά με τους αγοραστές-εισβολείς της παλιάς Λευκωσίας”

 1. disdaimona Says:

  Όντως είναι ακριβή αυτά τα στοιχεία. Όσον αφορά δε στον Χρ. Ελληνα, καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος του δεν υπάρχουν μόνο από τη Κυπριακή Δικαιοσύνη. Είναι «επικηρυγμένος» και στη Ελλάδα γιατί τον κυνηγάνε κι εκεί για κάποια κλεμμένα εκατομύρια. Κατακρίβειαν η βρώμα βγήκε από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

  Όσον αφορά στη δήλωση πως τα ακίνητα στη Λήδρας έχουν ενοικιαστεί σε καλο κόσμο, από πληροφορίες που έχω, όντως έχουν δοθεί διαμερίσματα σε καλλιτέχνες, ζωγράφους, μουσικούς κ.λ.π σε ευνοϊκές για τα δεδομένα τιμές (250 ευρώ το διαμέρισμα), για να είμαστε και δίκαιοι,τουλάχιστον ως προς τα πραγματικά δεδομένα.

  Αυτό βέβαια δεν αναιρεί πως πρόκειται για απατεώνες με βούλα!

  Ούτε αναιρεί την προβληματική κατάσταση που δημιουργείται, εφόσον το δικαίωμα αγοραπωλησίας ακίνητης περιουσίας, επιτρέπει την κατάληψη μιας ολόκληρης περιοχής από έναν αγοραστή.

  Απορίας άξιο θα ήταν, αν ο Κίρκος, αγόρασε τα 130 τεμάχια από 70-80 διαφορετικούς ιδιοκτήτες ή αν μεγάλο μέρος της περιουσίας αυτής μεταβιβάστηκε από την αρχιεπισκοπή.

  …πως λέμε, από μπουρδέλο σε μπουρδέλο, οι χρεώσεις θεωρούνται εσωτερικές;…

  • m4trix87 Says:

   Καλό θα ήταν να ψηφιστεί νόμος που να μην επιτρέπει την αγορά από τον ίδιο ιδιοκτήτη-νομικό πρόσωπο έκτασης συνολικά μεγαλύτερης από καθορισμένη αναλογία ανά περιοχή,ούτως ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα κατάληψης ολόκληρων πόλεων όπως δυστυχώς πάει να γίνει εκεί.Προτείνω να πιέσουμε για αυτό.

   Όσο για τον Έλληνα,πράγματι μιλάμε για καταστάσεις Αλ Καπόνε(του original…)

 2. Η “καλή” κυρία Μαύρου… « M4trix87 Κανείς δεν είναι περισσότερο σκλάβος από όποιον νομίζει ότι είναι ελεύθερος… Says:

  […] […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: