Η εκμετάλλευση των καταναλωτών-αισχροκέρδεια των εταιρειών μουσικής/κινηματογράφου συνεχίζεται,οι εταιρείες αντεπιτίθενται-και κάποιοι γύπες προσπαθούν να κερδίσουν από την όλη κατάσταση.

Μόνο έτσι μπορούν να χαρακτηριστούν οι διευθυντές του USGC-US Copyright Group,μιας εταιρείας που έναντι αδρής αμοιβής σχετικά ανά χρήστη έχει αναλάβει να εντοπίζει για λογαριασμό των εταιρειών διάθεσης μουσικής/κινηματογράφου όσους κατεβάζουν «παράνομα» μουσική η ταινίες.

(ακολουθεί αναδημοσίευση άρθρου από «Πολίτη»)

Μαζικές μηνύσεις για παράνομο κατέβασμα αρχείων κάνουν τώρα εταιρείες παραγωγής 

Κουρσεύοντας τους «πειρατές» 

Βιομηχανία μηνύσεων προσπαθεί να στήσει αμερικανική νομική εταιρεία, σύμφωνα με οργανώσεις για τα πολιτικά δικαιώματα – Υπόσχονται διακανονισμούς σε εταιρείες παραγωγής, στοχοποιώντας στα τυφλά απλούς χρήστες μέσω IP 
Σε ολοένα και μεγαλύτερο θέμα για τις οργανώσεις που ασχολούνται με τις πολιτικές ελευθερίες εξελίσσεται η Ομάδα Πνευματικών Δικαιωμάτων των ΗΠΑ (US Copyright Group- USCG), η οποία δημιουργήθηκε για να εντοπίζει και να τιμωρεί την παράνομη διανομή ταινιών και άλλων αρχείων μέσω του διαδικτύου.
Τελευταία, η USCG έχει επικεντρωθεί στην υπεράσπιση των πνευματικών δικαιωμάτων κινηματογραφικών εταιρειών, όπως έγινε πρόσφατα με τους παραγωγούς της ταινίας «The Hurt Locker», ενώ έχει δεσμευτεί στους αμέσως επόμενους μήνες να «κυνηγήσει» σχεδόν 150.000 άτομα που κατεβάζουν ταινίες παράνομα από το διαδίκτυο.

Βιομηχανία μηνύσεων
Όμως, διάφορες οργανώσεις για τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα αμφιβάλλουν για την αγνότητα των προθέσεων της υπηρεσίας. Στην ιστοσελίδα της η USCG υπόσχεται πως θα βοηθήσει τις εταιρείες να μετριάσουν τις απώλειες που τους προκαλεί η παράνομη διανομή ταινιών.
«Κι εσείς, όπως και πολλοί άλλοι παραγωγοί και παράγοντες στην κινηματογραφική βιομηχανία, μπορείτε να διεκδικήσετε λογικές αποζημιώσεις μέσω διακανονισμού για το παράνομο κατέβασμα των ταινιών σας», αναφέρει το κείμενο της ιστοσελίδας.
Η ομάδα για τα πολιτικά δικαιώματα Electronic Frontier Foundation (EFF) είναι μια από τις οργανώσεις που δεν έχει πειστεί από τη ρητορική της USCG.
«Οι δικηγόροι της USCG δεν έχουν σχέσεις με εταιρείες παραγωγής, αλλά έχουν ως στόχο να χτίσουν μια αποδοτική βιομηχανία συλλογής αποζημιώσεων από διακανονισμούς από όσους περισσότερους κατηγορούμενους γίνεται», ανέφερε αντιπρόσωπος της ομάδας.
«Εδώ και καιρό ανησυχούμε ότι κάποιοι δικηγόροι θα επιχειρήσουν να δημιουργήσουν μια βιομηχανία μαζικών μηνύσεων ενάντια σε απλούς χρήστες, αναγκάζοντάς τους να πληρώσουν μέσω διακανονισμών, μιας και δεν βρίσκονται σε θέση να υπερασπιστούν τον εαυτό τους νόμιμα», πρόσθεσε η αντιπρόσωπος.
Οι υποθέσεις που έχουν φτάσει μέχρι στιγμής στο δικαστήριο μοιάζουν να επιβεβαιώνουν αυτή την πρόβλεψη. Η USCG πρόσφατα κατέθεσε επτά μηνύσεις στην Ουάσινγκτον, βάζοντας ως στόχο εκατοντάδες χιλιάδες κατηγορούμενους ως «πειρατές». Όμως, λίγοι από αυτούς τους κατηγορούμενους ζουν πράγματι στην περιφέρεια της Κολούμπια, όπου βρίσκεται η πρωτεύουσα, πράγμα που σημαίνει πως οι κατηγορούμενοι θα αναγκαστούν να πληρώσουν από την τσέπη τους, τόσο μεταφορικά, όσο και δικαστικά έξοδα.

Τακτικές στοχοποίησης
Βέβαια η USCG παραδέχεται στην ιστοσελίδα της ότι πολλοί από τους κατηγορούμενους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να υπερασπιστούν τον εαυτό τους νομικά.
«Είναι γεγονός ότι κάθε άτομο που παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα δεν έχει τους πόρους, την οικονομική επιφάνεια ή το εισόδημα που θα έκαναν τη δικαστική δίωξη τους πρακτική λύση», αναγράφεται στην σελίδα.
Τόσο η EFF, όσο και η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU), έχουν ζητήσει από τους δικαστές που θα εκδικάσουν τις υποθέσεις να ακυρώσουν τις δικαστικές κλήσεις που έχουν εκδοθεί. Από την άλλη, αριθμός εμπλεκομένων δικαστών ζήτησαν από την USCG να εξηγήσει για ποιο λόγο καταθέτει τέτοιες μαζικές μηνύσεις. Η υπηρεσία έχει μέχρι τις 30 Ιουνίου να αιτιολογήσει αυτή της την τακτική.

Μέθοδοι εκφοβισμού
Σύμφωνα με τις οργανώσεις για τα πολιτικά δικαιώματα οι συγκεκριμένες μηνύσεις είναι άδικες μια και ενδέχεται να στοχοποιήσουν και αθώους μια και οι μέθοδοι της USCG εντοπίζουν τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού υπολογιστή που χρησιμοποιήθηκε και όχι το άτομο που φέρει την ευθύνη.
Μέχρι στιγμής η USCG κατέχει τις διευθύνσεις IP περίπου 20.000 χρηστών και στοχεύει ακόμα 130.000. Η USCG χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες μιας γερμανικής εταιρείας που της επιτρέπουν να εντοπίσουν περιστατικά παράνομου κατεβάσματος αρχείων από το διαδίκτυο. Μόλις αποκτήσει την διεύθυνση IP του υπολογιστή του χρήστη αιτείται από το δικαστήριο το δικαίωμα να ανακαλύψει την φυσική διεύθυνση του ατόμου στο οποίο ανήκει ο υπολογιστής από τον παροχέα διαδικτυακών υπηρεσιών.
Είναι μια μέθοδος η οποία χρησιμοποιείται και στη Βρετανία, όπου δικηγόροι της εταιρείας ACS: Law στέλνουν επιστολές σε χιλιάδες άτομα, ζητώντας τους διακανονισμό 500 στερλίνων (610 ευρώ) για κάθε παραβίαση. Η μουσική βιομηχανία μουσικής πάντως έχει διατηρήσει αποστάσεις από αυτές τις μεθόδους, τις οποίες η εταιρεία παροχής διαδικτύου Ο2 αποκάλεσε τακτικές «εκφοβισμού», ενώ το θέμα έχει φτάσει μέχρι και στο Κοινοβούλιο. 

  

Κωδικός άρθρου: 954046 

ΠΟΛΙΤΗΣ – 24/06/2010, Σελίδα: 10

 

Με τακτικές που πολλές οργανώσεις προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Αμερικής χαρακτηρίζουν ως τακτικές εκφοβισμού,κυνηγούν απλούς χρήστες για να καταθέσουν μήνυση εκ μέρους των εταιρειών για προσβολή «πνευματικών δικαιωμάτων».

Τις θέσεις μου σχετικά με τα εν λόγω «δικαιώματα» τις βρίσκετε εδώ

Ο παραλογισμός του κέρδους:”πνευματικά δικαιώματα”

Clopyright

Εδώ απλά θα πω ότι η εν λόγω οργάνωση,λειτουργώντας ως γνήσια καπιταλιστική εταιρεία εκμετάλλευσης,αλλά ταυτόχρονα και ως το χειρότερο είδος ρουφιάνου,δεν διστάζει να εκφοβίζει με αυτό τον τρόπο τον κάθε χρήστη ο οποίος τολμά να πει «Όχι» στην εκμετάλλευση του ως καταναλωτή,εν τω μεταξύ κονομώντας τα χωρίς ιδιαίτερο κόπο ειδικά για τους διευθυντές της-και φυσικά χωρίς να παράγουν οτιδήποτε χρήσιμο.

Όπως ακριβώς η αστυ»νομία» φροντίζει για την καταστολή απεργιών και διαδηλώσεων όσων αντιστέκονται στην καπιταλιστική εκμετάλλευση του λαού ως εργαζομένων

Καρέ-καρέ η σκευωρία-ενοχοποίηση του “ταραξία” φοιτητή με τις πυτζάμες-τα συμπεράσματα δικά σας!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΜΑΡΙΟ ΖΕΡΒΑ

αλλά και στην μετατροπή των πόλεων μας σε μοντέρνες φυλακές

Ιδού η “Δικαιοσύνη” τους!

αυτοί τώρα ήρθαν να κάνουν το ίδιο στο Διαδίκτυο,εναντίον όσων αντιστέκονται.

ΔΕΝ ΠΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΨΕΤΕ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ?

ΔΕΝ ΠΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΚΙΝΑ?

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ USB!

ΕΞΑΛΛΟΥ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΕΜΑΤΕΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΑΣ?

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ ΣΤΕΡΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΑΣ-εν μέσω κρίσης δεν θα μπορεί να την αγοράσει στις τιμές σας- ΤΟΝ ΒΟΗΘΑΤΕ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ?

Αλλά μπροστά στο κέρδος έτσι ΒΛΑΚΕΣ είστε!

Advertisements

Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: