Τώρα ρατσισμός υπάρχει ακόμη και για Ευρωπαίους πολίτες-ναι,όλοι θα πάρετε!

Αρκεί επίσης να είστε ομοφυλόφιλοι και φορείς του AIDS.

Αν είναι δυνατόν,σε άτομα μιας κατηγορίας ατόμων(φορείς του AIDS) που λόγω και της σοβαρότητας της ασθένειας τους απαιτείται υποστήριξη και σίγουρα όχι δίωξη,να επιδεικνύεται τέτοια συμπεριφορά!

(αναδημοσίευση από «Πολίτη»)

Συνοπτικές διαδικασίες για την απέλαση Ευρωπαίου υπηκόου 

Ενεστώτας… ρατσιμός 

Είχε καταδικαστεί για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και αποφασίστηκε η απέλασή του, αν και Ευρωπαίος, γιατί δήθεν αποτελούσε ενεστώσα απειλή για τη δημόσια τάξη! 
Η επανάληψη είναι η μητέρα της μαθήσεως. Για αυτό το λόγο, η επίτροπος Διοικήσεως επαναλαμβάνει στις αρμόδιες αρχές (τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και αστυνομία) την ανάγκη σεβασμού των δικαιωμάτων των Ευρωπαίων πολιτών, οι οποίοι μπορούν ελεύθερα να διακινούνται και να διαμένουν στην επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να απελαύνονται για «ψύλλου πήδημα», όπως είχε συμβεί με Ελλαδίτη τον οποίο ξαπόστειλαν από τη «νήσο των αγίων» με τη δικαιολογία ότι αποτελούσε απειλή για τη δημόσια τάξη επειδή είχε καταδικαστεί γιατί κάπνιζε «τσιγαριλίκι». Το νέο κρούσμα αφορά Βρετανό υπήκοο, εναντίον του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και απέλασης… γιατί επίσης αποτελούσε απειλή για τη δημόσια τάξη. Το έγκλημα του; Καταδικάστηκε για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Οι πραγματικοί λόγοι; Είναι έγχρωμος, ομοφυλόφιλος και φορέας του AIDS.

Να πάει … στο καλό
O J.M είναι Βρετανός υπήκοος με καταγωγή από την Τανζανία και το τελευταίο διάστημα ζει μόνιμα στην Κύπρο με τον επίσης Βρετανό σύντροφο του, ο οποίος είναι συνταξιούχος και έχει ιδιόκτητη περιουσία στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου. Οι δύο Βρετανοί διατηρούν σταθερή σχέση τα τελευταία 9 χρόνια. Ο J.M είχε καταδικαστεί σε ένα μήνα φυλάκιση και σε στέρηση της άδειάς του γιατί οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ. Ενώ βρισκόταν στη φυλακή και επρόκειτο να αποφυλακιστεί στις 27 Μαΐου, αστυνομικοί μετέβησαν στο σπίτι που διέμενε με το σύντροφό του ζήτησαν και πήραν το διαβατήριο του, γιατί όπως ανέφεραν επρόκειτο να απελαθεί επειδή είναι φορέας του AIDS. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στις αρμόδιες αρχές είχε διαβιβαστεί έκθεση νοσοκομείου του Λονδίνου στην οποία αναφερόταν ότι ο J.M είχε διαγνωστεί θετικός στον ιό HIV το 2004 χωρίς να νοσήσει και επειδή ο ιός ελέγχεται με φαρμακευτική αγωγή, σε καμία περίπτωση δεν θεωρείται, σύμφωνα με τον γιατρό που υπογράφει την Έκθεση, «απειλή για τον πληθυσμό της Κύπρου». Αναφέρεται, επίσης ότι, άτομα που λαμβάνουν σταθερά αντιρετροϊκή θεραπεία δεν θεωρούνται, κατά γενική ομολογία, μολυσματικά. Η επίτροπος Διοικήσεως παρενέβη και ζήτησε την αναστολή της απέλασης μέχρι να ολοκληρώσει την έρευνά της κάτι που αποδέχθηκε ο γενικός διευθυντής του υπουργείου εσωτερικών

Ενεστώσα απειλή!
Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα της επ. Διοικήσεως, η εισήγηση της απέλασης προήλθε από τον υπεύθυνο της ΥΑΜ Αμμοχώστου με τη δικαιολογία ότι ο J.M θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Εξάλλου, το τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης χαρακτήρισε τον αλλοδαπό ανεπιθύμητο μετανάστη «…λόγω της σοβαρότητας του/των αδικήματος/των για το/τα οποίο/α αυτός καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης». Ως εκ τούτου, «…τα ίδια δεδομένα σε συνδυασμό με τις ενέργειές του καταδεικνύουν ότι αυτός αποτελεί πραγματική, ενεστώσα και επαρκώς σοβαρή απειλή για τη δημόσια τάξη της Δημοκρατίας». Με βάση αυτές τις εισηγήσεις εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και απέλασης και απαγόρευσης επιστροφής στη Κύπρο για 10 χρόνια! Μάλλον στη συνέχει έγιναν δεύτερες σκέψεις και στις 11 Ιουνίου ο J.M αφέθηκε ελεύθερος.

Σωρεία παραβιάσεων
Η επίτροπος Διοικήσεως στην έκθεσή της σημειώνει ότι η απόφαση για απέλαση του J.M για λόγους δημοσίας τάξης δεν συνάδει ούτε με το κοινοτικό δίκαιο ούτε με την εγχώρια νομοθεσία, ούτε και με τη νομολογία του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Η κ. Νικολάου σημειώνει ότι ο αλλοδαπός θεωρήθηκε «σοβαρή απειλή» αλλά στο φάκελο της υπόθεσης δεν υπάρχει κανένα στοιχείο από το οποίο να προκύπτει ότι η εμπλεκόμενη αρχή, πριν τη λήψη της απόφαση για απέλαση, προέβη σε ουσιαστική εκτίμηση της περίπτωσης του ενδιαφερόμενου ώστε να διαπιστώσει κατά πόσο η προσωπική του συμπεριφορά συνιστούσε όντως τέτοια απειλή.
 


Εξευτελισμός
Η επ. Διοικήσεωςσημειώνει πως ο χαρακτηρισμός του J.M ως «απαγορευμένου μετανάστη» φαντάζει εξαιρετικά δυσανάλογος για την καταδίκη του σε ένα, μόνο, μήνα φυλάκισης για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και το γεγονός αυτό συνιστά παραβίαση του δικαιώματος της ελεύθερης διακίνησης Ευρωπαίων.
Επίσης, θεωρήθηκε ότι δεν έχει δεσμούς με την Κύπρο και δεν λήφθηκε υπόψη ότι διατηρεί μόνιμη σχέση για 9 χρόνια με Ευρωπαίο πολίτη που μένει μόνιμα στο νησί. Η κ. Νικολάου σημειώνει επίσης ότι θεωρήθηκε ότι ο αλλοδαπός συνιστά κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, κάτι το οποίο δεν πιστοποιεί ο γιατρός των φυλακών που τον εξέτασε, ενώ δεν λήφθηκε υπόψη και η γνωμάτευση νοσοκομείου στο Λονδίνο. Όπως κι αν έχουν τα πράγματα, η διάταξη για απέλαση αλλοδαπών που αποτελούν απειλή για τη δημόσια υγεία αφορά αλλοδαπούς τρίτων χωρών και όχι Ευρωπαίους για τους οποίους ισχύει ότι ισχύει και για τους ημεδαπούς. Η επ. Διοικήσεως εκφράζει επίσης προβληματισμό για τη νομιμότητα της κράτησης στο Block 10 με κίνδυνο για την υγεία του αλλοδαπού, ο οποίος πρέπει να λαμβάνει εξειδικευμένη φαρμακευτική αγωγή. Η μεταχείριση της οποία έτυχε «προκάλεσε τέτοια συναισθήματα αγωνίας στον ίδιο, στο βαθμό που πλήγηκε η ανθρώπινή του αξιοπρέπεια και δημιουργήθηκαν συνθήκες απάνθρωπης και εξευτελιστικής μεταχείρισής του». 

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΛΑΤΖΗΣ 

Κωδικός άρθρου: 953726 

ΠΟΛΙΤΗΣ – 23/06/2010, Σελίδα: 38

 Εντάξει,το ότι η αστυνομία διώκει όποιο έχει την «ατυχία» να μην γεννήθηκε Έλληνας,αφού δεν μπορούν να ικανοποιήσουν διαφορετικά τα ξενοφοβικά τους αισθήματα τα οποία τους καλλιεργούν,

Αστυνομικής ακροδεξιάς νοοτροπίας συνέχεια

Η Επίτροπος Διοικήσεως μας τα θυμίζει ακόμη μια φορά,μάλλον ξανά δεν θα ακούσει κανείς,ενώ ακόμη και η Ευρώπη μας έχει καταλάβει!

Η αστυ(παρα)νομία της Κύπρου καλλιεργεί την ξενοφοβία-τώρα το πήρε χαμπάρι ακόμη και ο ΟΗΕ!

Ακόμη ένα περιστατικό αστυνομικής βίας προστίθεται στην (ατέλειωτη) λίστα…

Ψεκάστε,σκουπίστε,τελειώσατε(?)

και επίσης έτσι αποπροσανατολίζουν τον κόσμο από τα πραγματικά προβλήματα 

“Χρεωκοπία” της Ελλάδας-ποιος φταίει,ποιος πληρώνει

cafe la καταπίεση…

Ώρα όλοι οι ελλαδίτες-και οι κυπραίοι- να ξυπνήσουν???

Βίντεο σχετικά με τι περιμένει την Ελλάδα αν δεν αντισταθούμε ΤΩΡΑ

Ενδιαφέρον βίντεο από τη φίλη doctormarkon,σχετικά με τις εγγενείς αντιφάσεις/αδυναμίες/αδικίες του συστήματος

το έχουμε δυστυχώς συνηθίσει.

Το ότι τουλάχιστο είναι «δίκαιοι»,αφού άδικη καταστολή δέχονται και ευρωπαίοι και κύπριοι,αρκεί να μην έχουν οικονομική η άλλη δύναμη

Αστυνομικής βαρβαρότητας συνέχεια-δεν σέβονται όχι μόνο ανθρώπινες ζωές,αλλά ούτε τους ίδιους τους τους νόμους!

Δεν ντρέπονται καθόλου!

Ενάντια στην αστυνομική βαρβαρότητα

Σπέρνουν ανέμους,θα θερίσουν ………?

επίσης το έχουμε συνηθίσει.

Με το ομοφοβικό κλίμα που πάνε προς άγραν ψήφων στο πεδίο της μάχης μεταξύ «ΔΗ»ΣΥ-«ΔΗ»ΚΟ να καλλιεργήσουν κάποιοι όπως τον «κο» Θεμιστοκλέους

Κάποιοι άνθρωποι είναι ομοφυλόφιλοι! Πάρτε το απόφαση!

δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι και η ομοφυλοφιλία διώκεται-μα καλά,ακόμη και να είναι ανωμαλία,φταίνε δηλ οι ομοφυλόφιλοι που γεννήθηκαν έτσι,η ενοχλούν κανένα?

Όμως την δίωξη(και)γιατί ήταν φορέας του AIDS πρώτη φορά την έχουμε συναντήσει!

AIDS ΕΙΧΕ,ΟΧΙ ΠΑΝΟΥΚΛΑ!

Τι «δημόσιος κίνδυνος»?

Ο μόνος τρόπος να μεταδώσει την ασθένεια είναι μέσω αιμοδοσίας-αποφεύγεται με αιμοτολογικές εξετάσεις-και σεξουαλικής επαφής-αν το ξέρει ο σύντροφος του με δική του ευθύνη προχωρά,αν όχι τότε είναι φόνος,αλλά πάλι αν θες να σκοτώσεις κάποιον στο κρεβάτι δεν είναι ανάγκη να έχεις AIDS για να το κάνεις!

Στον Μεσαίωνα εδιώκοντο οι ξένοι,οι ομοφυλόφιλοι,όσοι αντιστέκονταν στην εξουσία,και οι άρρωστοι.Στο Ιράν επίσης διώκονται οι ξένοι και οι ομοφυλόφιλοι.

ΕΚΕΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ?

Advertisements

Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 Σχόλια to “Τώρα ρατσισμός υπάρχει ακόμη και για Ευρωπαίους πολίτες-ναι,όλοι θα πάρετε!”

 1. osr Says:

  να την χαιρόμαστε την κοινωνία μας

 2. m4trix87 Says:

  Ποια κοινωνία?
  Αρένα έχουμε,και μάλιστα ανισόπεδη.

 3. 50 χρόνια κυπριακής (ψευτο)δημοκρατίας « M4trix87 Κανείς δεν είναι περισσότερο σκλάβος από όποιον νομίζει ότι είναι ελεύθερος… Says:

  […] […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: