Mall of Church:Για να αγοράζετε σε -ειδικές τιμές-τον “άρτον τον επιούσιον”!

Το ότι η εκκλη-σία ασχολείται με θέματα που,σύμφωνα με τον υποτιθέμενο πνευματικό της ρόλο,καθόλου δεν έπρεπε να την απασχολούν,το ξέρουμε όλοι καλά.

Τις παρεμβάσεις του αρχιεπισκόπου στο κυπριακό με διανομή “ενημερωτικών” εντύπων -με πολλά ψευδή στοιχεία,την εμπλοκή της σε επιχειρηματικά σκάνδαλα εκατομμυρίων,και αλλα πολλά,που καθιστούν τους “αγίους” της εκκλησίας άξιους μιμητές του Εφραίμ στο Βατοπέδιον,που ενώ η οικονομία της Ελλάδας κατέρρεε υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης του διεθνούς κεφαλαίου και της κακοδιαχείρισης από τα δύο μεγάλα κόμματα για δεκαετίες,και οι φτωχοί τους οποίους η εκκλησία ευαγγελίζεται ότι υπερασπίζεται περνούσαν-που να δεις ακόμη-δύσκολες μέρες,κανόνιζε-παράνομη- χρηματοδότηση με χρήματα του δημοσίου.

Ακόμη και ιερείς-αν και όχι ορθόδοξοι-το παραδέχονται

https://m4trix87.wordpress.com/%cf%87%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%ce%b9%ce%b5%cf%81%cf%8c%cf%82-%cf%80%cf%8c%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%bf%cf%82/

Τώρα δραστηριοποιούνται και στο χώρο των υπεραγορών,και μάλιστα κατά παράβαση σχετικής νομοθεσίας,που βέβαια ισχύει μόνο για τους λιγότερο ισχυρόύς οικονομικά,που δεν μπορούν να επηρεάσουν με χρήση της οικονομικής τους δύναμης κυβερνήσεις και κόμματα.

https://m4trix87.wordpress.com/%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%bd%cf%8c%ce%bc%ce%bf%cf%85%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%b1%ce%ba%ce%bf/

Το Υπουργικό Συμβούλιο είπε ΝΑΙ στη Μονή Κύκκου για άδεια κατά παρέκκλιση

Εγκρίθηκε η ανέγερση του… ιερού Mall

Την έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου έλαβαν, στα μέσα Ιανουαρίου, η εταιρεία Canaletto και η Ιερά Μονή Κύκκου, σε ό,τι αφορά το αίτημά τους για χορήγηση πολεοδομικής άδειας -κατά παρέκκλιση των προνοιών του Τοπικού Σχεδίου Λευκωσίας- με σκοπό την ανέγερση μεγάλου εμπορικού κέντρου σύνθετου τύπου στη Λακατάμια.
Στην ουσία, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε εισήγηση του Συμβουλίου Παρεκκλίσεων, η οποία υποβλήθηκε αφού προηγουμένως μελετήθηκε η αίτηση των ενδιαφερομένων και οργανώθηκε δημόσια ακρόαση.
Η εταιρεία Canaletto και η Ιερά Μονή Κύκκου έχουν ήδη ενημερωθεί για τα καλά νέα και στη συνέχεια αναμένεται η Πολεοδομική Αρχή να προχωρήσει στην παραχώρηση της πολεοδομικής άδειας, αφού προηγουμένως ικανοποιηθούν κάποιοι όροι που έχουν τεθεί από τα αρμόδια τμήματα. Διαφωνίες για την έκδοση της άδειας είχαν εκφραστεί μόνο από το Συνδέσμο Καταστηματαρχών της ΠΟΒΕΚ.

Δύο όροι
Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο «Π», το Τμήμα Δημοσίων Έργων, αφού μελέτησε και αξιολόγησε την προκαταρκτική μελέτη, η οποία έγινε από τους αιτητές και αφορούσε την αναβάθμιση του υφιστάμενου οδικού δικτύου της περιοχής, έδωσε τη σύμφωνη γνώμη του, με την προϋπόθεση ότι τα έξοδα για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου θα καλυφθούν εξ ολοκλήρου από τους αιτητές. Το οδικό δίκτυο θα πρέπει να αναβαθμιστεί, με βάση τις μελέτες, πριν από την έναρξη των εργασιών για ανέγερση του εμπορικού κέντρου, έτσι ώστε να μην παρουσιαστούν κυκλοφοριακά προβλήματα.
Ο δεύτερος όρος που τέθηκε στην εταιρεία Canaletto και την Ιερά Μονή Κύκκου, αφορά την καταβολή, ως αντισταθμιστικού μέτρου, ποσού μισού εκατ. ευρώ στο δήμο Λακατάμιας, σε περίπτωση που παρουσιαστεί οποιοδήποτε πρόβλημα στην περιοχή αλλά και σε περίπτωση που ο δήμος επιθυμεί να προχωρήσει σε οποιαδήποτε ανάπτυξη στην περιοχή του Εμπορικού Κέντρου, όπως πάρκα και χώρους πρασίνου.

Τι περιλαμβάνει
Όταν δοθεί το τελικό πράσινο φως για την έναρξη του έργου, το σχεδιασμό του θα αναλάβει το αρχιτεκτονικό γραφείο Χριστόφορος Μελετίου και Συνεργάτες και την κατασκευή η εταιρεία Νέμεσις. Στο εν λόγω εμπορικό κέντρο προτείνονται οκτώ υπεραγορές, μεταξύ των οποίων υπεραγορά τροφίμων εμβαδού 5.000 τ.μ., 114 καταστήματα και αναπτύξεις αναψυχής (κινηματογράφος, εστιατόρια και bowling). Το mall θα χωροθετηθεί σε υπό δημιουργία οικόπεδο, στη Μεικτή Βιομηχανική Ζώνη και Ζώνη Οικονομικών Δραστηριοτήτων στη Λακατάμια, κοντά στο σχολείο Pascal (παραπλεύρως του αυτοκινητοδρόμου προς Κοκκινοτριμιθιά).

Makedonitissa Palace
Σε μια άλλη περίπτωση, το Συμβούλιο Μελέτης Παρεκκλίσεων θα διεξάγει δημόσια ακρόαση με σκοπό να εξετάσει την αίτηση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου για χορήγηση πολεοδομικής άδειας κατά παρέκκλιση των προνοιών του Τοπικού Σχεδίου Λευκωσίας, για νομιμοποίηση υφιστάμενου εστιατορίου και αιθουσών δεξιώσεων. Πρόκειται για το Makedonitissa Palace, το οποίο εδώ και αρκετό καιρό έχει προχωρήσει σε επέκταση χωρίς πολεοδομική άδεια. Η δημόσια ακρόαση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου στις 10:15 το πρωί, στο Makedonitissa Palace και θα είναι ανοικτή για το κοινό.
 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Κωδικός άρθρου: 928774

ΠΟΛΙΤΗΣ – 12/02/2010, Σελίδα: 45

Advertisements

Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: