«Χρεωκοπία» της Ελλάδας-ποιος φταίει,ποιος πληρώνει

Βουίζουν συνεχώς τα ελληνικά ΜΜΕ για το ενδεχόμενο «χρεωκοπίας» της Ελλάδας.
 
 Δημόσιο έλειμμα στα ύψη,και τα δύο μεγάλα κόμματα ρίχνουν το μπαλάκι το ένα στο άλλο,για όταν ήταν κυβέρνηση και δεν έκαναν τίποτα. 
 Και έχουν όλοι τους δίκιο.
 
Γιατί πολύ απλά ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις της Ελλάδας φταίνε για την δημιουργηθείσα κατάσταση.
 
 
Διασπάθηση δημόσιου χρήματος,σκάνδαλα με εφοπλιστές-πχ Παυλίδης,με μεγαλοεταιρείες πολυεθνικές-πχ
Siemens,διεθνές χρέος-πάλι από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο,την τράπεζα των τραπεζών,ακρογωνιαίος λίθος του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος,το οποίο εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα μιας μικρής ελίτ,η οποία στις περιόδους της «ακμής» καρπώνεται όλα σχεδόν τα κέρδη ενώ σε περιόδους «κρίσης»-πολλές φορές τεχνητής ούτως ώστε να βρεθεί ευκαιρία για αντιλαικά μέτρα για περαιτέρω υφαρπαγή και επίθεση κατά εργασιακών και κοινωνικών κεκτημένων,κερδισμένων με αίμα-απαιτούν οι κεφαλαιοκράτες και οι-επιχορηγούμενες από αυτούς-κυβερνήσεις,να πληρώσουν τα σπασμένα όλοι εκτός από τους υπαίτιους.
 
 
Πχ φορολογίες που πλήττουν όχι τους έχοντες και κατέχοντες-όπως τώρα ο «κος» Παπανδρέου ισχυρίζεται ότι θα γίνει-αλλά τον απλό λαό,ο οποίος πέρα από την-δημιουργημένη από το διεθνές κεφάλαιο- οικονομική κρίση τώρα έχει να αντιμετωπίσει και αυτό.
 
Πάλι οι φτωχοί φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι…
 
 
 Ακολουθεί άρθρο από το «Βαθύ Κόκκινο»
http://tsak-giorgis.blogspot.com/2010/02/blog-post_8183.html
Αυτοί ή εμείς;
Το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα και τρέχει να βρει κέρδη σ’ όποια χώρα υπάρχουνε τέτοια. Γι’ αυτό δε νοιάζεται κι ούτε συγκινείται με την ύπαρξη των συνόρων και του κράτους.
Ενώ εμείς, το μόνο πού διαθέτουμε, είναι οι καλύβες μας και τα πεζούλια μας. Αυτά αντίθετα από το κεφάλαιο που τρέχει, οπού βρει κέρδη, δε μπορούν να κινηθούν και παραμένουν μέσα στη χώρα που κατοικούμε.
Ποιος, λοιπόν, μπορεί να ενδιαφερθεί καλύτερα για την πατρίδα του; Αυτοί που ξεπορτίζουν τα κεφάλαιατους από τη χώρα μας ή εμείς που παραμένουμε με τα πεζούλια μας εδώ;
-Από τον ιστορικό λόγο του Αρη Βελουχιώτη στην Λαμία
 
 
 
Η άρχουσα τάξη ζητά από το λαό να πληρώσει ολοένα και περισσότερα σε φόρους, να δεχτεί μεγαλύτερη ανεργία, μικρότερους μισθούς, part-time εργασία, απίθανα ωράρια, κλεψιά, κοροιδία και ταπείνωση.
 
 
 
Π.χ ο πρόεδρος του ΣΕΒ χαρακτηρισε ως “μονόδρομο” τα μέτρα της κυβέρνησης (γιατί όχι άλλωστε; Αυτός πληρώνει;).Την ίδια ώρα όμως που μας καλούν σε “απαραίτητες θυσίες”, οι ίδιοι θησαυρίζουν:
 
 Ο ίδιος ο Δασκαλόπουλος έχει ως έδρα για τις δραστηριότητες του το Λουξεμβούργο (γνωστό “φορολογικό παράδεισο”), ενώ αντίστοιχες κινήσεις έχει κάνει και όλη λίγο-πολύ η ντόπια άρχουσα τάξη. Δεν είναι δύσκολο άλλωστε – όπως εξηγεί η “Ελευθεροτυπία”: 

 
 
“Το σύνολο σχεδόν των επιχειρηματιών και των εφοπλιστών διαχειρίζονται τα επενδυτικά τους κεφάλαια ακόμη και αν αυτά τοποθετούνται στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μέσω off shore ή on shore εταιρειών, οι περισσότερες εκ των οποίων εδρεύουν στην Κύπρο. Κερασάκι στην τούρτα είναι το γεγονός πως οι περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις σύστησαν εταιρείες συμμετοχών στην Κύπρο για να ελέγχουν από εκεί τις δραστηριότητές τους στη νοτιοανατολική Ευρώπη (πλην Τουρκίας) και να μην επαναφορολογούνται τα μερίσματα που λαμβάνουν από τις εκεί θυγατρικές τους”.

  

Παράλληλα, όπως είχαμε δει σε παλιότερη ανάρτηση αυτού του ιστολογίου, το “παρτυ” με τις off-shore δεν έχει όρια:
 
 
Είναι καθαρό πως το πρόβλημα με τις εταιρείες αυτές δεν είναι μόνο Ελληνικό. Απο εκτιμήσεις που έχουν γίνει, το 35% του Παγκόσμιου ΑΕΠ, τζιράρεται από 500000 offshore εταιρείες διεθνώς!! Όμως η κατάσταση της Εληνικής οικονομίας, βάζει το θέμα επιτακτικά πρώτα για μας, εδώ και τώρα.
 
 
Είναι γνωστό πως υπάρχουν 10.000 ελληνικές offshore(!!!), των οποίων η δραστηριότητα και τα περιουσιακά στοιχεία ΔΕΝ φορολογούνται(η όποια προβλεπόμενη φορολογία ξεπερνιέται από τις εξαιρέσεις που υπάρχουν). Επίσης ο αριθμός τους σαν ποσοστό του παγκόσμιου συνόλου(2%) είναι τεράστιος, σε σχέση με τον πληθυσμό αλλά και το μέγεθος της ελλ.οικονομίας. Μέσω αυτων των 10000 εταιριών νόμιμης φοροδιαφυγής γίνεται ετήσιος τζίρος 500 δις ευρώ!!! Ενώ σύμφωνα με τους FT, «οι Ελληνες εκτιμάται ότι έχουν περισσότερα από 25 δισεκατομμύρια ευρώ σε υπεράκτιους (off shore) τραπεζικούς λογαριασμούς»!
Δηλαδή πάνω από το 10% του συνόλου των καταθέσεων που ήταν το 2008 217 δις! Τα νούμερα είναι εξοργιστικά αν σκεφτεί κανείς ότι πάρα πολλοί έχουν πάνω από μία offshore (μία για ακίνητα, μία για εμπορικούς διακανονισμούς, μία για χρηματιστηριακές συναλλαγές κλπ.), και οτι οι πιό πολλές “μικρές” offshore έχουν στην κατοχή τους μόνο ακίνητα και πολυτελή στοιχεία, για να αποφεύγουν το πόθεν έσχες. ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ OFFSHORE, TO 10% TΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ!!!
 
 
 
Και όμως, εμείς εδώ ΔΗΘΕΝ ψάχνουμε σε άδειες τσέπες για μερικές δεκάδες εκατομμύρια και πουλάμε θλίψη σε απελπισμένους οτι τάχα δεν υπάρχει ρευστό!
Γιατί άραγε;
 
 
 
 
Απαραίτητο είναι να κυνηγηθούν άγρια οι φορολογικοί αυτοί παράδεισοι και όσοι τους δημιουργούν/χρησιμοποιούν/διαιωνίζουν. Αυτό θα πρέπει να μπει επιτακτικά από την αριστερά ως αίτημα, αλλιώς απλά θα συνεχίζουν οι πλουτοκράτες να φεύγουν, και “μη τον είδατε τον Παναή” μετά…
 
 

 

Από το Νοέμβρη μάλιστα ως τώρα, υπό το φόβο ότι ίσως φορολογηθούν, οι μεγαλοαστοί μετέφεραν, όπως μεταδίδει η guardian 8 με 10 δις από την Ελλάδα σε κάποιο φορολογικό παράδεισο.
 
 
 
 
 

Τι κάνει η κυβέρνηση γι’ αυτό;
Φορολογεί άγρια, μέχρι σημείο ξεζουμίσματος, το λαό, και ταυτόχρονα υπόσχεται σχεδόν μηδενικούς φόρους σε όσους φέρουν πίσω τα κεφάλαια τους στην Ελλάδα, ουσιαστικά μετατρέποντας την Ελλάδα σε φορολογικό παράδεισο (για την άρχουσα τάξη) και ωραιότατο τόπο για νομιμοποίηση του “μαύρου” χρήματος .
 

Αλλά είπαμε, οι φεουδάρχες δεν πληρώνουν, μόνο εισπράττουν, η πληρωμή είναι κάτι που το κάνουν μόνο οι κολίγοι…
 
 Το πιο πάνω άρθρο βασίζεται σε σχετικό άρθρο του φίλου osr
 

 
 
 
 
 
 

 

Advertisements

Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , , , ,

5 Σχόλια to “«Χρεωκοπία» της Ελλάδας-ποιος φταίει,ποιος πληρώνει”

 1. Ο φασιστορατσισμός να μην περάσει αναπάντητος.NO PASARAN « M4trix87 Κανείς δεν είναι περισσότερο σκλάβος από όποιον νομίζει ότι είναι ελεύθερος& Says:

  […] “Χρεωκοπία” της Ελλάδας-ποιος φταίει,ποιος πληρώνει […]

 2. Ο φασιστορατσισμός να μην περάσει αναπάντητος.NO PASARAN « M4trix87 Κανείς δεν είναι περισσότερο σκλάβος από όποιον νομίζει ότι είναι ελεύθερος& Says:

  […] “Χρεωκοπία” της Ελλάδας-ποιος φταίει,ποιος πληρώνει […]

 3. Ο φασιστορατσισμός να μην περάσει αναπάντητος.NO PASARAN « M4trix87 Κανείς δεν είναι περισσότερο σκλάβος από όποιον νομίζει ότι είναι ελεύθερος& Says:

  […] “Χρεωκοπία” της Ελλάδας-ποιος φταίει,ποιος πληρώνει […]

 4. Οι εξοπλισμοί μας έλειπαν! « M4trix87 Κανείς δεν είναι περισσότερο σκλάβος από όποιον νομίζει ότι είναι ελεύθερος… Says:

  […] “Χρεωκοπία” της Ελλάδας-ποιος φταίει,ποιος πληρώνει […]

 5. Η έκθεση της μαθήτριας που διάβασε ο Λ Λαζόπουλος στο “Αλ Τσαντίρι” και συγκλόνισε το πανελλήνιο « M4trix87 Κανείς δεν είναι περισσότε Says:

  […] “Χρεωκοπία” της Ελλάδας-ποιος φταίει,ποιος πληρώνει […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: