Απαντήστε και κερδίστε.Τι είναι τα «Στυλλάρκα» και τι θυμίζουν?

Η πιο πάνω ερώτηση δεν προέρχεται από τηλεπαιχνίδι γνώσεων.
 
 
Προέρχεται από τις φετινές εξετάσεις «γενικών» γνώσεων για εισαγωγή στην αστυνομική ακαδημία!
 
 
Όπως και οι επόμενες
 
 
 
Σε ποια κοιλάδα της Κύπρου βρίσκεται το γεφύρι Τσιελέφου;

Αναφέρετε ποιο σπάνιο φαινόμενο συναντάται κοντά στο χωριό Δρούσια;

Τι είναι εκείνο που κάνει γνωστό το όρος Λαόνα και πού οφείλει την ονομασία;

Καταγράψετε τρεις χρησιμότητες των σπηλιών που βρίσκονται στην περιοχή της αρχαίας Ταμασού στην κοίτη του Πεδιαίου ποταμού, ενδιάμεσα στα χωριά Πολιτικό και Πέρα.

Ποιος ίδρυσε το μοναστήρι του Σταυροβουνιού;

Δώστε το όνομα του συνθέτη του επίσημου ύμνου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως και την ονομασία της μελωδίας του.

Γράψετε γιατί είναι γνωστή η Αλυκή της Λεμεσού.

και πολλές άλλες ερωτήσεις σχετικές με οτιδήποτε «έκριναν» κάποιοι στο Υπουργείο Παιδείας-υπεύθυνο για τα θέματα- ότι θα πρέπει να μπορεί να απαντήσει οποιοσδήποτε αστυνομικός ούτως ώστε να είναι σε θέση να διεκπεραιώσει στο ακέραιον τα καθήκοντα του!
 
 
Ερωτήσεις που ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θα μπορούσε να προετοιμάσει τους υποψηφίους γι αυτές,αφού ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση δεν έχουν με το αντικείμενο.Αν και θα ήταν καλή προετοιμασία για πχ τον «Μονομάχο».
 
 
 
Κάποιοι υποψήφιοι δικαίως διαμαρτύρονται σε όλες τις εφημερίδες για το πιο πάνω κωμικοτραγικό,και έτσι το ακούσαμε και αυτό…
 
 

Θα ξαναθέσω την ερώτηση που είχα θέσει και σε άλλα παλαιότερα άρθρα μου.
 
 
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΒΛΑΚΕΣ!?
 
 
Η μήπως μπήκαν οι εν λόγω ερωτήσεις επίτηδες ούτως ώστε να μπορούν να τις απαντήσουν με ευκολία μόνο όσοι-με τον άλφα η βήτα τρόπο-είχαν ενημερωθεί από ημέτερους για τα θέματα?
(ήδη υπάρχουν υποψίες για συγκεκριμένο φροντιστήριο που ήξερε τα θέματα…)

Απ’ότι φαίνεται τελικά πρέπει να είσαι πραγματικά φωστήρας για να μπεις στην αστυνομία-η να έχεις το μέσον.
 
 
 
Γι αυτό και όσοι μας ελέγχουν βλέπουν πρώτα τα συμφέροντα των ισχυρών ευεργετών τους και μετά της κοινωνίας,εμάς.Επειδή όσους έχουν αγνά κίνητρα,με τον ένα η τον άλλο τρόπο τους αφήνουν απέξω-πως να κάνουν τα ρουσφέτια τους μετά?Άρα μόνο οι βολεμένοι μένουν μέσα,άρα ακόμη μια φορά φαίνεται ποιους υποστηρίζει πραγματικά η εξουσία-την εξουσία.
 
 
 
Παραθέτω σχετικά άρθρα.
 
 
 
 
 
 

Εξετάσεις Υπουργείου Παιδείας για υποψήφιους αστυφύλακες

Πού σου νέφκω, πού πάεις;

Το Υπ. Παιδείας πρέπει να βραβεύσει αυτούς που έθεσαν τα θέματα στις εξετάσεις της αστυνομίας. Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά μπροστά στο «υψηλότατο» επίπεδο

Όλα τελικώς έχουν μία εξήγηση. Το υψηλότατο επίπεδο γνώσεων που διαθέτουν οι αστυνομικοί μας, δεν είναι τυχαίο. Πριν ακόμη επιλεγούν για διορισμό, έχουν περάσει από κόσκινο και, μάλιστα, με απίστευτες σε βαθμό δυσκολίας εξετάσεις… με θέματα που έχει επιλέξει η Υπηρεσία Εξετάσεων της Διεύθυνσης Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας! Ιδού ένα δείγμα: «Σε ποια κοιλάδα της Κύπρου βρίσκεται το γεφύρι Τσιελέφου;». Γίνεται αντιληπτό ότι απαιτείται δυσθεώρητο εύρος γνώσεων για να απαντηθεί αυτή η ερώτηση, όπως και το καθοριστικής σημασίας ερώτημα για έναν υποψήφιο αστυνομικό: «Τι είναι τα «στυλλάρκα» και τι θυμίζουν;».

Για γέλια ή για κλάματα
Το φυλλάδιο με τις ερωτήσεις που δόθηκε στους υποψήφιους περιέχει 20 ερωτήσεις, εκ των οποίων οι περισσότερες είναι διπλές (και άσχετες μεταξύ τους) και θα έπρεπε να απαντηθούν σε 30 λεπτά. Αν κάποιος επιχειρήσει απλώς να αντιγράψει τις ερωτήσεις, θα χρειαστεί περισσότερα από 30 λεπτά (4 σελίδες Α4) και στον ίδιο χρόνο οι εγκέφαλοι του Υπουργείου Παιδείας ήθελαν να έχουν απαντήσει σε περίπου 40 ερωτήματα. Επί της ουσίας, οι ερωτήσεις που υποβλήθηκαν σε μεγάλο βαθμό προσομοίαζαν με αυτές που υποβάλλονται σε διαγωνίσματα Γεωγραφίας στο Δημοτικό Σχολείο.
*Αναφέρετε ποιο σπάνιο φαινόμενο συναντάται κοντά στο χωριό Δρούσια;
*Τι είναι εκείνο που κάνει γνωστό το όρος Λαόνα και πού οφείλει την ονομασία;
*Γράψετε γιατί είναι γνωστή η Αλυκή της Λεμεσού.
*Γράψετε δύο χαρακτηριστικά της Αλυκής Λάρνακας…
Αντιλαμβάνεται ο καθένας πως, όποιος κατέχει αυτόν …το πλούτο γνώσης, που απαιτούν οι ερωτήσεις, είναι ικανός να ενταχθεί στην Αστυνομία και να καταπολεμήσει το έγκλημα!

Ανιστόρητοι;
Μεταξύ των ερωτήσεων που κλήθηκαν να απαντήσουν οι υποψήφιοι αστυνομικοί ήταν από ποιο στρατηγό και για ποιο λόγο έγινε η πρώτη ιστορικά προσπάθεια της μητροπολιτικής Ελλάδας να βοηθήσει τους Κύπριους το 467 π.χ.. Εδώ οι ιστορικοί, οι ιστοριογράφοι, και οι ιστοριοδίφες σηκώνουν τα χέρια ψηλά καθώς το 467 π.χ δεν φαίνεται να υπήρξε τέτοια προσπάθεια από στρατηγό της μητροπολιτικής Ελλάδας. Στις ιστορικής φύσεως ερωτήσεις θα πρέπει να σημειωθεί και η ερώτηση για τον ρόλο που έπαιξε το όνομα ο/η Μέρλιν στον αγώνα της ΕΟΚΑ. «Μέρλιν» σκέτο, χωρίς άρθρο και χωρίς άλλη διευκρίνηση. Βεβαίως, κανένα όνομα δεν παίζει ρόλο. Είθισται τον ρόλο να τον παίζουν τα άτομα που φέρουν τα ονόματα. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα.

Πώς είπατε;
Μεταξύ των απείρου κάλλους και ευρηματικότητας ερωτήσεων, οι υποψήφιοι κλήθηκαν να απαντήσουν και στο «ποιος είναι ο κύριος στόχος των Κέντρων Εξευρέσεων Εργασίας». Ειδικά το «εξευρέσεων» είναι «κλειδί» της επιτυχίας. Πέραν, όμως, των κάκιστων ελληνικών, οι φωστήρες του Υπ. Παιδείας δεν φαίνεται να πείραν χαμπάρι ότι τέτοια κέντρα δεν υπάρχουν, αλλά υπάρχει η «Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης». Ακόμα όμως κι αν υπήρχαν, τι βαθμό δυσκολίας μπορεί να έχει η ερώτηση για τον στόχο των «Κέντρων Εξευρέσεων Εργασίας»; Τι στόχο θα μπορούσαν να έχουν; Να βρίσκουν απολεσθέντα αντικείμενα;
Μεταξύ άλλων, οι υποψήφιοι κλήθηκαν να απαντήσουν και στο τι σημαίνουν τα αρχικά Ε.Ο.Κ. Δηλαδή, θα έπρεπε να γνωρίζουν τα αρχικά μια ένωσης η οποία δεν υφίσταται. Ευτυχώς που δεν ρώτησαν και για τα αρχικά ΕΣΣΔ, η ΕΚΑΧ.

Η ανύπαρκτη κοιλάδα
Επειδή η γνώση δεν έχει σύνορα, οι θεματοθέτες, θέλοντας να εξερευνήσουν τους γνωσιολογικούς ορίζοντες των υποψηφίων, έθεσαν πάμπολλες ερωτήσεις γεωγραφίας. Δεν άφησαν ποταμάκι, γέφυρα, ρυάκι και αλυκή για την οποία δεν έθεσαν ερωτήσεις. Αυτή όμως που ξεχώρισε ήταν: «Αναφέρετε πού βρίσκεται η κοιλάδα των Καληδονίων και για τι φημίζεται;». Ο δρ Αντρέας Σαββίδης, σε ανοικτή επιστολή του προς το Υπ. Παιδείας, αναφέρει ότι «τέτοια κοιλάδα δεν υπάρχει επίσημα. Απλώς υπάρχει «Καταρράκτης Καλυδωνίων» και «Κοιλάδα των Χαρίτων»».
Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι στο τέλος του ερωτηματολογίου υπάρχει σημείωση με το copyright και η επισήμανση:«Απαγορεύεται η αναδημοσίευση με οποιοδήποτε μέσο όλου ή μέρος του περιεχομένου χωρίς τη συγκατάθεση του εκδότη»! Τι να πει κανείς; Προφανώς, ο «εκδότης» φοβάται μην κλαπεί η πνευματική του ιδιοκτησία.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΛΑΤΖΗΣ

Κωδικός άρθρου: 925313

ΠΟΛΙΤΗΣ – 27/01/2010, Σελίδα: 21

 

 

Σιγή ιχθύος του Υπ. Παιδείας

Κάτι δεν πάει καλά με τις εξετάσεις

Καμία αντίδραση δεν υπήρξε από το Υπουργείο Παιδείας, σε σχέση με το ερωτηματολόγιο που ετοίμασε η υπηρεσία εξετάσεων για την εξέταση γενικών γνώσεων των υποψηφίων αστυνομικών. Ωστόσο πληροφορίες που διαβιβάστηκαν στον «Π» δημιουργούν υποψίες ότι οι ερωτήσεις που είχαν υποβληθεί δεν ήταν απλώς ατυχείς, αλλά ενδεχομένως να λειτούργησαν υπέρ κάποιων υποψηφίων συγκεκριμένου φροντιστηρίου που τις είχε «προβλέψει»…
Επίσης δεκάδες υποψήφιοι που επικοινώνησαν με τον «Π» εξέφρασαν την οργή τους για τη δοκιμασία στην οποία υποβλήθηκαν, κληθέντες να απαντήσουν σε ασαφείς, λανθασμένες και ανόητες ερωτήσεις. Όπως πληροφορούμαστε κάποιοι θα κινήσουν διαδικασίες ώστε οι εξετάσεις που έγιναν να ακυρωθούν. Η Αστυνομία από την πλευρά της δεν θέλησε να παρέμβει αφού δεν έχει καμία συμμετοχή στη διαδικασία των εξετάσεων οι οποίες πραγματοποιούνται από το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο έχει και την ευθύνη διόρθωσης των γραπτών.
Πάντως μέλη της αστυνομίας, μεταξύ των οποίων και αστυνομικοί, σημείωναν ότι και οι ίδιοι με πολλά χρόνια υπηρεσίας στη Δύναμη, αν παρακάθονταν στις εξετάσεις θα αποτύγχαναν, αφού οι ερωτήσεις που υποβλήθηκαν ήταν «εκτός τόπου και χρόνου».
Να υπενθυμίσουμε ότι μεγάλο μέρος των ερωτήσεων αφορούσε διάφορες τοποθεσίες της Κύπρου και χαρακτηριστικά τους τα οποία γνωρίζουν κυρίως οι κάτοικοι των συγκεκριμένων περιοχών. Επίσης μεταξύ των ερωτήσεων υπήρχαν και κάποιες που περιείχαν λανθασμένα στοιχεία που αποδεικνύουν την ανεπάρκεια αυτών που ετοίμασαν το ερωτηματολόγιο και ανέμεναν από τους υποψήφιους να το απαντήσουν.
Κωδικός άρθρου: 925542

ΠΟΛΙΤΗΣ – 28/01/2010, Σελίδα: 20

 

 

 

 

 

Advertisements

Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: