Ευκαιρία βοήθα με…

Βασική «αρχή« του καπιταλισμού είναι πάντα να εκμεταλλεύεσαι ευκαιρίες,ακόμη και αν αυτές προκαλούνται από τον πόνο του συνανθρώπου σου-ο θάνατος σου η ζωή μου.
Εξάλλου δεν λειτουργούν έτσι τόσο οι φαρμακοποιοί όσο και οι ασφαλιστικές εταιρείες?
 

Και τώρα,το κράτος-καρτέλ των ΗΠΑ,των ιδιωτικών στρατών επαγγελματιών «σταυροφόρων»-δολοφόνων
 

https://m4trix87.wordpress.com/%ce%b9%ce%b4%ce%b9%cf%89%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%af-%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%bf%ce%af/
 

https://m4trix87.wordpress.com/%ce%b7-%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%bf%cf%80%ce%bb%ce%af%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bf%ce%b9-%cf%81%cf%89%ce%b3%ce%bc%ce%ad%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82/
 

προσφέρει,μαζί με τους συμμάχους του-που επίσης ελέγχονται όπως όλες οι «μοντέρνες» «δημοκρατίες»,από το κεφάλαιο
 

https://m4trix87.wordpress.com/%cf%80%ce%af%cf%83%cf%89-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b1-%ce%ba%cf%8c%ce%bc%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1/
 

βοήθεια στην ισοπεδωμένη από τον σεισμό Αιτή,για όχι και τόσο πραγματικά ανιδιοτελείς λόγους
 

https://m4trix87.wordpress.com/%ce%b1%ce%b9%cf%84%ce%ae-%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%84%ce%bf%ce%bc%ce%af%ce%b1-%ce%bc%ce%b9%ce%b1%cf%82-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%83%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%86%ce%ae%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%80/
 

τώρα κάποιοι τολμούν και διαμαρτύρονται ενάντια σε ότι συμβαίνει.
 

Τσάβεζ,Γαλλία και ανθρωπιστικές οργανώσεις καταγγέλλουν ότι οι στρατιώτες του αμερικανικού στρατού που φτάνουν στην Αιτή για «παροχή βοήθειας» είναι οπλισμένοι σαν αστακοί-σίγουρα με περισσότερα όπλα από όσα μπορεί να χρειαστούν για την «διατήρηση της τάξης».
 

Μήπως τους σύγχυσαν με το Ιράκ?
 

Η μήπως ότι χρειάστηκε πόλεμο για να πετύχουν στο Ιράκ εδώ τους το έδωσε τζάμπα η φύση και το εκμεταλλεύονται?
 

ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗΣ
ΔΩΡΗΤΕΣ
ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΤΗΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ  ΑΥΤΑ

Επειδή ίσως στην Αιτή να μην υπάρχει πετρέλαιο,αλλά είναι μια χώρα με πολλά περιθώρια τουριστικής ανάπτυξης.
 

Άλλο που δεν θέλουν οι ΗΠΑ από το να την μετατρέψουν σε ακόμη ένα Πουέρτο Ρίκο,ελεγχόμενο από αυτούς-μόνο που εδώ όλα τα ωφέλη της μελλοντικής ανάπτυξης θα πηγαίνουν στις πολυεθνικές αμερικανικών και άλλων συμφερόντων που θα δραστηριοποιούνται στη χώρα,σε όσους θα πάρουν-αξιοποιώντας άριστα τις διασυνδέσεις τους με τα αμερικάνικα κόμματα και το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα-τα συμβόλαια ανοικοδόμησης,και βέβαια στο διεθνές νομισματικό ταμείο,στο οποίο η Αιτή δεν φτάνει που ήδη είχε τεράστιο χρέος,τώρα θα έχει πολύ περισσότερο!
 

Ο Τσάβες ίσως απλά να βρήκε ευκαιρία να «μπει» της Αμερικής.
 

Η Γαλλία ίσως να αντιδρά επειδή γαλλικές εταιρείες δεν ελήφθησαν υπόψη.
 

Αλλά οι ανθρωπιστικές οργανώσεις?
 

Αυτές γιατί να πουν ψέματα?
 

Στρατιωτική κατοχή,υπό την μάσκα της «ανθρωπιστικής βοήθειας»,όπως πήγαν στο Ιράκ για να «ελευθερώσουν»…
http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=122547
ΕΝΩ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΓΟΝΟΜΕΤΡΟ, ΤΣΑΒΕΣ, ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ:

 

Υπό την κατοχή των ΗΠΑ η Αϊτή!

Της ΕΡΣΗΣ ΒΑΤΟΥ

Με το σταγονόμετρο προωθείται η ανθρωπιστική βοήθεια στα εκατομμύρια σεισμόπληκτους της Αϊτής, με φόντο εσχάτως και πολιτική διελκυστίνδα επιρροής.  

 

 

  

Πάνω από 10.000 Αμερικανοί στρατιώτες θα αναπτυχθούν στη χώρα τις επόμενες ημέρες, ενώ οι ΗΠΑ έχουν υπό τον έλεγχό τους και το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας (φωτ. Reuters) Μπορεί για πολλούς η ξεκάθαρη δήλωση του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες ότι κλιμακώνοντας την αποστολή στρατιωτών και πεζοναυτών «οπλισμένων σαν να πηγαίνουν σε πόλεμο», οι ΗΠΑ «καταλαμβάνουν μυστικά την Αϊτή» να ήταν αναμενόμενη (είναι γνωστό άλλωστε τι πιστεύει ο Τσάβες για την Αμερική), δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με ανθρωπιστικές οργανώσεις που διαμαρτυρήθηκαν για το αεροπλάνο της Χίλαρι Κλίντον που προσγειώθηκε, σε αντίθεση με αυτό των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Ούτε η προτροπή του υπουργού Συνεργασίας της Γαλλίας προς τον ΟΗΕ να ερευνήσει τον κυρίαρχο ρόλο των ΗΠΑ στην επιχείρηση βοήθειας ήταν αναμενόμενη. Πολλώ δε μάλλον που σημείωσε ότι οι διεθνείς προσπάθειες υποτίθεται πως στόχο έχουν να βοηθήσουν την Αϊτή και όχι να τη θέσουν «υπό κατοχή». Μετά τις επικρίσεις, πάντως, το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα συμφώνησε με τις ΗΠΑ, που έχουν de facto έλεγχο του αεροδρομίου, να δοθεί προτεραιότητα στις πτήσεις που μεταφέρουν βοήθεια. Από τις εκατοντάδες πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο του Πορτ-ο-Πρενς, τουλάχιστον 50 είχαν προωθηθεί αλλού μέχρι χθες. Κυρίως στη Δομινικανή Δημοκρατία, όπου επίσης αρχίζει να υπάρχει πρόβλημα από τραυματίες πρόσφυγες που διακομίστηκαν εκεί και τεράστια μετακίνηση οχημάτων. Για μια απόσταση 300 χλμ. χρειάζονται μέχρι και 18 ώρες.
Λεηλασίες και επιθέσεις

Χθες, στον μετασεισμικό εφιάλτη, πολλές χιλιάδες κάτοικοι του Πορτ-ο-Πρενς πήραν τον δρόμο προς την επαρχία αναζητώντας τα χρειώδη. Παρ’ ότι σημειώθηκε ελαφρά επιτάχυνση του ρυθμού διανομής των τροφίμων, η απόγνωση έκανε τον κόσμο να αποζητά όχι μόνο τον πρώην πρόεδρο Ζαν-Μπερτράν Αριστίντ, που αποπέμφθηκε και εξορίστηκε το 2004, αλλά και τον στυγνό δικτάτορα Ντιβαλιέ. Με αρκετούς υπουργούς νεκρούς από τον σεισμό και χωρίς δημόσια κτίρια, η κυβέρνηση συνεδρίασε στο ύπαιθρο για να επιβάλει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και να κηρύξει εθνικό πένθος για 30 ημέρες.

Ο κόσμος όμως πεινά και διψά. Και καταφεύγει σε λεηλασίες. Πεινασμένο πλήθος επιτέθηκε και κατέλαβε αμερικανικό ελικόπτερο που επρόκειτο να μεταφέρει βοήθεια, με σκοπό να πάρει τα αγαθά. Υπήρξαν τραυματισμοί και η διανομή διακόπηκε μέχρι να φτάσουν νοσηλευτές. Για την προώθηση της βοήθειας, έγινε γνωστό, οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν και τη βάση του Γκουαντάναμο, που δεν αποκλείεται να στεγάσει σεισμοπαθείς αν αυτό καταστεί αναγκαίο.

Πάνω από 10.000 Αμερικανοί στρατιώτες θα έχουν αναπτυχθεί στη χώρα τις επόμενες ημέρες ενώ στους 11.000 κυανόκρανους ο γ.γ. του ΟΗΕ ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας να προστεθούν ακόμα 3.500 για έξι μήνες. Στο περιθώριο του Σ.Α. ανακοινώθηκε ότι επιβεβαιώθηκε ο θάνατος 46 μελών του Οργανισμού. Περίπου 500 αγνοούνται -είτε θάφτηκαν κάτω από τα συντρίμμια είτε κατέφυγαν σε ασφαλή περιοχή αλλά δεν μπορούν να επικοινωνήσουν.

Στις λεηλασίες και την αναρχία στο Πορτ-ο-Πρενς ήρθε να προστεθεί και η κερδοσκοπία γραφείων τελετών προκειμένου να θάψουν τους νεκρούς και να μην τους βάλουν σε ομαδικούς τάφους. Ζητούν μέχρι και 1.200 δολάρια, όταν πριν το κακό ο μέσος μηνιαίος μισθός δεν ξεπερνούσε τα 400. Αλγεινή εντύπωση εν τω μεταξύ προκάλεσε η πληροφορία ότι δύο κρουαζιερόπλοια έδεσαν ανοιχτά ακτών της Αϊτής σε απόσταση 100 χλμ. από το Πορτ-ο-Πρενς, για να απολαύσουν οι τουρίστες τη θάλασσα. Η εταιρεία Royal Caribbean, πάντως, είπε ότι αυτό «έγινε ύστερα από σκέψη και συνεννόηση και ότι όλα τα χρήματα από τα τέλη θα πάνε στην αϊτινή πρωτεύουσα, ενώ τα πλοία μπορούν να μεταφέρουν αναγκαία αγαθά για τους σεισμόπληκτους».

(Πηγές: Ασ. Πρες, Γαλλικό, Ρόιτερ, BBC, Financial Times,

www.nytimes.com)

 

Όλα αυτά ενώ,μέσα στην απόγνωση τους,οι αιτηνοί κλέβουν από διαλυμένες υπεραγορές για να ταίσουν τις οικογένειες τους.

Και οι «καλοί» αμερικάνοι που φέρνουν την «ανθρωπιστική βοήθεια» δεν διστάζουν να ρίξουν στο ψαχνό…
 

 

 

Advertisements

Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: