Οι «αθώοι» και οι «θεματοφύλακες των θεσμών»…

Ακόμη μια υπόθεση ρουσφετιού γίνεται «γνωστή»,και αυτή την φορά για πρώτη φορά στα χρονικά της κυπριακής νεότερης ιστορίας η υπόθεση πηγαίνει στα δικαστήρια.

(όχι πως μέχρι τώρα δεν υπήρχε ρουσφέτι,αλλά απλά όσοι ήταν μπλεγμένοι την γλύτωναν επειδή δεν υπήρχε τόση έκθεση στον κόσμο και έτσι μπορούσαν να το κουκουλώσουν?)

Δύο ανώτεροι λειτουργοί του τμήματος Γεωργικών Ερευνών-στενοί συνεργάτες του υπουργού Γεωργίας- κατηγορούνται για ρουσφέτι ούτως ώστε να αλλοιωθούν τα αποτελέσματα κυβερνητικών εξετάσεων που σχετίζονταν με την πρόσληψη τους στο υπουργείο.

Το θέμα είναι ποιον να εμπιστευτείς.

Οι μεν(κυρίως από τον χώρο του Συναγερμού)συμπεριφέρονται σαν να τους έπιασε απότομα «αίσθημα δικαίου» και αποτελούν τους απόλυτους θεματοφύλακες των θεσμών και,πριν ακόμη γίνει η δίκη,σπεύδουν να καταδικάσουν,να αναγκάσουν μέσω πιέσεων τον υπουργό σε παραίτηση-η την παύση του από τον πρόεδρο,προς εξυπηρέτηση ιδίων συμφερόντων,ξεχνόντας τι εφάρμοζαν και οι ίδιοι ενώ ήταν εξουσία.

Οι δε(ο υπουργός,οι στενοί του συνεργάτες,και κόμματα της συμπολίτευσης) είτε τηρούν-σκόπιμα «ουδέτερη» στάση,νίπτωντας ουσιαστικά τας χείρας τους για τον υπουργό τους-ΑΚΕΛ,είτε τον στηρίζουν απευθείας- ΕΔΕΚ.

Μετά από 5 χρόνια,αν βγει ο Συναγερμός στην εξουσία,τα ίδια θα γίνονται,με αλλαγή των ρόλων.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την υπόθεση παραθέτω άρθρα από εφημερίδες.

Αυτοενοχοποιείται ο Πολυνείκης

Εκτεθειμένος πολιτικά μένει ο υπουργός Γεωργίας και Φυσικών Πόρων κ. Μιχάλης Πολυνείκης μετά τις σοβαρότατες καταγγελίες που διατύπωσε με εσωτερικό σημείωμα εναντίον του ο ανώτερος επιθεωρητής Γεωργικών Ερευνών κ. Ανδρέας Δημητρίου. Συγκεκριμένα ο κ. Δημητρίου καταγγέλλει:
* Την αλλοίωση των αποτελεσμάτων εξετάσεων για τις προσλήψεις ωρομισθίων στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες
* Παρεμβάσεις για προσλήψεις με βάση κομματικά κριτήρια από τον ίδιο τον υπουργό
* Άσκηση πιέσεων από τον κ. Πολυνείκη «με σκοπό την αλλοίωση των αποτελεσμάτων εξετάσεων» κατά τη διαδικασία πρόσληψης έκτακτων ωρομισθίων
* Εκβιασμούς και απειλές προς το πρόσωπό του ενώ στο σημείωμα αναφέρεται ότι κατά την παρέμβαση έγινε και επίκληση της επιθυμίας του Προεδρικού για τα ρουσφέτια…

Θα ανέμενε κανείς από το Υπουργείο Γεωργίας και δη τον ίδιο τον κ. Υπουργό, εάν αισθάνεται καθαρός σε σχέση με τις καταγγελίες αυτές, να ζητήσει αμέσως τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για να λάμψει η αλήθεια. Αντ’ αυτού του κ. Πολυνείκης έσπευσε να κάνει ακριβώς το αντίθετο: Ενώ δηλαδή ο ίδιος είναι κατηγορούμενος διέταξε πειθαρχική έρευνα εναντίον του κ. Δημητρίου «όχι για λόγους που αφορούν το πρόσωπό μου αλλά για την προστασία και την εδραίωση του σεβασμού προς θεσμικά όργανα του κράτους». Τι να εννοεί άραγε με αυτή την πολιτικά γελοία δήλωση ο κ. Υπουργός; Ότι κανένας δημόσιος υπάλληλος δεν δικαιούται να καταγγείλει προϊστάμενό του εάν διαπιστώσει ότι παρανομεί; Ότι στην Κύπρο επικρατεί ο νόμος της σιωπής που επιβάλλεται από ένα καθεστώς πολιτικής ζούγκλας;

Πιστεύουμε ότι με αυτή την απαράδεκτη ενέργεια ο κ. Πολυνείκης δεν πείθει κανέναν ότι είναι αθώος απεναντίας αυτοενοχοποιείται. Δείχνει επιπλέον ότι δεν διαθέτει την απαραίτητη ευθιξία και κυρίως την πολιτική ακεραιότητα που μόνο δύο επιλογές του αφήνει: Είτε να παραιτηθεί, είτε να ζητήσει τη διενέργεια μιας πραγματικά ανεξάρτητης έρευνας για να δικαιωθεί.

Το πολιτικό έλλειμμα του κ. Πολυνείκη σε αυτή την περίπτωση έχουμε την εντύπωση ότι αγγίζει και τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον οποίο ο υπουργός εμπλέκει ως διαπλεκόμενο στα εν λόγω ρουσφέτια.
Θεωρούμε γι’ αυτό ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να αναλάβει δράση διορίζοντας ο ίδιος κάποιον τρίτο και ανεξάρτητο αξιωματούχο ο οποίος να διαλευκάνει τις καταγγελίες του κ. Δημητρίου.

‘ΑΠΟΨΗ

Κωδικός άρθρου: 902364

ΠΟΛΙΤΗΣ – 14/10/2009, Σελίδα: 12

 

«Δικαιωμένος» αισθάνεται ο Πολυνείκης από το πόρισμα του Γενικού Εισαγγελέα

Υπουργική κάλυψη υποδίκων

Ο Υπουργός δεν θέτει σε διαθεσιμότητα τους δύο κατηγορούμενους για ρουσφέτια λειτουργούς, παρά το γεγονός ότι η πλήρης κάλυψη που τους παρέχει, ενδεχομένως να παρακωλύει μια δικαστική διαδικασία στην οποία έμμεσα εμπλέκεται και ο ίδιος

Καμιά ανάγκη να θέσει εκτός υπηρεσίας τους δύο κατηγορούμενους λειτουργούς για παρεμβάσεις σε διαδικασίες προσλήψεων στο Υπουργείο Γεωργίας, δεν αισθάνεται ο πολιτικός προϊστάμενός τους, Μιχάλης Πολυνείκης.
Εκφράζοντας την πλήρη εμπιστοσύνη του στους δύο υπόδικους λειτουργούς για κατάχρηση εξουσίας και επηρεασμό αρμόδιας αρχής, ο κ. Πολυνείκης δείχνει όμως, να ερμηνεύει υπέρ του τον Νόμο περί Δημόσιας Υπηρεσίας. Συγκεκριμένα, ενόσω εκκρεμεί ποινική δίωξη εναντίον δημόσιων λειτουργών, ο Νομοθέτης καθορίζει την ευθύνη στην αρμόδια αρχή, δηλαδή στον ίδιο τον Υπουργό, για να θέσει τους υπόδικους σε διαθεσιμότητα. Ικανός λόγος για μια ανάλογη υπουργική απόφαση αποτελεί το ενδεχόμενο, η παραμονή των κατηγορούμενων λειτουργών στο Υπουργείο να επηρεάσει τη δικαστική διαδικασία. Στην υπόθεση, όμως, των ρουσφετιών στο Υπουργείο Γεωργίας, εξαρχής οι καταγγελίες είχαν απευθυνθεί εναντίον του ίδιου του Υπουργού, η ποινική δίωξη του οποίου, εξαρτάται ακόμα από τη μαρτυρία των δύο κατηγορούμενων λειτουργών, ένας εκ των οποίων υπηρετεί ακόμα ως διευθυντής στο γραφείο του κ. Πολυνείκη. Σημειώνεται ότι οι υπόδικοι διατηρούν το δικαίωμα να προσθέσουν στοιχεία στις μέχρι σήμερα καταθέσεις τους. Δηλαδή, στην ελάχιστη πιθανότητα, τα 33 ρουσφέτια, για τα οποία κατηγορούνται οι δύο λειτουργοί, να είχαν διαταχθεί από τον κ. Πολυνείκη, τότε η παραμονή των δύο λειτουργών στο Υπουργείο, με την πλήρη μάλιστα στήριξη του Υπουργού, σημαίνει την παράταση της δέσμευσης των δύο υποδίκων στη σιωπή.

Και Προεδρικό και ΜΜΕ
Με μια γραπτή δήλωση (βλ. κάτωθι), την οποία ανέγνωσε σε δημοσιογράφους αρνούμενος να δεχτεί ερωτήσεις, ο Υπουργός Γεωργίας επιχείρησε χτες να αντιμετωπίσει το σκάνδαλο της ποινικής δίωξης για ρουσφέτια δύο λειτουργών, ένας εκ των οποίων είναι ο στενότερος συνεργάτης του στο Υπουργείο. Παρέχοντας πλήρη στήριξη στους υπόδικους λειτουργούς, ο κ. Πολυνείκης διατύπωσε την πεποίθησή του ότι η συκοφαντία εναντίον του έχει καταρρεύσει, καθώς στο πόρισμα του Γενικού Εισαγγελέα δεν απαγγέλλονται κατηγορίες εναντίον του. Ακόμα, ο Υπουργός Γεωργίας εξαπέλυσε χτες επίθεση σε έντυπα ΜΜΕ, τα οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, «ανέλαβαν εργολαβικά να μειώσουν» την προσωπικότητά του. Ενδιαφέρον εγείρει τέλος το σημείο της δήλωσης του κ. Πολυνείκη, στο οποίο ο Υπουργός αποπειράθηκε να εμπλέξει και το Προεδρικό στην υπόθεση του ρουσφετιού. Δηλώνοντας ότι οι καταγγελίες για ρουσφέτι δεν ήταν μόνο εναντίον του, αλλά και εναντίον του Προεδρικού, πτυχή που ελάχιστα ερευνήθηκε μέχρι σήμερα, είτε από τον Τύπο είτε από την Αστυνομία, ο κ. Πολυνείκης αποπειράθηκε τη διασπορά των σχετικών ευθυνών.

Ευθιξία και άλλα δεινά
Η στάση του Υπουργού Γεωργίας στην πρώτη υπόθεση ρουσφετιού, που οδηγείται στα δικαστήρια, προκάλεσε χτες την αντίδραση της αντιπολίτευσης, η οποία ζήτησε την παραίτηση του κ. Πολυνείκη. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΔΗΣΥ, Χρίστου Πουργουρίδη στον «Π», με την οποία ζητήθηκε η ανάληψη δράσης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: «Από τη στιγμή που ο ίδιος ο Υπουργός δεν έχει την ευθιξία να παραιτηθεί, πρέπει να αποπεμφθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», ανέφερε ο κ. Πουργουρίδης, για να καταλήξει τον συλλογισμό του λέγοντας ότι «κανένας Κύπριος δεν μπορεί να πιστέψει ότι οι δύο κατηγορούμενοι υπάλληλοι ενεργούσαν από μοναχοί τους, εφόσον όλοι ξέρουν ότι το ρουσφέτι γίνεται πρωτίστως για την εξυπηρέτηση κομματικών σκοπών».
Νωρίτερα, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Ιωνάς Νικολάου, σχολίασε την υπόθεση, λέγοντας ότι «η πάταξη του ρουσφετιού και η αξιοκρατία δεν επιτυγχάνονται μόνο με ποινικές διώξεις, αλλά και με την ανάληψη ευθυνών από αυτούς που ο λαός εξέλεξε για να κυβερνούν τη χώρα». Στη συνέχεια των δηλώσεών του, ο κ. Νικολάου επισήμανε ότι το θέμα δεν είναι ποινικό, αλλά πολιτικό. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τον κ. Νικολάου, «δεν δικαιολογείται η αναμονή της έκβασης των ποινικών διώξεων». Ο κ. Νικολάου κατέληξε κατηγορώντας την Κυβέρνηση ότι οι καταγγελίες για ρουσφέτι στο Υπουργείο Γεωργίας δεν είναι οι μοναδικές, υποδεικνύοντας ότι το ρουσφέτι αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα υπονομευτικά στοιχεία της ενότητας του λαού.

Αναμονή μέχρι νεωτέρας
Αντίθετα από τις προτροπές της αντιπολίτευσης, εκπρόσωποι των συγκυβερνώντων κομμάτων κράτησαν στάση αναμονής μέχρι να καταλήξει η δικαστική διαδικασία. Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, ‘Αντρος Κυπριανού, δήλωσε χτες ότι πρέπει να λειτουργήσουν οι διαδικασίες στο ίδιο το δικαστήριο και ακολούθως να καταγραφούν οι μαρτυρίες και το περιεχόμενό τους. «Δεν θα ήταν σοφό,» ανέφερε ο κ. Κυπριανού, «να σχολιάζουμε μια διαδικασία, η οποία έχει ήδη αχθεί ενώπιον των δικαστηρίων». Ανάλογη στάση τήρησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ, Φώτης Φωτίου. Κληθείς να σχολιάσει τις ποινικές διώξεις για ρουσφέτι στο Υπουργείο Γεωργίας, ο κ. Φωτίου ανέφερε ότι «από τη στιγμή που έχει ξεκινήσει μια διαδικασία στη Δικαιοσύνη, οποιοδήποτε άλλο σχόλιο δεν θα ήταν σωστό».

Στήριξη… σοσιαλιστική
Αντίθετα με το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ, ο πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ, από το οποίο προέρχεται και ο Υπουργός Γεωργίας, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του Κινήματος στον Υπουργό. Ο κ. Ομήρου δήλωσε στον «Π» ότι «η έρευνα έχει αποδείξει ότι οι καταγγελίες ήταν αβάσιμες και συκοφαντικές». Στη συνέχεια των δηλώσεών του, ο κ. Ομήρου επανέλαβε τις θέσεις του κ. Πολυνείκη (βλ. κάτωθι), ότι δηλαδή κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ανακρίσεων, καταγράφηκαν ανεπίτρεπτες παρεμβάσεις, είτε από πολιτικούς αξιωματούχους, είτε από τη συνδικαλιστική οργάνωση των δημόσιων υπαλλήλων. Χαρακτηρίζοντας ως αδιανόητες τις παρεμβάσεις αυτές, για ένα ευνομούμενο κράτος, ο κ. Ομήρου ανέφερε δηκτικά, ότι τα ίδια πρόσωπα παρεμβαίνουν και σήμερα στη δικαστική διαδικασία.

Για την ποινική δίωξη
Σε ενημέρωση του Τύπου, ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός, εξήγησε χτες τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι δύο δημόσιοι υπάλληλοι, ο ένας εκ των οποίων υπηρετεί ακόμα ως διευθυντής στο γραφείο του Υπουργού. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δύο λειτουργοί, Μάκης Αντωνιάδης και Γιώργος Κυριακίδης, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για κατάχρηση εξουσίας και επηρεασμό δημόσιας αρχής σύμφωνα με τα άρθρα 105 και 105Α του Ποινικού Κώδικα, δηλαδή σύμφωνα με τις πρόνοιες τού περί ρουσφετιού νόμου.


«Τον Οκτώβριο 2009, όταν δεν ανανεώθηκε η απόσπαση υπαλλήλου του Υπουργείου, που προΐσταμαι, διατυπώθηκε καταγγελία, η οποία είδε και το φως της δημοσιότητας μέσω του Τύπου, ότι υπάλληλος του γραφείου μου παρενέβαινε κατόπιν εντολών δικών μου, αλλά και κατόπιν εντολών του Προεδρικού, με σκοπό την αλλοίωση των αποτελεσμάτων των εξετάσεων κατά την πρόσληψη ωρομίσθιων υπαλλήλων. Ο καταγγέλλων υπάλληλος χωρίς υπεκφυγές είχε συνδέσει την καταγγελία του με το γεγονός ότι δεν είχε ανανεωθεί η απόσπασή του στο Τμήμα Γεωργίας και Φυσικών Πόρων. Η αναφορά του υπαλλήλου οδήγησε τον Γενικό Εισαγγελέα στην απόφαση να διενεργηθεί έρευνα σε βάρος μου αναφορικά προς τα καταγγελλόμενα. Κατά την επακολουθείσασα έρευνα, η οποία επεξετάθη σε όλη την Κύπρο, ανακρίθηκα και εγώ σε πολύωρη ανακριτική διαδικασία, κατά την οποία εξέθεσα τα συμβάντα στο Υπουργείο σε σχέση με το αντικείμενο των εξετάσεων. Ανέμενα έκτοτε με υπομονή και με πλήρη σεβασμό προς τους θεσμούς το αποτέλεσμα. Εν τέλει έλαβα γνώση των αποφάσεων του Γενικού Εισαγγελέα, αποτέλεσμα των οποίων ήταν να διωχθούν δύο λειτουργοί του Υπουργείου μου. Είναι προφανές ότι δεν προέκυψε οτιδήποτε σε βάρος μου, οι δε κατηγορίες που διατυπώθηκαν από τον καταγγέλλοντα λειτουργό, απεδείχθησαν εν τέλει ότι επρόκειτο περί συκοφαντιών, που πηγή είχαν το γεγονός ότι δεν δέχθηκα να ανανεωθεί η απόσπασή του, λόγω της πολιτικής που υιοθέτησα, όταν ανέλαβα τα υπουργικά μου καθήκοντα, να μην δημιουργούνται κατεστημένες καταστάσεις. Υπενθυμίζω ότι ο υπάλληλος αυτός ήταν αποσπασμένος επί σειρά ετών από το Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών. Τώρα που η συκοφαντία, που στόχευε να πλήξει την τιμή και την υπόληψή μου, έχει καταρρεύσει, είμαι αναγκασμένος να προβώ στις εξής παρατηρήσεις:
1.) Ενώ αποτελεί βασική αρχή δικαίου, αλλά και θεμέλιο λίθο του δικαιϊκού πολιτισμού της ΕΕ να μην γίνονται παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων, αφού ο καθένας είναι αθώος μέχρις ότου αποδειχθεί το ενάντιο, παρατήρησα να γίνονται επανειλημμένες δηλώσεις και παρεμβάσεις, τόσο από αξιωματούχους κομμάτων, αλλά και από την ηγεσία της συνδικαλιστικής οργάνωσης των δημοσίων υπαλλήλων, με στόχο προφανώς να επηρεαστούν οι ανακρίσεις σε βάρος μου. Συγκεκριμένα, επιδιώκετο η δημιουργία κλίματος ενοχοποίησής μου και επηρεασμού της έρευνας. 2.) Αποτέλεσμα τούτου ήταν ότι η έρευνα διεξήχθη, όχι με νηφαλιότητα, αλλά με υπερβάλλοντα ζήλο εκ μέρους των ανακριτών, ένεκεν της επίδρασης που προκαλούσαν οι επανειλημμένες αυτές παρεμβάσεις, με αποτέλεσμα σε ορισμένες περιπτώσεις να λάβει τελείως ανεπίτρεπτες, από ηθικής και νομικής απόψεως, διαστάσεις και να υπερβεί τα ακραία όρια ανοχής. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι αναζητείτο ο από πενταετίας αποβιώσας πατέρας μου για να του ληφθεί κατάθεση σχετικά με την υπό διερεύνηση υπόθεση, γεγονός που προκάλεσε αναστάτωση και οργή στην οικογένειά μου. 3.) Ο Γενικός Εισαγγελέας τώρα έλαβε τις αποφάσεις του. Δηλώνω και πάλι τον σεβασμό μου προς τους θεσμούς, χωρίς απαλλοτρίωση του δικαιώματος άσκησης κριτικής για πράξεις ή παραλείψεις, όπως επιβάλλεται να γίνεται σε κάθε δημοκρατική και ευνομούμενη πολιτεία. 4.) Θα αναμένω την ετυμηγορία των αρμόδιων Δικαστηρίων, εκφράζοντας ταυτόχρονα την εμπιστοσύνη μου στους λειτουργούς οι οποίοι έχουν κατηγορηθεί. Με μοναδικό γνώμονα την υπεράσπιση της προσωπικής μου τιμής και της πολιτικής μου υπόληψης, θα παραμείνω σταθερά προσηλωμένος σε αρχές και αξίες, υπηρετώντας το δημόσιο συμφέρον και τις αρχές του σοσιαλιστικού κόμματος, στο οποίο έχω την τιμή να μετέχω. 5.) Τέλος, θα ήθελα να αναφέρω ότι έντυπα, που ανέλαβαν εργολαβικά να με μειώσουν, όταν διεξήγοντο οι έρευνες, και σήμερα ακόμη, μετά την κατάρρευση της σκευωρίας σε βάρος μου, συνεχίζουν το ίδιο ανίερο και ανοίκειο έργο τους, προς εξυπηρέτηση δικών τους, διάφανων σε μένα, επιδιώξεων».

Για δεύτερη φορά από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο ρουσφετολογικών προσλήψεων στο Υπουργείο Γεωργίας, ο Μιχάλης Πολυνείκης προβαίνει σε δηλώσεις, αρνούμενος στη συνέχεια να δεχτεί ερωτήσεις από δημοσιογράφους. Έτσι ,μια σειρά ερωτημάτων μένουν αναπάντητα αναφορικά με τις θέσεις του Υπουργού. Τα ερωτήματα αυτά διατυπώνονται από τον «Π», έστω χωρίς την προσδοκία απάντησής τους, είτε από τον Υπουργό, είτε από τον προϊστάμενό του: 1.) Ο Υπουργός αποσιώπησε χτες την πρώτη πολιτική ενέργειά του, όταν το σκάνδαλο είχε ξεσπάσει τον Οκτώβριο. Η πειθαρχική έρευνα εναντίον τού καταγγέλλοντος τεχνικού επιθεωρητή δεν προχώρησε, αφού ο Γενικός Εισαγγελέας διέταξε αστυνομική έρευνα της υπόθεσης. Εφόσον, σήμερα, ο κ. Πολυνείκης αισθάνεται δικαιωμένος από το πόρισμα του Γενικού Εισαγγελέα, προτίθεται να επαναδιατάξει την πειθαρχική έρευνα εναντίον του λειτουργού που τον είχε καταγγείλει; 2.) Αποφασίζοντας τη μη εκδίωξη των δύο κατηγορουμένων από το Υπουργείο, ο κ. Πολυνείκης, είτε παραδέχεται τη συνενοχή του, είτε ανέχεται παράνομες δραστηριότητες στο Υπουργείο του. Και στα δύο αυτά ενδεχόμενα, ο Υπουργός οφείλει να τοποθετηθεί. 3.) Εφόσον ο κ. Πολυνείκης αποδίδει στον τεχνικό επιθεωρητή, που τον κατήγγειλε, ταπεινά κίνητρα σε σχέση με τα χρόνια απόσπασής του στο Υπουργείο, γιατί δεν ελέγχει και τα κίνητρα των δύο άλλων κατηγορούμενων υπαλλήλων. Ειδικά ο διευθυντής στο γραφείο του, είναι επίσης αποσπασμένος για εννιά χρόνια στο Υπουργείο από το Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών, ενώ μόλις χτες έφτασε στην Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας η υποψηφιότητά του για κάλυψη οργανικής θέσης στο Τμήμα Γεωργίας. Σημειώνεται ότι η ΕΔΥ, «λόγω φόρτου εργασίας», δεν εξέτασε την υποψηφιότητα του κ. Αντωνιάδη.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

Κωδικός άρθρου: 921764

ΠΟΛΙΤΗΣ – 09/01/2010, Σελίδα: 24

 

Εκείνο που έχει σημασία να δούμε εδώ είναι ότι παρόλο που όλα τα κόμματα μπλέκονται σε ρουσφέτια,τα ξεχνούν όταν δεν είναι στην κυβέρνηση,και μόνο κατηγορούν!

ΟΛΟΙ είναι υπεύθυνοι για την διαφθορά,αφού δεν μπορείς να ανελιχθείς σε ένα περιβάλλον όπου δεν επικρατεί η αξιοκρατία αλλά ανελίσσεται ο καλύτερος στο…γλείψιμο αν δεν γλείψεις.Επειδή όσοι είναι από πάνω δεν ενδιαφέρονται για το καλό του λαού,αλλά για το δικό τους καλό,και όσοι τους βοηθούν τους ιδίους-και όχι τον λαό-προωθούνται με κάθε μέσο από αυτούς-οι οποίοι,όπως είναι φυσικό,είναι υπεράνω του νόμου,αφού οι νόμοι τίθενται προς ψήφιση από τους ιδίους και ψηφίζονται από τα κόμματα τους!

Έτσι γινόταν πάντα,όσο υπήρχε εξουσία.

Από τους υπηρέτες-σκλάβους του φαραώ στην αρχαία Αίγυπτο που επιθυμούσαν να γίνουν αρεστοί στα μάτια του Φαραώ ώστε να έχουν την εύνοια του,μέχρι τους αυλοκόλακες των βασιλικών αυλών του Μεσαίωνα,και σήμερα (που υποτίθεται έχουμε δημοκρατία αλλά στην πραγματικότητα εκλέγουμε βασιλιά κάθε 5 χρόνια)οι «κόλακες» των κομμάτων και των εξουσιών,εκατέρωθεν.

Οπότε,το συμπέρασμα απλό.

Όσο υπάρχει εξουσία,θα υπάρχει διαφθορά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: