Κάλεσμα κινήματος οικολόγων περιβαλλοντιστών στην αντιφασιστική πορεία της κυριακής 27/12

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών είναι το τελευταίο κόμμα που εξέδωσε ανακοίνωση κατά της ρατσιστικής συγκέντρωσης που διοργανώνει το ΕΛΑΜ την Κυριακή. Καλεί, μάλιστα, τους πολίτες να συμμετάσχουν στην εκδήλωση της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας στην Πλατεία Ελευθερίας την ίδια μέρα.
«Τασσόμαστε ξεκάθαρα κατά των ρατσιστικών ομάδων που καλλιεργούν τη μισαλλοδοξία, χρησιμοποιώντας εύηχα συνθήματα», τονίζει η ανακοίνωση των Οικολόγων. «Η προσπάθεια των ρατσιστών να συνδέσουν τους μετανάστες με το πρόβλημα της ανεργίας και την οικονομική κρίση, φέρνει στη μνήμη τις πιο σκοτεινές στιγμές της Ευρωπαϊκής ιστορίας», αναφέρει το Κίνημα.
Στη συνέχεια, οι Οικολόγοι σημειώνουν πως «η Δημοκρατία πρέπει να επιδεικνύει ανοχή στην κάθε άποψη αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις κρίνεται η ίδια η ύπαρξή της». «Ο ρατσισμός και ο φασισμός πρέπει να αντιμετωπίσουν την ομόθυμη καταδίκη της κοινωνίας των πολιτών», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Κινήματος. «Πρέπει να απομονωθούν και να καταδικαστούν στην κάθε τους έκφραση αυτές οι απάνθρωπες και διαβρωτικές για τη δημοκρατία κινήσεις», υπογραμμίζεται.
«Η αντίδραση κατά της ρατσιστικής εκδήλωσης αφορά την ίδια τη δημοκρατία και οφείλουμε να αντιδράσουμε», καταλήγουν οι Οικολόγοι.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΡΙΡΗ

Κωδικός άρθρου: 919440

ΠΟΛΙΤΗΣ – 25/12/2009, Σελίδα: 20

Advertisements

Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: