Big Brother is watching you…

Μετά τα τελευταία (απανωτά) περιστατικά αστυνομικής βίας και καταστολής-πχ κατά μεταναστών και νεαρών στην παλιά Λευκωσία-αλλά και τα (σύνηθες φαινόμενο τον τελευταίο καιρό)πάμπολλα περιστατικά αστυνομικής διαφθοράς(με κορυφαίο την υπόθεση Κίττα),και τα πολλά περιστατικά δικαστικού ξεπλύματος των πιο πάνω θα ανέμενε κανείς ο κρατικός μηχανισμός να υιοθετήσει,έστω και για τους τύπους,μια πιο διακριτική στάση και κάπως περισσότερο σεβασμό στους πολίτες,τα ατομικά τους δικαιώματα και την ιδιωτική τους ζωή.
 
 
 

Κι όμως.
 
 
 

Τις τελευταίες μέρες, ο βουλευτής του ΔΗΚΟ -ναι,το κόμμα που έχει την εκκλησία της Κύπρου από πίσω του και στεγάζει μεγάλη μερίδα των κυπρίων εθνικιστών,όντας στην πραγματικότητα το πιο συντηρητικό κόμμα της Κύπρου εκτός ίσως από το ΕΛΑΜ-Άγγελος Βότσης,κατέθεσε προς ψήφιση στην Βουλή νομοσχέδιο που προβλέπει διά νόμου ταυτοποίηση κατόχων και χρηστών προπληρωμένων τηλεφωνικών υπηρεσιών!
 
 
 

Σαν να μην έφτανε που ο κρατικός μηχανισμός, ο «Μεγάλος Αδερφός» παρακολουθεί άνετα τις επικοινωνίες στο Διαδίκτυο και την σταθερή τηλεφωνία,τώρα οτιδήποτε λέμε στα κινητά-ακόμη και τα soeasy-και οποιοδήποτε μήνυμα στέλλουμε θα είναι έρμαιο στα χέρια της κυβέρνησης-που ποιος ξέρει που θα το δώσει μετά η για ποιο σκοπό θα το χρησιμοποιήσει,ειδικά λαμβάνοντας υπόψη την μεγάλη διαφθορά στο κυπριακό κράτος και τα κόμματα που βρίσκονται πίσω από κάθε κυβέρνηση,και ειδικά στην αστυνομία.
 
Σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο, «η πρόσβαση των διωκτικών αρχών στα τηρούμενα από τον πάροχο στοιχεία ταυτότητας συνδρομητή επιτρέπεται. Σε περίπτωση ψήφισης του νόμου και εφαρμογής του, θα πρέπει να δοθεί χρόνος στις εταιρείες να ενημερώσουν τους συνδρομητές τους, για να δώσουν τα στοιχεία ταυτότητάς τους. Εάν δεν το πράξουν μέσα στα χρονικά όρια που θα τους δοθούν τότε η υπηρεσία θα διακόπτεται ακόμα και αν έχουν πληρώσει αντίτιμο του χρόνου ομιλίας.«
 
Με λίγα λόγια,η δέχεσαι να σε παρακολουθά με την «συνέναιση» σου και με τις ευλογίες του «νόμου» ο Μεγάλος Αδελφός η δεν θα μπορείς να μιλάς στο τηλέφωνο!
 
Δεν χρειάζεται περαιτέρω σχολιασμός αυτού του κατάπτυστου νομοσχεδίου,που θυμίζει έντονα ναζιστική Γερμανία,Αμερική την εποχή του Μακαρθισμού,Σοβιετική Ένωση,πρώην Ανατολική Γερμανία.
 
Όχι πως δεν μας παρακολουθούσαν όλους έτσι κι αλλιώς όποτε ήθελαν-οι νόμοι ισχύουν για όλους εκτός τους ισχυρούς και τους υποτιθέμενους υπερασπιστές τους-αλλά αυτό το νομοσχέδιο δείχνει πόσο η έλλειψη κοινωνικών αντιστάσεων τους έχει επιτρέψει να αποθρασυνθούν εντελώς.
 
Αν δεν αρχίσουμε να ενδιαφερόμαστε για τα δικαιώματα τα δικά μας και των συνανθρώπων μας,δεν ξέρει κανείς μέχρι που θα φτάσουν.

Advertisements

Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Ένα Σχόλιο to “Big Brother is watching you…”

  1. 50 χρόνια κυπριακής (ψευτο)δημοκρατίας « M4trix87 Κανείς δεν είναι περισσότερο σκλάβος από όποιον νομίζει ότι είναι ελεύθερος… Says:

    […] Big Brother is watching you… […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: