Δεύτερη μέρα της εκδίκασης της έφεσης στην υπόθεση των «10»

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης δεν κατέστη δυνατό να προβληθεί το βίντεο του ξυλοδαρμού γιατί οι τεχνικοί δεν κατάφεραν να δώσουν τον ήχο.

Ο κ. Λουκαΐδης της Γενικής Εισαγγελίας συνέχισε την επιχειρηματολογία του στο θέμα της αναγνώρισης των 10 αστυνομικών. Οταν τα θύματα του ξυλοδαρμού Γιάννος και Μάρκος αναγνώρισαν τους 10 η αναγνώριση τους δεν θεωρήθηκε αξιόπιστη γιατί δεν έγινε αυθόρμητα αλλά μετά που οι 2 είχαν παρακολουθήσει το βίντεο. Έδω ο κ. Λουκαΐδης έφερε παραδείγματα από άλλες παρόμοιες υποθέσεις που η αναγνώριση από τα θύματα έγινε αποδεκτή.

Επιπλέον επιχείρημα της Γενικής Εισαγγελίας, ήταν η κοινή παραδοχή των δικαστών του κακουργοδικείου ότι και οι 2 νεαροί ήταν αξιόπιστοι μάρτυρες στις μαρτυρίες τους και το ότι όσα είπαν επαληθεύτηκαν από τις άλλες καταθέσεις, τα τεκμήρια και τους ίδιους τους κατηγορούμενους αστυνομικούς. Έγινε και αναφορά σε σημεία στις αντεξετάσεις των 2 νεαρών όπου και οι 2 περίγραψαν από μνήμης κάποιους από τους αστυνομικούς και γεγονότα τα οποία δεν φαίνονται στο βίντεο.

Τέλος ο κ. Λουκαΐδης επανέλαβε ότι ακόμα και όταν δεν έγινε αποδεχτή η αναγνώριση από τα θύματα τουλάχιστον 7 από τους 10 αστυνομικούς τοποθέτησαν οι ίδιοι τους εαυτούς τους στη σκηνή και έπρεπε να ήταν διαφορετική η απόφαση του κακουργοδικείου.

Advertisements

Ετικέτες: , , , , , , , , , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: