Σπέρνουν ανέμους,θα θερίσουν ………?

Λίγες μόνο μέρες μετά το πογκρόμ κατά παντός μετανάστη,νόμιμου και παράνομου,στην παλιά Λευκωσία,και ενώ δεν έχουν ακόμη περάσει μέρες από την απόφαση του Ανώτατου για εκδίκαση της έφεσης για την υπόθεση του ξυλοδαρμού των 2 φοιτητών,η αστυνομία,που κάποιος θα ανέμενε να άρχιζε να δείχνει περισσότερη διακριτικότητα και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα,συνεχίζει ακόμη πιο «δυναμικά».Αυτή την φορά κατά «δικών μας».
 

 

 

Χθες Σάββατο,την νύχτα,μια ομάδα έκανε street party(πάρτυ στον δρόμο)στην παλιά Λευκωσία,χωρίς να ενοχλούν κανένα.Ξαφνικά,κάποιοι μπάτσοι μπουκάρουν στο πάρτυ και τραβούν με την βία και χωρίς να πουν έστω μια κουβέντα η να δώσουν μια εξήγηση,δυο από το πάρτυ και τους «μαζεύουν»,με τον πιο βάρβαρο τρόπο,χωρίς οποιοδήποτε ένταλμα,και αρνούμενοι να δείξουν τις ταυτότητες τους όπως ορίζει ο νόμος-που υποτίθεται ότι υπερασπίζονται-ότι πρέπει να κάνουν όταν προβαίνουν σε συλλήψεις,προσαγωγές και γενικότερα επεμβάσεις.
 
Οπως ήταν φυσικό,οι υπόλοιποι που βρίσκονταν στην σκηνή έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν,και πήραν ως απάντηση από τους αστυνομικούς-που είχαν ανατεταμένα τα πτυσσόμενα γκλομπ-«αντένες» που μετέφεραν-τα οποία σημειωτέον βάσει νόμου δεν δικαιούνται να μεταφέρουν-«ελάτε πούττοι» κοκ.Και βέβαια αρνούντο,για ευνόητους λόγους,να δείξουν διακριτικά η ταυτότητες.
 

 

 

Μετά από αυτές τις προκλήσεις των αστυνομικών ήταν φυσικό οι παρευρισκόμενοι να αντιδράσουν.Η απάντηση των «οργάνων της Τάξης» που εδώ μόνο χάος προκάλεσαν,σαν κοινή συμμορία,ήταν περαιτέρω βίαιες συλλήψεις και προσαγωγές,πολύ ξύλο-ακόμη και σε γυναίκες-και άλλα όμορφα.
 

 

 

Και τα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης να μιλάνε για «επιθέσεις χούλιγκαν που αντί να βγάλουν τα νεύρα τους στα γήπεδα τα έβγαλαν εκεί»-υπονοώντας ψευδώς ότι ήταν οι συμμετέχοντες στο πάρτυ που ξεκίνησαν τα επεισόδια και όχι οι αστυνομικοί που χωρίς καμία εξήγηση είπαν να «δώσουν το στίγμα τους».Και μάλιστα το -ελεγχόμενο από το ΑΚΕΛ -Άστρα να λέει ότι οι νεαροί που «προκάλεσαν» τα επεισόδια ήταν χρυσαυγίτες!
 

 

 

Τώρα τελευταία η αστυνομική καταστολή-ειδικά στην παλιά Λευκωσία-εντείνεται ιδιαίτερα.
 

 

 

Γιατί τώρα?
 

 

 

Μήπως γιατί ξέρουν ότι όταν η οικονομική κρίση κτυπήσει την Κύπρο-τα πάντα αργούν να φτάσουν στην Κύπρο,μαζί και οι κρίσεις-η κοινωνία θα μετατραπεί σε καζάνι που βράζει από τους οικονομικά δυσπραγούντες,τους απολυμένους,τους χρεωμένους κοκ και σπεύδουν να εκφοβίσουν προληπτικά τον κόσμο?Εδώ να σημειωθεί ότι ήδη άρχισαν μαζικές απολύσεις,κυρίως από την ξενοδοχειακή και την οικοδομική βιομηχανία-ξένων και κυπρίων εξίσου-και ο ρυθμός τους αναμένεται να αυξηθεί πολύ περισσότερο.
 

 

 

Μήπως γιατί πιστεύουν ότι κτυπώντας τους «βρωμισμένους μετανάστες»,έπειτα τους «βρωμισμένους αναρχικούς»,έπειτα τους «βρωμισμένους χούλιγκανς»και ίσως και τους «βρωμισμένους θολοκουλτουριάρηδες φοιτητές»-λίαν συντόμως το βλέπω-θα καταφέρουν να αποκαταστήσουν στα μάτια του κάθε «φιλήσυχου,φιλειρηνικού πολίτη» που του πίνουν το αίμα το κράτος και τα αφεντικά και του αρέσει-έτσι τον έκαναν-την καταρρακωμένη πλήρως αξιοπιστία της αστυνομίας?
 

 

 

Μήπως γιατί θέλουν να διώξουν όλους τους «παρείσακτους» από την παλιά Λευκωσία ώστε να μην υπάρχει καμία αντίδραση στο ξεπούλημα της περιοχής στους developers ούτως ώστε να γίνει η περιοχή καπιταλιστική μέκκα για όσους βαστούν?Επειδή βλέπετε,η ελεγχόμενη από τα κόμμα α κυβέρνηση-που με την σειρά τους ελέγχονται από τους χορηγούς τους το μεγάλο κεφάλαιο και τις τράπεζες,αλλά και από τα ΜΜΕ που πάλι εξυπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο και ειδικά τις τράπεζες που τους δίδουν λεφτά μέσω διαφημίσεων-πρέπει κάπως να τηρήσει τις υπόγειες συμφωνίες της.
 
Μήπως για να βγάλουν το άχτιν τους που τελικά οι 10 συνάδελφοι τους που έδειραν τους δύο φοιτητές μπορεί να μην την γλυτώσουν?
 

 

 

Μήπως για όλα τα πιο πάνω?
 

 

 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι προβλέπεται περαιτέρω ένταση της αστυνομικής καταστολής,που οπωσδήποτε πρέπει να συνοδεύεται από ανάλογη ένταση των κοινωνικών αντιστάσεων και αντιδράσεων.Τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν να περάσουν.Δεν πρέπει να επιτραπεί στους μεγαλοκαπιταλιστές να μετατρέψουν την κοινωνία σε -ανοικτή πλέον-χούντα προς ικανοποίηση ιδίων συμφερόντων.Ήδη κάποιοι λίγοι άρχισαν να αντιδρούν,το νερό ήδη άρχισε να κοχλάζει…
 

 

 

Η μπάλα πλέον βρίσκεται στα πόδια της αστυνομίας.
 

 

 

Πλέον έχουν υπερβεί τα εσκαμμένα,και αργά η γρήγορα η πλειοψηφία του κόσμου πρέπει να στραφεί εναντίον τους.Επειδή πλέον δείχνουν ανοικτά το πραγματικό τους πρόσωπο.Φαίνεται τα στρατηγικά σχέδια επιχειρήσεων των developers δεν μπορούν να αναβάλλονται άλλο και πλέον δεν ενδιαφέρονται καν για «διακριτικότητα» και «ηθική» «κάλυψη».
 
Κατά την γνώμη μου η κυπριακή κοινωνία,για πολλούς και διάφορους λόγους,σχετιζόμενους κυρίως με την παγκόσμια οικονομικοκοινωνικοπολιτική πραγματικότητα και τις αποτυχίες του υπάρχοντος οικονομικού-κοινωνικού-πολιτικού μοντέλου,βρίσκεται,όπως και η Ελλάδα,όπως και ο υπόλοιπος κόσμος,σε κομβικό σημείο.
 

 

 

Εδώ πρέπει όλοι μας να αποφασίσουμε αν θα συνεχίσουμε την «ζωή» μας χωρίς να τρέχει τίποτα ενώ όλα γύρω μας ολοένα και βράζουν,η θα αδράξουμε επιτέλους την ευκαιρία να αλλάξουμε τα πράγματα.
 

 

 

Αν επιλέξουμε το πρώτο,μας περιμένουν δύσκολοι καιροί,δυστυχίας,και μπροστά τους η χούντα του Παπαδόπουλου δεν θα είναι τίποτα.
 

 

 

Αν επιλέξουμε το δεύτερο,ίσως να υπάρχει ελπίδα.

  

 

Advertisements

Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

5 Σχόλια to “Σπέρνουν ανέμους,θα θερίσουν ………?”

 1. rose Says:

  εδω πάει το «ξυπνάτε γιατι χανόμαστε»!

 2. m4trix87 Says:

  Δυστυχώς τα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης για ακόμη μια φορά στρίμωξαν το θέμα στην τελευταία σελίδα-και εκεί μόνο και μόνο αφού αργά η γρήγορα ο κόσμος θα το μάθαινε-και είπαν τα δικά τους.

  Αλλά όποιος σκέφτεται καταλαβαίνει.Δεν είναι όλοι πρόβατα.

  Σιγά σιγά τα πράγματα θα γίνονται όλο και πιο εξόφθαλμα.

  Το σύστημα δοκιμάζει τις αντοχές του κόσμου για να δει ως που θα τραβήξει το σχοινί-όταν δει ότι ο κόσμος πάει να ξυπνήσει,θα παύσει το τράβηγμα μέχρι να δοθεί χρόνος στον κόσμο να τα συνηθίσει,και έπειτα πάλι τα ίδια.

  Εδώ μπαίνει ο ρόλος του κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου που θέλει να είναι ελεύθερος,εκείνος και η υπόλοιπη κοινωνία,ο ρόλος της διαφώτισης αλλά και της έμπρακτης συμμετοχής στον αγώνα που πρέπει να είναι κοινός.Χωρίς φόβους η αναστολές-η κρατική κατα-στολή μας αρκεί,δεν έχουμε ανάγκη από το να επιβάλλουμε περαιτέρω ανα-στολές στους εαυτούς μας όπως μας έχουνε διδάξει περίτεχνα.

  Όπως είπα,βρισκόμαστε σε κομβικό σημείο.Όχι μόνο η Λευκωσία, ή η Κύπρος,αλλά ολόκληρος ο κόσμος.

  Εκείνο που λέμε στην κόψη της ιστορίας.

 3. Η “καλή” κυρία Μαύρου… « M4trix87 Κανείς δεν είναι περισσότερο σκλάβος από όποιον νομίζει ότι είναι ελεύθερος… Says:

  […] Σπέρνουν ανέμους,θα θερίσουν ………? […]

 4. 50 χρόνια κυπριακής (ψευτο)δημοκρατίας « M4trix87 Κανείς δεν είναι περισσότερο σκλάβος από όποιον νομίζει ότι είναι ελεύθερος… Says:

  […] Σπέρνουν ανέμους,θα θερίσουν ………? […]

 5. Όταν η διασκέδαση γίνεται έγκλημα… « M4trix87 Κανείς δεν είναι περισσότερο σκλάβος από όποιον νομίζει ότι είναι ελεύθερος… Says:

  […] https://m4trix87.wordpress.com/2009/10/11/%CF%83%CF%80%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B1%CE%… […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: