Ψεκάστε,σκουπίστε,τελειώσατε(?)

Χθες,κατά τις 5 τα ξημερώματα,η αστυνομία,προς το παρόν ελεγχόμενη από την «αριστερή» διακυβέρνηση του ΑΚΕΛ,εξέδραμε για ακόμη μια φορά στην παλαιά Λευκωσία,για να εκτελέσει ακόμη μια από τις πολλές επιχειρήσεις «σκούπα» κατά λαθρο(?)μεταναστών.

Τώρα τελευταία,η λαθρομετανάστευση αποτελεί ένα μείζον θέμα,τόσο σε Κύπρο και Ελλάδα,όσο και στην Ευρώπη,και αποτέλεσε μάλιστα έναν από μια σειρά λόγων στους οποίους οφείλεται η πτώση «αριστερών» κομμάτων στην Ευρώπη και η άνοδος της δεξιάς,ακόμη και εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Οποτεδήποτε οι καπιταλιστικές οικονομικές πολιτικές ενός καπιταλιστικού κράτους αποτυγχάνουν τόσο άσχημα όσο με την παρούσα οικονομική κρίση,οι κυβερνήσεις αντί να πουν ανοικτά (όπως ξέρουν σίγουρα) ότι η ίδια η ασταθής, ανισόρροπη και ετεροβαρής εις βάρος των οικονομικά αδυνάτων φύση του συστήματος σε συνδυασμό με την ανικανότητα τους να το διαχειριστούν οφείλεται για την κρίση,ρίχνουν το μπαλάκι αλλού.Πού?

 

 

 

Μα φυσικά στις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες,που δύσκολα μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους από τις επιθέσεις του συστήματος.Ήταν μοιραίο λοιπόν κάποιοι να βγάλουν τους μετανάστες ως υπαίτιους σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό για την κρίση,αποπροσανατολίζοντας έτσι την οργή του κόσμου για την κρίση,και διοχετεύοντας την προς οπουδήποτε αλλού εκτός από το μεγάλο κεφάλαιο και τα κράτη και κόμματα που συνεργάζονται μαζί του,τα οποία ευθύνονται για την κρίση.Το πρόβλημα είναι ότι αυτή η οργή που διοχετεύεται κατά των μεταναστών,οδηγεί την συντηρητικότερη μερίδα του πληθυσμού στα άκρα,οπότε για να τους ικανοποιήσουν τα κράτη,αυτοαναγκάζονται λόγω της ίδιας της τακτικής τους να προχωρούν σε απελάσεις αλλοδαπών,είτε πρόκειται για παράνομους(που όμως υπό διαφορετικές συνθήκες δεν θα έκαναν τον κόπο να ασχοληθούν μαζί τους)είτε για νόμιμους,που με διάφορους τρόπους «βαφτίζουν» ως παράνομους.

Οι (υποκινούμενες από ιμάμηδες με φονταμενταλιστική νοοτροπία,οι οποίοι δυστυχώς δεν έχουν καμία αναστολή να κρατούν το ποίμνιο τους στο πνευματικό σκοτάδι προς ικανοποίηση ιδίων συμφερόντων,όπως ακριβώς και οι «ορθόδοξοι» συνάδελφοι τους)μικροπαρεξηγήσεις μεταξύ μικρών ομάδων μουσουλμάνων στην παλια πόλη,οι οποίες μετατράπηκαν από τα ΜΜΕ στον 3ο Παγκόσμιο,ήρθαν γάντι στην κυβέρνηση,σε τέτοιο βαθμό που κάποιος εύλογα διερωτάται αν δεν υπήρξε και «ντόπιος» δάκτυλος πίσω από τα γεγονότα(δες 

CID).

Και βέβαια ο μέσος κύπριος δεν δίνει δεκάρα τσακιστή για τους συνανθρώπους του αν τύχει να ανήκουν σε άλλο έθνος εκτός του δικού του(εκτός αν έρχονται εξ Αγγλίας φέρνοντας μαζί τους άφθονες στερλίνες,τις οποίες απομυζεί με πολλαπλάσιες τιμές από αυτές για κύπριους),οπότε τι καλύτερο για το σύστημα.

Ξεχνά ότι κάποτε τόσο οι κύπριοι,όσο και οι ελλαδίτες μετανάστευαν κατά δεκάδες χιλιάδες προς Αγγλία,Γερμανία,ΗΠΑ,αραβικές χώρες,Αυστραλία προς αναζήτηση καλύτερης ζωής,όπως σήμερα οι πακιστανοί,αφγανοί,ιρανοί και άλλοι.

Ξεχνά τον ρατσισμό που αντιμετώπισαν και το πόσο «ωραία» περνούσαν οι Έλληνες στην Γερμανία στα εργοστάσια με μισθούς πείνας.

Ξεχνά ότι η αιτία που οι ξένοι «δέχονται» να πληρώνονται λιγότερο από τους κύπριους και προτιμούνται από τους εργοδότες δεν είναι άλλος από το ότι δεν έχουν εξασφαλισμένα εργασιακά δικαιώματα όπως οι κύπριοι και όσα μπορεί να έχουν δεν τα γνωρίζουν.

Οπότε γίνονται αυτά που γίνονται.

Μα ποια είναι η αιτία της (λαθρο)μετανάστευσης?

Τι οδηγά τον οποιοδήποτε ξένο να εγκαταλείπει την χώρα που τον γέννησε και να ξενιτεύεται,πολλές φορές με πάμπολλους κινδύνους και θυσίες,ούτως ώστε να έρχεται εδώ και να τον αντιμετωπίζουν σαν σκουπίδι?

Η φτώχεια και η καταπίεση.

Τυραννικά καθεστώτα(είτε «αριστερά»-σταλινικά,είτε θεοκρατικά,είτε εθνικιστικά,είτε τσιράκια των μεγάλων δυνάμεων),αποτυχημένες οικονομίες(είτε λόγω του καπιταλισμού και της ιμπεριαλιστικής εκμετάλλευσης από τον λεγόμενο «ανεπτυγμένο κόσμο»,είτε λόγω εφαρμογής ολοκληρωτικών συγκεντρωτικών συνταγών καταστροφής),χώρες απομυζημένες από φυσικούς πόρους και αιματοβαμμένες από πρώην αποικιοκρατικές δυνάμεις που είχαν πάρει και διατηρήσει με τα όπλα την κυριαρχία στην χώρα καταγωγής τους-πολλές φορές για αιώνες,εμφύλιοι πολέμοι με ρίζες στον διχασμό που επίτηδες καλλιέργησαν τόσο ΗΠΑ όσο και ΕΣΣΔ κατά τον «Ψυχρό» Πόλεμο προς ικανοποίηση ιδίων συμφερόντων-δες και Κύπρος,εκμετάλλευση των φυσικών τους πόρων από άπληστες πολυεθνικές με την συνεργασία και συνενοχή των διεφθαρμένων ντόπιων κυβερνήσεων.

Σε τελική ανάλυση,ο λόγος που ο «Τρίτος Κόσμος» είναι «τρίτος»,δεν είναι ότι οι φυλές των ανθρώπων που ζουν εκεί είναι κατώτερες(κάτι που η ίδια η Επιστήμη απορρίπτει),αλλά ότι λόγω γεωγραφικών,ιστορικών,πολιτικών συγκυριών

1)Οι άνθρωποι που ζούσαν σε εκείνες τις περιοχές του πλανήτη δεν ενεπλάκησαν σε τόσες συγκρούσεις μεταξύ τους όσο οι πιο «πολιτισμένοι» δυτικοί,και για αυτό δεν ανέπτυξαν τόσο οπλικές τεχνολογίες-αφού δεν τις χρειάζονταν, άρα ήταν εύκολη λεία προς επιθέσεις για «Θεό,Δόξα και Χρυσό»-στην πραγματικότητα μόνο για χρυσό για τους βασιλιάδες της δύσης,οπότε η δύση τους σκλάβωσε, εμποδίζοντας την ανάπτυξη τους για αιώνες,και αφήνοντας τους ακόμη και μετά ανεξαρτησίας,στο σημερινό χάλι-τόσο όσο αφορά μόρφωση,όσο και οικονομικές δυνατότητες.

2)Έτυχε να ζουν σε περιοχές που δεν τους ευνοούσαν τόσο γεωγραφικά όσο άλλους λαούς.

Σαν απόδειξη των πιο πάνω,θέτω σαν παράδειγμα τους πολιτισμούς των Αζτέκων,Μάγια,Ίνκας στην Λατ Αμερική,που την χρονική περίοδο που τους κατέκτησαν οι κονκισταδόρες πολιτισμικά βρίσκονταν πιο μπροστά από τους ευρωπαίους-ακόμη δεν είχε επέλθει η Αναγέννηση στην Ευρώπη-αλλά τους νίκησαν και κατέστρεψαν με την ισχύ των όπλων,και από τότε μέχρι σήμερα τους εκμεταλλεύονται-όταν έφυγαν τα αποικιοκρατικά κράτη,ήρθαν οι μεγαλοεταιρείες τους.

Άρα ουσιαστικά ο μόνος λόγος που δεν είμαστε εμείς στην θέση τους είναι ότι είμαστε ΤΥΧΕΡΟΙ!

Μα είμαστε?

Όλοι είμαστε θύματα αυτού του αρρωστημένου διεθνούς συστήματος,απλά εμείς τυγχαίνει να βρισκόμαστε σε κάπως «καλύτερη» σχετικά θέση.

Οπότε, όποιοι θέλουν να μπει φρένο στην (λαθρο)μετανάστευση,πρέπει να σκεφτουν και να λάβουν υπόψη την αιτία του προβλήματος,γιατί δεν θεραπεύεις καλπάζουσα πνευμονία(διεθνής αδικία που οδηγεί στην λαθρομετανάστευση) με ασπιρίνες(αστυνομική καταστολή).

Η θεραπεία, το «αντιβιοτικό» αν θέλετε-η μάλλον το νυστέρι-ένα είναι,να μπει ένα τέλος στις οικονομικές ανισότητες μεταξύ ανεπτυγμένου και ανεπτυσσόμενου κόσμου,κάτι που το δικαιούνται,αφού οι δυτικοί είναι αυτοί που εδημιούργησαν αυτές τις ανισότητες.

Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν βγει από την μέση το κέρδος του μεγάλου κεφαλαίου,και των -συνένοχων-κρατών,τόσο στις πρώην αποικίες,όσο και στις πρώην «μητροπόλεις».

Δηλαδή με λίγα λόγια η ανατροπή του καπιταλισμού και η αντικατάσταση του με πραγματική λαική(ΛΑΙΚΗ οχι κρατική) κυριαρχία,παντού.

Αλλά όλοι προτιμούν τις «εύκολες» «λύσεις».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

10 Σχόλια to “Ψεκάστε,σκουπίστε,τελειώσατε(?)”

 1. Cogito Ergo Sum Says:

  Φίλε μου όσο κι αν δεν το θέλουμε ζούμε σε μια κοινωνία «Σιωπηλού Φασισμού» όπως αποκαλώ, κι εννοείται πως πάντα θα υπάρχουν άτομα τα οποία θα «αποκομούν» ευθύνες άλλων. Έτσι έχουν τα πράγματα κι έτσι θα ‘χουν μέχρι εμείς να αρχίσουμε να βλέπουμε συνεπαρμένοι από την λογική μας κι όχι βασισμένοι σε μύθους.

 2. m4trix87 Says:

  Δυστυχώς ο κυπραίος βλέπει τα πράγματα όπως του εδίδαξαν και τον έκαναν να πιστεύει πως τον συμφέρει.
  Δεν είναι τόσο ανοησία ο λόγος που πιστεύουμε ότι πχ οι μετανάστες οφείλονται για τα προβλήματα μας όσο αφέλεια,δηλ ο κυπραίος θέλει να πιστεύει ότι για να λυθούν τα προβλήματα του αρκεί να βγει στην εξουσία το κόμμα του(αναλόγως)και να απελαθούν οι ξένοι,γιατί από την μια βαριέται να σηκωστεί από τον καναπέ του για να αγωνιστεί ενάντια σε αυτούς που κατά βάθος όλοι ξέρουμε ότι είναι οι πραγματικές αιτίες των προβλημάτων και από την άλλη δεν θέλει να νιώθει ότι τον κάνουν ότι θέλουν.Έτσι μπαίνει σε μια διαδικασία αυθυποβολής και αναγκάζει τον εαυτό του να δεχθεί τα παραμύθια που του πλασάρουν για να νιώθει εντάξει παρόλο που δεν κάνει τίποτα,αφού θα πιστεύει ότι δεν είναι ανάγκη να κάνει τίποτα.

 3. Ο φασιστορατσισμός να μην περάσει αναπάντητος.NO PASARAN « M4trix87 Κανείς δεν είναι περισσότερο σκλάβος από όποιον νομίζει ότι είναι ελεύθερος& Says:

  […] Ψεκάστε,σκουπίστε,τελειώσατε(?) […]

 4. Ο φασιστορατσισμός να μην περάσει αναπάντητος.NO PASARAN « M4trix87 Κανείς δεν είναι περισσότερο σκλάβος από όποιον νομίζει ότι είναι ελεύθερος& Says:

  […] Ψεκάστε,σκουπίστε,τελειώσατε(?) […]

 5. Ο φασιστορατσισμός να μην περάσει αναπάντητος.NO PASARAN « M4trix87 Κανείς δεν είναι περισσότερο σκλάβος από όποιον νομίζει ότι είναι ελεύθερος& Says:

  […] Ψεκάστε,σκουπίστε,τελειώσατε(?) […]

 6. Διαφθορά της εξουσίας και ρατσισμός πάνε μαζί « M4trix87 Κανείς δεν είναι περισσότερο σκλάβος από όποιον νομίζει ότι είναι ελεύθερος… Says:

  […] Ψεκάστε,σκουπίστε,τελειώσατε(?) […]

 7. Η πραγματικότητα για τις φυλακές-άλλως “πως και γιατί καταλήγεις μέσα”… « M4trix87 Κανείς δεν είναι περισσότερο σκλάβος από όποιον Says:

  […] Ψεκάστε,σκουπίστε,τελειώσατε(?) […]

 8. Πως μια πραγματικά ελεύθερη κοινωνία θα συνεπάγεται καθόλου έγκλημα « M4trix87 Κανείς δεν είναι περισσότερο σκλάβος από όποιον νομίζει ότι Says:

  […] Ψεκάστε,σκουπίστε,τελειώσατε(?) […]

 9. Πως μια πραγματικά ελεύθερη κοινωνία θα συνεπάγεται καθόλου έγκλημα « M4trix87 Κανείς δεν είναι περισσότερο σκλάβος από όποιον νομίζει ότι Says:

  […] Ψεκάστε,σκουπίστε,τελειώσατε(?) […]

 10. 50 χρόνια κυπριακής (ψευτο)δημοκρατίας « M4trix87 Κανείς δεν είναι περισσότερο σκλάβος από όποιον νομίζει ότι είναι ελεύθερος… Says:

  […] Ψεκάστε,σκουπίστε,τελειώσατε(?) […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: