Ο φονταμενταλισμός σκοτώνει

Τώρα τελευταία είμαστε όλοι μας μάρτυρες του αγώνα ενός λαού για ελευθερία ενάντια στα δεσμά που του επιβάλλει η θεοκρατία και ο θρησκευτικός φανατισμός.Μιλάω για τον λαό του Ιράν.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το 1978 ο ιρανικός λαός έκανε επανάσταση κατά του τότε σάχη του Ιράν,κατηγορώντας τον(δίκαια)για καταπίεση, διαφθορά καισυνεργασία με τις ΗΠΑ.Το αποτέλεσμα αυτής της επανάστασης ήταν η άνοδος στην εξουσία του Αγιατολάχ Χομεινί,ο οποίος παραμένει «υπέρτατος ηγέτης»του Ιράν μέχρι σήμερα.Μιας επανάστασης η οποία όμως δεν στήθηκε από την αριστερά ή από προοδευτικές δυνάμεις αλλά αντίθετα από την εθνικιστική και υπερσυντηρητική άκρα δεξιά της χώρας και ως επόμενο της κυριαρχίας ενός υπερσυντηρητικού κινήματος, η χώρα οδηγήθηκε σε μια θεοκρατική «δημοκρατία» η οποία δεν είναι τίποτα άλλο από μια ισλαμική θεοκρατική δικτατορία,όμοια του μεσαιωνικού καθεστώτος(Ιερά Εξέταση κοκ) στην Ευρώπη,με τον (μη εκλελεγμένο, με δυνατότητα αντικατάστασης του μόνο από τους κληρικούς σε εξαιρετικές περιπτώσεις)»υπέρτατο ηγέτη» να είναι υπεράνω του προέδρου.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Για πολλά χρόνια οι ιρανοί ήλπιζαν ότι η επανάσταση θα τους οδηγούσε σε καλύτερες μέρες.Όμως σιγά σιγά άρχισαν να αντιλαμβάνονται ότι κοινωνική πρόοδος σε ένα ανελεύθερο και καταπιεστικό υπερσυντηρητικό καθεστώς δεν μπορεί να υπάρξει.Καταπίεση των γυναικών και συμπεριφορά σε αυτές σαν να πρόκειται για ζώα,επιβολή συγκεκριμένου κώδικα συμπεριφοράς και ενδυμασίας, ισλαμικός νόμος-σαρία με απάνθρωπες ποινές για ψύλλου πήδημα(μαστιγώματα,θανατική ποινή για «εγκλήματα» όπως αλλαγή θρησκείας και κατάκριση της επανάστασης) και άλλα πολλά.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μια περίοδος ανόδου στην εξουσία «ρεφορμιστών» ηγετών(Χαταμί) έδωσε νέες ελπίδες στον λαό, αλλά η άνοδος στην εξουσία του υπερσυντηρητικού Μαχμούντ Αχμεντινετζάντ έφερε ξανά την ίδια κατάσταση που υπήρχε προηγουμένως και χειρότερη.Με «τάγματα φρουρών της επανάστασης» και «θρησκευτική αστυνομία» να αλωνίζει στην χώρα και να συλλαμβάνει αντιφρονούντες, για να τους οδηγήσει σε μπουντρούμια, με άθλιες, απάνθρωπες συνθήκες κράτησης.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στις τελευταίες εκλογές-ανέκδοτο στην χώρα τον Ιούνιο του 2009, στις οποίες επετράπη από το (ελεγχόμενο από το θεοκρατικό καθεστώς) «Συμβούλιο των Φρουρών» η συμμετοχή μόνο τεσσάρων υποψηφίων,φάνηκε το πραγματικό πρόσωπο του καθεστώτος.14 εκατομμύρια μη χρησιμοποιημένες κάλπες έλειπαν, δίδοντας δυνατότητα αλλοίωσης του αποτελέσματος, το οποίο «έδειξε»τον Αχμεντινετζάντ ως νικητή, εν μέσω εντονότατων κατηγοριών από την αντιπολίτευση και δεκάδων χιλιάδων υποστηρικτών της αντιπολίτευσης.Υπάρχουν πολλές άλλες ενδείξεις που συνιστούν αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι-ειρηνικές αρχικά- διαμαρτυρίες των ιρανών αντιμετωπίστηκαν από το καθεστώς με βαρβαρότητα.Αστυνομική καταστολή,φυλακίσεις, διακοπή των τηλεπικοινωνιών και του διαδικτύου και προσπάθεια αποκοπής της επικοινωνίας της χώρας με τον έξω κόσμο, φυλακίσεις και διώξεις από την χώρα δημοσιογράφων, ακόμη και θανάτοι- άμεσα αποτελέσματα της βίας που χρησιμοποιήθηκε, όπως της Νεντά, που το βίντεο με την δολοφονία της απο αστυνομικές δυνάμεις-παρμένο με κρυφή κάμερα και δημοσιευμένο στο Διαδίκτυο- έκανε τον γύρο του κόσμου.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Άσχετα με το αν πράγματι νικητής έπρεπε να ήταν ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης η όχι, εκείνο που έχει σημασία εδώ είναι ότι ο ιρανικός λαός βρήκε την αφορμή για να ξεσηκωθεί ενάντια σε ένα έτσι κι αλλιώς δικτατορικό, καταπιεστικό καθεστώς και να αγωνιστεί για την ελευθερία του.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σήμερα ανακάλυψα στο
yt αυτό το βίντεο
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δυο νεαρές κοπέλες ηλικίας 27 και 30 χρονών καταδικασμένες σε θάνατο και προς το παρόν κρατούμενες σε επιτηδευμένα άθλιες συνθήκες με ελάχιστη τροφή και νερό-μέχρι να «μετανοήσουν για τις αμαρτίες τους» μόνο και μόνο επειδή αποφάσισαν να ασκήσουν το ανθρώπινο, φυσικό δικαίωμα της ελευθερίας της σκέψης και να αλλάξουν θρησκεία!
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερες λεπτομέρειες στο βίντεο.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Έχει μεγάλη σημασία να τις υποστηρίξουμε όσο και όπως μπορούμε.Να βοηθήσουμε έτσι όχι μόνο δυο αθώα θύματα του θρησκευτικού φανατισμού να μην πληρώσουν με την ζωή τους την θέληση τους για ελευθερία αλλά και έναν ολόκληρο λαό να απαλλαγεί από το σκότος του θρησκευτικού φανατισμού.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαδώστε το όπου μπορείτε.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σε πολλούς ίσως να φαίνεται ότι οι φονταμενταλιστές ισλαμιστές του Ιράν αντιστέκονται στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό και καπιταλισμό.Και σε αυτό έχουν δίκαιο.Αλλά ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου?Μιλάμε για ένα θεοκρατικό καθεστώς το ίδιο καταπιεστικό με τον καπιταλισμό,ίσως και χειρότερο!Ένα καθεστώς υπερσυντηρητικό.Και ο Χίτλερ υποστήριζε ότι αντιστεκόταν στους «καπιταλιστές Εβραίους» εξ ου και το όνομα που έδωσε στο κόμμα του(εθνο»σοσιαλισμός»).Δεν είναι αυτή η λύση.Η λύση είναι η εξουσία ούτε στο κεφάλαιο, ούτε στο κράτος,ούτε σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ μικρή ελίτ, όπως πχ κληρικοί, αλλά στον ΛΑΟ.Όπως είναι υποχρέωση οποιουδήποτε ελεύθερου ανθρώπου να αντιστέκεται στον καπιταλισμό και τον δυτικό ιμπεριαλισμό, το ίδιο ισχύει και ενάντια σε εθνικιστικό φασισμό και θρησκευτικό φονταμενταλισμό, οποιασδήποτε θρησκείας.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Και αυτό πρέπει να γίνει και με το Ιράν.Ούτε να μείνει το καθεστώς στην εξουσία, αλλά ούτε να έρθουν πίσω οιαμερικανόφιλοι πράκτορες.Ο ίδιος ο λαός του Ιράν να πάρει την τύχη του στα χέρια του, και να ανατρέψει με επανάσταση (αυτή την φορά από τον λαό και τους εργαζόμενους)το καθεστώς και να φέρει μια πιο δίκαιη και ελεύθερηκοινωνία.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σε αυτό το
site λέει πως μπορείτε να βοηθήσετε
 
 
 
 

 

http://agazilos.org/2009/09/02/be-a-muslim-again-or-die/
 
 

 

 

 

Advertisements

Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

7 Σχόλια to “Ο φονταμενταλισμός σκοτώνει”

 1. osr Says:

  η ελευθερία μου, σταματά εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου…………. απλό και κατανοητό

  όποιος προσπαθεί να επέμβει στην ελευθερία του άλλου και να του επιβάλει τι να κάνει αυτός είναι ο εχθρός του ανθρώπου…….

  τα ισλαμοφασιστικά καθεστώτα είναι ο κανόνας στα αραβικά κράτη με προεξέχουσα περίπτωση αυτή της Σαουδικής Αραβίας των συμμάχων των ηπα που κατέχουν το 3% της αμερικανικής οικονομίας όπου εκεί εκτελούνται άνθρωποι καθημερινά με πρόσχημα «ηθικοπλαστικές» μαλακίες

  κι όμως βγαίνουν μόνο για το ιράν…..

 2. m4trix87 Says:

  Δυστυχως οι αμερικανοι φαινεται να ειναι επιλεκτικα τυφλοι…
  Αλλα πες μου του νοιαζει πραγματικα?
  Αν το Ιραν συνεργαζοταν μαζι τους δεν θα ειχαν προβλημα.
  Εξαλλου οταν η ΕΣΣΔ εισεβαλε στο Αφγανισταν δεν υποστηριξαν ανοικτα τους Ταλιμπαν?

 3. LaLa Says:

  mipos to sigekrimeno video apotelei oplo propagandas saftus pu den tus simferune katastaseis ke psaxnune peristatika(iparkta men alla memonomena) gia na strepsun ta vlemmata opoudipote allou oste na min dume poso poli xeiroteroi einai apaftus pu katigorune?

  mono ke mono pou lei na apota8oume sta inomena e8ni apodikniei tin varitita pu dinei stous amerikanikus organismous eksipiretisis kapitalistikwn simferondwn piso apo tin eikona tou e8elondismou! giati pote ta u.n. voi8isan eite tin kipro eite tin palestini eite to afganistan eite to iraq gia na asxoli8une me 2 ginekes (iparktes i aniparktes) sto iran i sto ka8e iran:P

 4. m4trix87 Says:

  Dystyxws polloi pragmati ekmetallevontai katastaseis kai prospathoun me to gnwsto «o exthros tou exthrou mou» na mas poune oti an eimaste antithetoi se afto ton thriskeftiko fanatismo prepei na pame me tous amerikanous pou episis einai ypotithetai «antithetoi».
  Prepei na eimaste antithetoi KAI ME TOUS DYO!
  Apo tin mia exoume islamismo.
  Afti i periptwsi einai mia apo polles.
  To «i thriskeia einai to opio tou laou» den anaferotan mono ston xristianismo nomizw.
  Apo tin alli ennoeitai oti oi amerikanoi kapitalistes den axizoun ypostirixis kai sigoura oxi ta UN.Vlepoume ti ekanan kai ti prospathoun na kanoun akomi stin Kypro.
  I lysi einai oi iranoi,opws kai oloi oi laoi,na aftoorganwthoun kai na xesikwthoun apo monoi tous,xwris «mesazontes» kai dytikous kathodigites enantia stouw islamistes,kai apo tin alli emeis taftoxrona enantia stous kapitalistes «dikous mas».
  Oloi oi LAOI enwmenoi enantia se kathe katapiesi.
  I lysi einai na pame mprosta(anarxia) oxi pisw(theokratia).

 5. m4trix87 Says:

  Ennoousa fanatiko islamismo,den exw kanena provlima me tous metriopatheis mousoulmanous pou den afinoun tin thriskeia tous na tous elegxei.

 6. LaLa Says:

  pandos sigura emeis mesazondes me to na stelume minimata sta u.n. ke stin presveia tou iran ke na katigorume tous perses san e8nos den borume na ginume! otan su lene stin ameriki viazonde peripou 6 ginekes to defterolepto (ke kapou ligotero stin evropi), as lisume ta dika mas provlimata san ditikoi prwta, ke meta na ka8isume na analisume tin periptosi ginekwn sto afganistan i sto iran i opoudipote allou pou pi8anon na ine perisotero propaganda para pragmatikotita!

  twra sto iran prepei na ginun arketes metari8miseis opos ke pandu ston kosmo genika. omos, me ola ta meionektimata tu san kratos min ksexname pos parolo ton pagosmio apoklismo ke tin topo8esia tus sti «mavri lista» i allios tromokrates apo tis iperdinameis kataferan na einai mia iperdinami me arketa megali anaptiksi ke se 8emata pedias ke igias ke koinonikis pronias ka8os ke autarkias san xwra, min leme mono ta arnitika, i ali8eia einai pos to iran katafere na einai mia iperdinami oxi mono san sinolo alla ke ka8e iranos apo monos tu ksexwrista. nomizo mono oi iranoi ke oi iapwnes kataferan na ginune apo monoi tus iperdinameis ksekinodas apo to miden ke vriskomenoi boikotarismenoi apo to pagosmio

 7. m4trix87 Says:

  Oso ypsilo viotiko epipedo kai na exeis ws laos kai oso dynato kai na einai to ethnos sou,otan den exeis eleftheria den exei kamia axia.
  Nai i dysi pragmati einai xalia.
  Alla afto den simainei oti oloi oi alloi einai entaxei.

  Oso gia viasmous kok sto Iran den ginontai poly apla giati o kosmos fovatai na milisei se gynaika ston dromo poso mallon na viasei…

  I katastoli isws na fernei koinwniki «armonia»,alla «armonia» vasismeni ston fovo den einai armonia.

  To dokimasan kai stin ESSD epi Stalin.

  Kai eidame ti egine.

  Den mporeis na fereis koinwniki dikaiosyni me isxyri exousia,giati i dikaiosyni ws ennoia einai syndedemeni me tin eleftheria.

  Otan meionotikes omades(allothriskoi-i athriskoi/atheoi,omofylofiloi)alla akomi kai oi gynaikes dexontai tetoia katapiesi afto simainei oti perissotero apo to 50% tou plithismou ypoferei mia tyrannia.

  Kai i V Korea isxyrizetai oti einai aftarkis,exei isxyro strato kai koinwniki pronoia,ekpaidefsi,ygeia kok.Mporoume omws na xeroume pragmatika ti ginetai ekei?Ta MME tis dysis den einai axiopista,alla apo tin alli oute ta kathestwtika mesa tis xwras.

  Isws to idio na isxyei kai gia to Iran.

  Opws kai na xei,ena kathestws opou ola elegxontai ousiastika apo ton «anwtato igeti» pou den eklegetai kan apo ton lao-poso mallon na exoume symmetoxiki dimokratia-den mporei na theorithei elefthero.

  Den xreiazomaste «anwtatous igetes-swtires».

  Kai o Xitler epaize ton swtira tou ethnous tou apo tous dytikous kai epi tis exousias tou,prin na arxisei o 2os PP,to viotiko epipedo twn germanwn anevike aisthita.Omws xenoi,meionotites,aristeroi kok ypeferan ta pandeina.

  O messianismos mas pairnei pisw.
  Kai den mas axizei.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: