Τελικά το περιβάλλον(και τον λαό)τον σέβεται κανείς?

Ο λόγος για τα σχέδια ανάπλασης του χώρου του παλιού ΓΣΠ,κάτω Λευκωσία.

Έναν χώρο για την τύχη του οποίου έγινε δημοψήφισμα με συμμετοχή των κατοίκων της γύρω περιοχής,στο οποίο αποφασίστηκε η αναδιαμόρφωση του ως χώρου πρασίνου,μια ανάσα πρασίνου στη γεμάτη καυσαέρια κάτω Λευκωσία.

Όμως τελικά φαίνεται ότι αυτό σε κάποιους δεν άρεσε.

Αμ ναι,γίνεται οι μεγαλοεταιρείες με σχέδια κτισίματος παραρτημάτων τους-25ώροφων κτιρίων,εμπορικών κέντρων κοκ-να μην ικανοποιηθούν?

Γιατί μετά να συνεχίσουν να επιχορηγούν τα μεγάλα κόμματα,και να τα προωθούν μαζί με τους συνεργάτες τους που τρώνε καλά από τις διαφημίσεις στα ΜΜΕ-δεξιά και «αριστερά»-και να επιτρέπουν σε αυτά να έχουν ελπίδα να  βγουν στην εξουσία,αν δεν θα τους ικανοποιούν?

Γι αυτό φαίνεται κάποιοι πίεσαν την κυβέρνηση να γράψει στα ******* της το δημοψήφισμα,και μαζί του την θέληση του λαού.

Οπότε δεν μιλάμε μόνο για περιβαλλοντικό ζήτημα,αλλά για ζήτημα (και)δημοκρατίας.

Οικολόγοι για ΓΣΠ

Πραξικοπηματική ενέργεια

Λόγο για πραξικοπηματική απόφαση κάνει το Κίνημα Οικολόγων, αναφερόμενο στην απόφαση της Κυβέρνησης για την ανάπλαση του χώρου του ΓΣΠ. Σε ανακοίνωσή του, το Κίνημα υποστηρίζει ότι η υπό αναφορά απόφαση βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τη βούληση των πολιτών, όπως αυτή εκφράστηκε στο πρώτο δημοτικό δημοψήφισμα. «Συνιστά πραξικοπηματική ενέργεια που πλήττει καίρια τη δημοκρατία», αναφέρουν οι Οικολόγοι και προσθέτουν:
«Οι πολίτες εκφράστηκαν μέσω του δημοψηφίσματος κατά τρόπο σαφή. Ζήτησαν φυσικό πάρκο με υποστηρικτικά κτήρια περιορισμένης χαμηλής δόμησης. Τα σχέδια της Κυβέρνησης και οι όροι ανάθεσης του διαγωνισμού ανάπλασης προνοούν 25ώροφο κτίριο, πλατεία, εμπορικά κέντρα κλπ, επιλογές που είχαν αποκλειστεί από τους πολίτες στο δημοψήφισμα».
Οι Οικολόγοι καλούν το Δήμο Λευκωσίας να σεβαστεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που ο ίδιος οργάνωσε, μάλιστα, ιστορία με την υπό αναφορά πρωτοβουλία του. Καταλήγοντας, οι Οικολόγοι επισημαίνουν ότι «η παράκαμψη της λαϊκής ετυμηγορίας αποτελεί πράξη κατά της λαϊκής κυριαρχίας και της δημοκρατίας. Είναι λοιπόν καθήκον κάθε δημότη να υπερασπιστε,ί όχι μόνο το αστικό περιβάλλον και το μέλλον του κέντρου της πρωτεύουσας, αλλά και της δημοκρατίας σε αυτή τη χώρα».

 

Κωδικός άρθρου: 929047

ΠΟΛΙΤΗΣ – 13/02/2010, Σελίδα: 68

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: