Στρατός-αντιρρησίες συνείδησης,θέληση για ελευθερία που γίνεται πράξη,και η σκληρή απάντηση της εξουσίας σε Ελλάδα και Τουρκία εξίσου-παντού το ίδιο…

Στρατός…

Δύο χρόνια χαμένα σε αγγαρείες,σκοπιές,παρελάσεις,και άλλα πολλά ούτως ώστε ο στρατός να δικαιολογεί τον ρόλο του.Και οι κρατικοί υπάλληλοι που εργοδοτούνται σε αυτόν,όπως οι συνάδελφοι τους στην αστυνομία,οι οποίοι -όντας πολλές φορές παντελώς ανειδίκευτοι και περνώντας μόνο από εξετάσεις-αστείο όπως της αστυνομίας

https://m4trix87.wordpress.com/%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%ae%cf%83%cf%84%ce%b5-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%ba%ce%b5%cf%81%ce%b4%ce%af%cf%83%cf%84%ce%b5-%cf%84%ce%b9-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%b1-%e2%80%9c%cf%83/

-παίρνουν περισσότερα  μισθό από έναν τελειωμένο με μάστερ(βλέπε ΕΠΥ),να δικαιολογούν την πληρωμή τους από το κράτος,με χρήματα-του φορολογούμενου- που θα μπορούσαν να πηγαίνουν άνετα σε κοινωνικές παροχές,ειδικά σε περιόδους οικονομικής κρίσης-χώρια τα χαμένα λεφτά σε εξοπλισμούς.

Ακόμη μία κρατική υπηρεσία ούτως ώστε να υπάρχει μια θεσούλα “λούφας και παραλλαγής” για τους βυσματωμένους σε κόμματα κοκ.

Η οποία υπηρεσία υποτίθεται υπάρχει για να μας προστατεύει από τον “εχθρό”-βλ Τουρκία-αλλά παρόλα αυτά οι ίδιοι οι αξιωματικοί του στρατού παραδέχονται ότι σε ενδεχόμενη επίθεση-μα καλά,δηλ υπάρχει με τα σημερινά γεωπολιτικά διεθνή δεδομένα πιθανότητα οι αμερικάνοι που ελέγχουν ουσιαστικά την Τουρκία να αφήσουν να αποσταθεροποιηθεί περαιτέρω η στρατηγικής σημασίας περιοχή της Μ Ανατολής?-δεν θα μπορέσουμε να αντέξουμε ούτε 24 ώρες(?)!

Και η οποία υπηρεσία,τουλάχιστο στα πιο “σκληροτράχηλα” τάγματα,και με αυτό δεν εννοώ μόνο τα εθελοντικά-που όμως αν έχεις ”ότι χρειάζεται” η υποβολή του πόσο “μάγκας” θα είσαι αν μπεις σε αυτά στο ΚΕΝ πάει σύννεφο,αφού και στα υποχρεωτικά αν σου “πέσει ο κλήρος”-δηλ δεν έχεις μέσον-πχ τεθωρακισμένα,  σε γεμίζει εθνικιστική προπαγάνδα.

Ναι,ΟΛΟΙ οι Τούρκοι είναι καθάρματα,ναι,φταίει ο ΚΑΘΕ Τούρκος που κάποιοι στρατιώτες που εδέχθησαν πλύση εγκεφάλου για εξυπηρέτηση συμφερόντων-όπως δέχεσαι εσύ!-σκότωσαν τις οικογένειες μας το 74 και το 63,ναι,μπαίνουμε άνετα στη Σμύρνη,ναι,μόνη λύση του κυπριακού με πόλεμο…

Ότι οι αμερικάνοι,και με αυτό όχι ο λαός τους,αλλά η κυβέρνηση τους και σκοτεινοί κύκλοι από πίσω τους σχεδίασαν την εισβολή και ότι προηγήθηκε περνά στα ψιλά.

Ένας στρατός υποχρεωτικός ακόμη και για όσους δεν νιώθουν πατριώτες,αλλά όχι για όσουν έχουν μέσον-τους οποίους υποτίθεται τώρα κυνηγούν για τάχα “πάταξη της φυγοστρατίας”,αλλά αυτό που γίνεται δεν είναι τίποτα άλλο παρά το κυνήγι ΜΟΝΟ όσων είχαν μέσον με την προηγούμενη κυβέρνηση αλλά ΟΧΙ με αυτή.

Όπου το “αντιρρησίας ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ” είναι πρωτάκουστο.

Τον οποίο στηρίζουν ανοικτά ακόμη και “αριστερές” κυβερνήσεις…

Και ο οποίος στρατός είναι υπεύθυνος για 2 πραξικοπήματα στην Ελλάδα(Μεταξάς,Παπαδόπουλος),το πραξικόπημα-που μας έφερε την εισβολή και την εθνική καταστροφή προς αποφυγή της οποίας έγινε υποτίθεται η “εθνοσωτήριος” “Επανάστασις” του 67,αλλά για να είμαστε δίκαιοι και στην Τουρκία 4 πραξικοπήματα και πολλά άλλα που απεφεύχθησαν την τελευταία στιγμή

http://www.sigmalive.com/simerini/politics/236096

Και ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα για να ανατρέψει την δημοκρατία,η και γενικότερα να καταστείλει λαικές αντιδράσεις ενάντια στο άδικο κοινωνικό-πολιτικό-οικονομικό σύστημα του σήμερα,όπου η αστυνομία αποτυγχάνει.

Κάποια άτομα αντιστέκονται.

Ανάμεσα σε αυτούς 20 Έλληνες και 20 Τούρκοι αντιρρησίες συνείδησης.

Οι οποίοι τώρα,με βάση ολοκληρωτικές διατάξεις του ποινικού κώδικα που παραπέμπουν σε χούντα,διώκονται.

(αναδημοσίευση από σχετικό άρθρο του Συνδέσμου Αντιρρησιών Συνείδησης Ελλάδας)

«ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ
ΣΥΛΛΑΒΕΤΕ!»
20 ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΙΕΣ
ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΔΙΑΠΡΑΤΤΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΣΤΟΥΣ 20
ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ
 
Αθήνα, 12 Φεβρουαρίου 2010

Ο στρατός σε Τουρκία και Ελλάδα έχει ποινικοποιήσει κάθε πράξη και κάθε σκέψη που αντιστέκεται στις ολοκληρωτικές πρακτικές του.
Το Άρθρο 318 του Τουρκικού Ποινικού Κώδικα διώκει καθένα που «αποθαρρύνει άτομα να στρατευθούν»:
           
(1) Όσοι παρακινούν ή προτείνουν ή προπαγανδίζουν με αποτέλεσμα να αποθαρρύνουν άτομα να υπηρετήσουν στρατιωτική θητεία καταδικάζονται σε φυλάκιση από έξι μήνες έως δύο χρόνια.
           
(2) Αν η πράξη διαπράττεται μέσω του τύπου και των ΜΜΕ, η ποινή προσαυξάνεται κατά το ήμισυ.
Το αντίστοιχο Άρθρο 202 του Ελληνικού Ποινικού Κώδικα διώκει καθένα που «διεγείρει αυτούς που έχουν υποχρέωση στρατιωτικής υπηρεσίας»:
           
(1) Όποιος με οποιοδήποτε τρόπο και με πρόθεση προκαλεί ή διεγείρει πρόσωπο που υπηρετεί στο στρατό να παραβεί υπηρεσιακή υποχρέωση τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών.
           
(2) Με την ίδια ποινή τιμωρείται όποιος με πρόθεση προκαλεί ή διεγείρει πρόσωπο που έχει υποχρέωση να στρατευθεί να μην υπακούσει στην πρόσκληση όταν το καλέσουν στο στρατό.
Οι Τούρκοι μιλιταριστές έκαναν τις απειλές τους πράξη στις 06/01/2010 συλλαμβάνοντας στην Άγκυρα 23 διαδηλωτές που εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον αντιρρησία συνείδησης Enver Aydemir, ο οποίος φυλακίστηκε για δεύτερη φορά στις 24/12/2009 (είχε φυλακιστεί και το 2007) λόγω της δημόσιας άρνησής του να υπηρετήσει τον τουρκικό στρατό. Τα μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στον Enver δέχθηκαν επίθεση από τα τουρκικά ΜΑΤ στην προσπάθειά τους να ανοίξουν πανό και να διαβάσουν κείμενο αλληλεγγύης. 20 από τους συλληφθέντες βαρύνονται μεταξύ άλλων και με την κατηγορία «προσπάθειας αποξένωσης του λαού από το στρατιωτικό του καθήκον» και ένας από αυτούς, ο αναρχικός αντιμιλιταριστής Volkan Sevinc, προφυλακίστηκε φερόμενος ως υποκινητής και κρατείται στις φυλακές τύπου F (λευκά κελιά) Σιντζάν στην Άγκυρα μέχρι την ημερομηνία της δίκης που ορίστηκε στις 15/02/2010.
Τέτοιες διώξεις ξεσκεπάζουν την κρατική τρομοκρατία απέναντι σε όσους εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους δημόσια. Καμία τέτοια δίωξη δεν μας τρομοκρατεί. Αντιστεκόμαστε στους μιλιταριστές και υποστηρίζουμε τους αντιμιλιταριστές. Υπογράφουμε αυτό το κείμενο επειδή θεωρούμε όχι μόνο δικαίωμά μας αλλά και υποχρέωσή μας τόσο την προσωπική μας αντίρρηση συνείδησης στη στρατιωτική θητεία, όσο και την αντίστοιχη δημόσια πρόκληση ή διέγερση όσων έχουν υποχρέωση να στρατευθούν ή υπηρετούν ήδη στο στρατό. ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ!

Καλούμε για υπογραφές υπέρ της κατάργησης του Άρθρου 202 του
Ελληνικού Ποινικού Κώδικα με
email
στο arnisi@antirrisies.gr.
Έχουμε την ελευθερία να μιλάμε δημόσια ενάντια στο στρατό!

Ημερομηνία: 

Παρ, 2010-02-12

πηγή: 

Σ.Α.Σ.

Επίσης και αυτό…

Κύπρος: Ανυπότακτος ο γιος του διοικητή των Καταδρομών

ΣΤΟΙΧΕΙΑ-ΣΟΚ στην έρευνα του υπ. Άμυνας για τη φυγοστρατία, μετά τις αποκαλύψεις του “Φ” για αξιωματικούς που απαλλάσσουν τα παιδιά τους. Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η περίπτωση του γιου του διοικητή των Καταδρομών Γιάγκου Γιάγκου, Δημήτρη Γιάγκου, ο οποίος κηρύχθηκε ανυπότακτος από το ΓΕΕΦ και παραπέμπεται σε Στρατοδικείο.

Ο διοικητής των Καταδρομών δήλωσε στον “Φ” ότι ο γιος του έχει δύο υπηκοότητες και ότι έχει υπηρετήσει πλήρη θητεία στον ελληνικό στρατό. «Όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα ήθελα και εγώ ο ίδιος και ο γιος μου, να υπηρετήσει και στον κυπριακό στρατό», συμπλήρωσε. Ποινική δίωξη πάντως θα κινηθεί κατά εν ενεργεία αντισυνταγματάρχη της Ε.Φ. ο οποίος παραπλάνησε το Στρατολογικό Γραφείο, εξαφανίζοντας κάθε ίχνος του γιου του από τα κρατικά αρχεία.

»Κηρύχθηκε ανυπότακτος από το ΓΕΕΦ
»Ποινική δίωξη κατά αντ/χη που «εξαφάνισε» το γιο του
»Από κόσκινο ξαναπερνούν 79 αθλητές

Ανυπότακτος ο γιος του διοικητή των Καταδρομών
Γ. Γιάγκου: « Όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα υπηρετήσει»
ΤΟΥΜΙΧΑΛΗ ΧΑΤΖΗΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

Την ίδια ώρα που δεκάδες παλληκάρια (φωτ. αρχείου, πάνω) υπηρετούν κανονικά τη θητεία τους, θλίψη και οργή προκαλούν τα στοιχεία που φέρνει στο φως η έρευνα του υπ. Άμυνας για τη φυγοστρατία. Κραυγαλέα είναι η περίπτωση με τον αντισυνταγματάρχη που προσπάθησε να ξεγελάσει το Στρατολογικό Γραφείο εξαφανίζοντας κάθε ίχνος του γιου του από τα κρατικά αρχεία.

Παπακώστας: Έπαθα σοκ, μόλις είδα τον αριθμό
Ως ανυπότακτος κηρύχθηκε από το ΓΕΕΦ, ο γιος του διοικητή των Καταδρομών Γιάγκου Γιάγκου, Δημήτρης Γιάγκου, με το αρμόδιο στρατολογικό γραφείο να εισηγείται την ποινική του δίωξη. Ήδη ο φάκελος της υπόθεσης έχει διαβιβαστεί στη Διεύθυνση Δικαστικού προκειμένου να αχθεί η υπόθεση για εκδίκαση ενώπιον του Στρατοδικείου.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του «Φ», ο Δημήτρης Γιάγκου θα έπρεπε να καταταγεί στην Εθνική Φρουρά για να εκπληρώσει τη στρατιωτική του θητεία πέρυσι το καλοκαίρι, με την 2008 Β ΕΣΣΟ. Αντί αυτού όμως, προσκομίστηκαν ιατρικά δικαιολογητικά, σύμφωνα με τα οποία, δεν μπορούσε να καταταγεί καθώς βρισκόταν κλινήρης σε νοσοκομείο στην Αθήνα, μετά από σοβαρό τραυματισμό στο πόδι. Μετά από αυτή την εξέλιξη, δόθηκε εξάμηνη αναβολή προκειμένου ο Δημήτρης Γιάγκου να καταταγεί στην Ε.Φ. τον Ιανουάριο με την 2009 Α ΕΣΣΟ. Κάτι βεβαίως που δεν έγινε.

Το αρμόδιο στρατολογικό γραφείο τον αναζήτησε χωρίς αποτέλεσμα μέσω της Αστυνομίας. Μετά από αυτή την εξέλιξη, κηρύχθηκε ανυπότακτος και κινήθηκαν οι διαδικασίες για ποινική δίωξη του.
Από το ΓΕΕΦ μας επιβεβαιώθηκε χθες πως ο γιος του διοικητή των Καταδρομών κηρύχθηκε ανυπότακτος καθώς και το ότι, δρομολογήθηκε η ποινική δίωξη του. Ο «Φ» επικοινώνησε χθες με τον διοικητή των Καταδρομών Γιάγκο Γιάγκου. Από την Αθήνα όπου βρίσκεται για διακοπές, ο κ. Γιάγκου μας ανέφερε ότι, όπως ο ίδιος έτσι και ο γιος του Δημήτρης, έχει δυο υπηκοότητες, την κυπριακή και την ελληνική. Μας δήλωσε επίσης πως, ήδη ο γιος του έχει υπηρετήσει πλήρη θητεία στον ελληνικό στρατό. Για να προσθέσει τα ακόλουθα: «Όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα ήθελα και εγώ ο ίδιος και ο γιος μου, να υπηρετήσει και στον κυπριακό στρατό».

Υπό κατηγορία αντισυνταγματάρχης

Εξάλλου, προχθές δόθηκαν οδηγίες για να κινηθεί η διαδικασία ποινικής δίωξης εναντίον ανυπότακτου στρατεύσιμου, του οποίου ο πατέρας φέρει τον βαθμό του αντισυνταγματάρχη στην Εθνική Φρουρά. Η συγκεκριμένη υπόθεση χαρακτηρίστηκε ως «πολύ σοβαρή» και όπως εγκύρως πληροφορείται ο «Φ», ζητήθηκε ήδη γνωμάτευση από τη Νομική Υπηρεσία, για το κατά πόσο δύναται να διωχθεί ποινικά και ο εν λόγω αντισυνταγματάρχης, με την κατηγορία ότι βοήθησε τον γιο του να φυγοστρατήσει. Η εν λόγω περίπτωση τέθηκε κάτω από το μικροσκόπιο του ΓΕΕΦ για εξέταση, μετά από επώνυμη προφορική καταγγελία. Όπως αποκαλύφθηκε, ο αντισυνταγματάρχης, παράνομα και παράτυπα φρόντισε να εξαφανίσει τα ίχνη του γιου του, με αποτέλεσμα τα στρατολογικά γραφεία να αγνοούν παντελώς, μέχρι πρότινος τουλάχιστον, την ύπαρξή του. Πώς; Ο εν λόγω αντισυνταγματάρχης πέτυχε, παραπλανώντας τη γραμματεία του σχολείου όπου φοιτούσε ο γιος του, να αφαιρεθεί το όνομα του από τον κατάλογο των τελειόφοιτων που διαβιβάστηκε στα στρατολογικά γραφεία, διασφαλίζοντας έτσι ότι δεν πρόκειται να τον αναζητήσουν. Παράλληλα -και κατά παράβαση της νομοθεσίας, δεν τον ενέγραψε στο Αρχείο Πληθυσμού. Εν ολίγοις, ο αντισυνταγματάρχης φρόντισε να εξαφανίσει τα ίχνη του γιου του. Για τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους ήταν ανύπαρκτος.

Επειδή με τις προαναφερθείσες ενέργειες του ο αντισυνταγματάρχης έχει διαπράξει ποινικά αδικήματα, ζητήθηκε νομική γνωμάτευση για να διωχθεί ποινικά και ο ίδιος.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα του «Φ» στα οποία αποκαλύφθηκε ότι, σε δυο περιπτώσεις, παιδιά αξιωματικών της Ε.Φ. που κατατάγηκαν τον Ιούλιο του 2009, έλαβαν εξάμηνη αναβολή θητείας λόγω ψυχικών νοσημάτων. Με τη λήξη της εξάμηνης αναβολής, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου, «οφείλουν να καταταγούν και θα παραπεμφθούν για επανεξέταση της σωματικής τους ικανότητας, σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία».

Από ιατροσυμβούλιο περνούν 79 αθλητές

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ Αμυνας Κώστας Παπακώστας με χθεσινές του δηλώσεις, χαρακτήρισε το πρόβλημα της φυγοστρατίας ως «καρκίνωμα», εκφράζοντας παράλληλα την αποφασιστικότητα του για λήψη μέτρων. Ερωτηθείς σχετικά με τους αθλητές που φυγοστρατούν, ο κ. Παπακώστας αποκάλυψε πως μέχρι το τέλος του μήνα θα υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης του φαινομένου. Όπως είπε, στα δελτία υγείας που θα εκδίδονται στους αθλητές από τον ΚΟΑ, θα συμπεριλαμβάνεται πλέον και η πτυχή που αφορά την ψυχολογική τους αξιολόγηση, καθιστώντας σαφές πως όσοι θα απαλλάσσονται από την Ε.Φ. λόγω ψυχολογικού προβλήματος, δεν θα μπορούν να εξασφαλίζουν ταυτότητα αθλητή. Ο κ. Παπακώστας αποκάλυψε επίσης πως όσοι αθλητές «με οποιοδήποτε δόλιο τρόπο κατάφεραν να απαλλαγούν ή να πάρουν αναβολή» θα περάσουν από ειδικό ιατρικό συμβούλιο, το οποίο θα διοριστεί εντός των ημερών για να επανεξετάσει την περίπτωσή τους. Πρόκειται, όπως είπε, για συνολικά 79 αθλητές που αγωνίζονται είτε σε ομαδικά είτε σε ατομικά αθλήματα. «Μόλις είδα τον αριθμό 79, δεν σας κρύβω ότι είχα πάθει σοκ», είπε ο κ. Παπακώστας.

Εξάλλου, σε απάντησή του σε επιστολή της Ομάδας Πρωτοβουλίας Γονέων Κληρωτών στρατιωτών, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος εκφράζει τη λύπη του «για το αξιοκατάκριτο φαινόμενο της φυγοστρατίας».

 το βρήκα στο http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/09/blog-post_2545.html και στην έντυπη έκδοση του Φιλελεύθερου, ενώ δεν μπόρεσα να το αντιγράψω από την ηλεκτρονική έκδοση του Φιλελεύθερου γιατί δεν υπήρχε πια – είχε αποσυρθεί.

Ημερομηνία: 

Πεμ, 2009-09-10

πηγή: 

omhroi.gr

Advertisements

Ένα Σχόλιο to “Στρατός-αντιρρησίες συνείδησης,θέληση για ελευθερία που γίνεται πράξη,και η σκληρή απάντηση της εξουσίας σε Ελλάδα και Τουρκία εξίσου-παντού το ίδιο…”

  1. Μαζική δημόσια δήλωση άρνησης στράτευσης στην Ελλάδα « M4trix87 Κανείς δεν είναι περισσότερο σκλάβος από όποιον νομίζει ότι είναι ελεύθερο Says:

    […] Στρατός-αντιρρησίες συνείδησης,θέληση για ελευθερία π… […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: