Πέμπτη μέρα της εκδίκασης της έφεσης στην υπόθεση των «10»

Την πέμπτη μέρα στο Ανώτατο άρχισε η επιχειρηματολογία απο τους δικηγόρους υπεράσπισης.

Πρώτος μίλησε ο κ. Μ. Γεωργίου, του οποίου ο πελάτης παραδέχτηκε ότι τη νύχτα του ξυλοδαρμού ήταν παρών στη σκηνή. Ο κ. Γεωργίου έπεσε, κατά τα φαινόμενα, σε πολλές αντιφάσεις, αφού:

1)    Η όλη επιχειρηματολογία του βασίστηκε στο ότι αποδέχεται το βίντεο σαν τεκμήριο αλλά ισχυρίστηκε ότι το πώς έγιναν τα γεγονότα δεν ήταν όπως φάνηκαν στο βίντεο. Ταυτόχρονα όμως σε διάφορα σημεία προσπάθησε να δικαιολογήσει γεγονότα που προκύπτουν από το βίντεο.

2)    Ο πελάτης του, όπως ο ίδιος είπε, ήταν εκπαιδευμένος για περιστατικά βίας όπου η αστυνομία παρεμβαίνει, αλλά τόνισε ότι και ο πελάτης του (που ήταν εκπαιδευμένος θυμίζουμε) υπέφερε από το μετατραυματικό σύνδρομο, μετά τα γεγονότα του Δεκέμβρη 2005!!

3)    Επίσης σε κάποια φάση είπε ότι όπως σε κάθε πόλεμο, έτσι και σε αυτόν του Δεκέμβριου 2005 (μεταξύ της αστυνομίας και του βιαστή «Δράκου») υπήρξαν παράπλευρα θύματα (ο Μάρκος και ο Γιάννος). Και όταν ρωτήθηκε αν δηλαδή, σε περίπτωση που η αστυνομία τότε συνελάμβανε τον Δράκο, θα χρησιμοποιούσε παρόμοια βία, η απάντηση του ήταν: εσείς τί νομίζετε κ. Δικαστή; (σε ελεύθερη απόδοση).

Στη συνέχεια μίλησε ο κ. Χαραλάμπους, δικηγόρος των 2 αστυνομικών που δεν έχουν αναγνωριστεί από τους Μάρκο και Γιάννο για εξάσκηση βίας εναντίον τους, αλλά βρίσκονταν στη τόπο του ξυλοδαρμού και τον παρακολουθούσαν.

Επιχείρημα του κ. Χαραλάμπους ήταν ότι οι πελάτες του ήθελαν μάλιστα και προσπάθησαν να βοηθήσουν τα θύματα, κάτι το οποίο στην δίκη είχε υποστηρίξει χρησιμοποιώντας το βίντεο. Ο κ. Χαραλάμπους τόνισε ότι και άλλοι αστυνομικοί, πέραν από τους 10, βρέθηκαν στη σκηνή, αλλά δεν έχουν κατηγορηθεί.

Ο κ. Χαραλάμπους θα ολοκληρώσει την ερχόμενη Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου, όταν θα ξαναξεκινήσει η ακρόαση της έφεσης. Η διαδικασία θα συνεχιστεί μέχρι την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, και τότε αναμένεται να ανακοινωθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο πότε θα είναι έτοιμοι με την απόφαση τους (κάτι το οποίο μπορεί να πάρει αρκετό καιρό).

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: