Οι εξοπλισμοί μας έλειπαν!

Οικονομική “κρίση” στην Ελλάδα,το ΔΝΤ την έχει εξαγοράσει ήδη,μισθοί,συντάξεις,κοινωνικές παροχές πετσοκόβονται βίαια,την ίδια ώρα που οι τράπεζες και οι μεγαλοεφοπλιστές,παρόλη την κερδοφορία τους(εκατοντάδες εκατομμύρια κέρδη για τις τράπεζες,που ακόμη και ένα μέρος τους να πήγαινε στο δημόσιο θα έκλεινε αμέσως η “τρύπα” του χρέους)παίρνουν επιχορηγήσεις για να μην “χρεωκοπήσουν” και άλλα όμορφα…

Μια κρίση με γνωστά-άγνωστα πραγματικά αίτια,που μας κρύβουν…

“Χρεωκοπία” της Ελλάδας-ποιος φταίει,ποιος πληρώνει

ΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ έφτασε να ελέγχει τον πλανήτη!

Ώρα όλοι οι ελλαδίτες-και οι κυπραίοι- να ξυπνήσουν???

Ένα ενδιαφέρον άρθρο του “Πολίτη”

Το τανγκό της οργής -ΕΞΑΝΤΑΣ

Τα σχέδια των τραπεζιτών που ελέγχουν τον πλανήτη

Βίντεο σχετικά με τι περιμένει την Ελλάδα αν δεν αντισταθούμε ΤΩΡΑ

Επαναδιαπραγμάτευση του χρέους,ίσως η μόνη λύση για να σωθεί σε βάθος χρόνου η οικονομία της Ελλάδας-συστάσεις από διεθνείς οικονομολόγους

όμως,παρόλη την προσπάθεια να “καλμάρει” ο λαός,βρίσκεται στους δρόμους και αντιστέκεται

Κατάληψη του Creta TV από αντιεξουσιαστές

ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

Ο ΛΑΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΞΕΓΕΙΡΕΤΑΙ!(και κάποιοι άλλοι μας λένε για νεκρούς,οι οποίοι όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες ΠΕΘΑΝΑΝ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΚΛΕΙΔΩΣΕΙ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ!)

Χειροβομβίδα με τραβηγμένη περόνη…

7000 εισαγόμενοι μπάτσοι από ΕΕ-φοβούνται???

Τα χειρότερα έρχονται…οι μισθωτοί σκλάβοι (όλοι μας) το μυρίζονται?

Εν μέσω αυτής της κατάστασης,μόνο ένα είδος εξόδων δεν μειώνεται-πλην φυσικά των επιχορηγήσεων προς αυτούς που ελέγχουν τους πολιτικάντηδες

Τα σχέδια των τραπεζιτών που ελέγχουν τον πλανήτη

Πίσω από τα κόμματα…

Τα αμυντικά!

(αναδημοσίευση από “Πολίτη”)

Ανάλυση της κυριακάτικης Welt για την ελληνική οικονομία

Μειώστε τους εξοπλισμούς

Επίσημα, το ποσοστό του ΑΕΠ που δαπανά η Ελλάδα σε εξοπλισμούς ανέρχεται στο 3,1%, με τον οίκο Fitch να λέει ότι αγγίζει το 5%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό της Γερμανίας είναι 1,4%

Λιτότητα; Αντ΄ αυτού η Αθήνα εξοπλίζεται, τιτλοφορείται το άρθρο του Florian Hassel στην εφημερίδα Welt am Sonntag, στο οποίο αναφέρεται πως καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη δεν σπαταλά τόσα χρήματα σε πολεμικό εξοπλισμό όσο η Ελλάδα, η οποία «βρίσκεται σε μια δίνη ανταγωνισμού με την ‘Αγκυρα, όσον αφορά τις στρατιωτικές δαπάνες». Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το τελευταίο χρονικό διάστημα στο ελληνικό υπουργείο ‘Αμυνας πραγματοποιούνται συχνά διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλήνων αξιωματούχων και εκπροσώπων του γερμανικού ομίλου Thyssen-Κrupp Marine Systems (TKMS) και στα τέλη Αυγούστου αναμένεται να αποφασιστεί πότε η Ελλάδα θα πληρώσει το υπόλοιπο χρέος για την αγορά υποβρυχίων από τη Γερμανία, ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Παράλληλα η Αθήνα θα αποφασίσει εάν θα προχωρήσει σε νέα αγορά υποβρυχίων από τη Γερμανία.
Τα στοιχεία του ΝΑΤΟ αναφέρουν πως η Ελλάδα διαθέτει -ανάλογα με τον πληθυσμό της- τις μεγαλύτερες ένοπλες δυνάμεις της Ευρώπης, ενώ καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη δεν επενδύει τόσα χρήματα στην αγορά όπλων. Την τελευταία δεκαετία η Ελλάδα φέρεται να δαπάνησε για όπλα περίπου 50 δισ. ευρώ, ενώ το Ινστιτούτο SIPRI της Στοκχόλμης αναφέρει πως η Ελλάδα κατέχει παγκοσμίως την 5η θέση στην αγορά όπλων και οπλικών συστημάτων. Βασικοί προμηθευτές τής Ελλάδας, όπως αναφέρεται στο άρθρο, είναι όμιλοι εταιρειών από ΗΠΑ, Γερμανία και Γαλλία, καθώς και οι κυβερνήσεις των χωρών αυτών.

«Ψυχρός πόλεμος»
Στο άρθρο αναλύεται και «ο ανταγωνισμός της Ελλάδας και της Τουρκίας σε στρατιωτικό εξοπλισμό», ο οποίος όπως αναφέρει ο Florian Hassel ξεκίνησε τον Ιούλιο του 1974. Ο Hassel έχει ζητήσει τη γνώμη εμπειρογνωμόνων για τις υψηλές δαπάνες της Ελλάδας σε στρατιωτικό εξοπλισμό με τον διευθυντή του ΕΛΙΑΜΕΠ, Θάνο Ντόκο, να υποστηρίζει πως βασική αιτία είναι ο «ψυχρός πόλεμος» με την Τουρκία. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Hassel, πέρα από την τελική συμφωνία για την αγορά υποβρυχίων, ενδέχεται η Ελληνική Κυβέρνηση να αγοράσει και άλλα οπλικά συστήματα από τη Γερμανία. Ενδεικτικά σημειώνει ότι η Ελλάδα προτίθεται να παραγγείλει άλλα δύο υποβρύχια τύπου της σειράς 214, κόστους ενός δισ. ευρώ, τα οποία θα κατασκευαστούν στα ελληνικά ναυπηγεία. «Για ποιο λόγο η Ελλάδα, εν μέσω οικονομικής κρίσης, χρειάζεται νέα υποβρύχια και νέα χρέη» διερωτάται ο δημοσιογράφος και σημειώνει ότι ένα μέρος της απάντησης έχει να κάνει και πάλι με την Τουρκία, η οποία στις αρχές Ιουλίου του 2009 παρήγγειλε στα ναυπηγεία HDW στη Γερμανία έξι νέα υποβρύχια.
Στην ανταπόκρισή του ο Hassel κάνει μια αναφορά στη δεινή θέση που βρίσκεται η Ελλάδα σημειώνοντας ότι «οι ογκώδεις δαπάνες για εξοπλισμούς δεν συνάδουν με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα δημοσιονομικά της. Ακόμα και μετά τα πρόσφατα μέτρα λιτότητας υπάρχει μια μαύρη τρύπα 19 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό της. Η χώρα πρέπει επίσης να πληρώσει και τα 110 δισ. που έλαβε από το ΔΝΤ και την ευρωζώνη». Ακόμη, στο άρθρο υπενθυμίζεται τόσο η δήλωση του προέδρου του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν «για σημαντική μείωση των στρατιωτικών δαπανών της Ελλάδας», οι οποίες δεν αναφέρονται στο πρόγραμμα λιτότητας, όσο και η δήλωση του υφυπουργού ‘Αμυνας Πάνου Μπεγλίτη στην εφημερίδα Le Monde ότι «οι στρατιωτικές δαπάνες δεν συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα λιτότητας που υπεγράφη με το ΔΝΤ».

Η τσέπη του Βερολίνου
«Όπως φαίνεται, το Βερολίνο δεν θεωρεί απαραίτητο να ασκήσει πιέσεις στην Αθήνα να προβεί σε μείωση των στρατιωτικών δαπανών. Εάν τελικά επιτευχθεί συμφωνία για την αγορά νέων υποβρυχίων, η Ελλάδα θα πρέπει μέχρι το τέλος του έτους να πληρώσει 300 εκ. ευρώ χρέη από την αγορά των παλαιών υποβρυχίων», αναφέρει ο Hassel και προσθέτει ότι «το ποσό του 1 δισ. ευρώ για τα δύο νέα υποβρύχια θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό της χώρας μέχρι το 2018 με έως και 200 εκ. ευρώ ετησίως. Μπορεί μεν η Αθήνα να ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε μείωση των στρατιωτικών δαπανών κατά 10%, όμως αυτό το ποσοστό είναι μικρό, εάν συγκριθεί με την κατακόρυφη αύξηση των δαπανών αυτών στο παρελθόν». «Το περασμένο έτος η Ελλάδα δαπάνησε ποσοστό 3,1% του ΑΕΠ για στρατιωτικούς εξοπλισμούς, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στη Γερμανία ανερχόταν στο 1,4%. Ακόμα και μετά τις περικοπές στον προϋπολογισμό για τις στρατιωτικές δαπάνες, η Ελλάδα με ποσοστό 2,8% επί του ΑΕΠ κατέχει την πρώτη θέση στην Ευρώπη στον τομέα αυτό», γράφει ο Hassel.
Μάλιστα στο δημοσίευμα φιλοξενείται δήλωση του Chris Pryce από τον οίκο Fitch, ο οποίος εκτιμά ότι το ποσοστό στρατιωτικών δαπανών της Ελλάδας ανέρχεται στο 5% και υποστηρίζει ότι «οι Έλληνες θα μπορούσαν τουλάχιστον να περικόψουν το ήμισυ των στρατιωτικών δαπανών καθιστώντας τον τομέα, βασικό πυλώνα της εξυγίανσης του προϋπολογισμού και η αρχή πρέπει να γίνει με τα υποβρύχια. Το Ην. Βασίλειο έχει ακυρώσει το πρόγραμμα παραγωγής υποβρυχίων που κινούνται με ατομική ενέργεια». Ο αρθρογράφος σημειώνει ότι με τις μεγάλες δαπάνες για εξοπλισμούς η Ελλάδα δεν αυξάνει μόνο το δημόσιο χρέος της, αλλά χάνει και εκείνα τα χρηματικά κεφάλαια τα οποία θα χρειαζόταν για να καταστήσει ανταγωνιστικούς και άλλους τομείς της οικονομίας της. «Η εμμονή στη λειτουργία των ναυπηγείων χαρακτηρίζεται ως οικονομική καταστροφή από πρώην υψηλό αξιωματούχο για αμυντικά θέματα στην Αθήνα, ο οποίος δηλώνει: Από οικονομική άποψη είναι εντελώς παράλογο να δαπανώνται πολλά δισ. για να διασωθούν μερικές χιλιάδες θέσεις εργασίας», αναφέρει ο Hassel και προσθέτει ότι «μέχρι τώρα όμως λείπουν οι όποιες μεταρρυθμίσεις στις ένοπλες δυνάμεις, στη βιομηχανία εξοπλισμών και στις αγορές όπλων, δεδομένου ότι και στον πενταετή σχεδιασμό των στρατιωτικών προβλέπονται αγορές όπλων αξίας δισεκατομμυρίων».
«Η Τουρκία εξοπλίζεται είτε αγοράζοντας πολεμικά πλοία είτε μαχητικά αεροσκάφη. Μέχρι το 2015 η ‘Αγκυρα προτίθεται να έχει στη διάθεσή της 100 μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-35. H Ελλάδα θα ακολουθήσει, εκτιμά Έλληνας ανώτατος αξιωματούχος ο οποίος επί σειρά ετών συμμετείχε στις αποφάσεις για αγορές όπλων από την Ελλάδα. Το αργότερο το 2012 η ελληνική κυβέρνηση θα ανακοινώσει ποιον τύπο μαχητικών αεροσκαφών προτίθεται να αγοράσει. Πρόκειται για αγορά 40 αεροσκαφών, αξίας 4 δισ.», καταλήγει το δημοσίευμα. 

 

Κωδικός άρθρου: 962985

ΠΟΛΙΤΗΣ – 10/08/2010, Σελίδα: 8

ΜΑ ΚΑΛΑ,ΕΙΣΤΕ ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ “ΚΥΡΙΟΙ” ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ?

Είναι καιρός τώρα να δείχνουμε πόσο”αρτζάκηδες” είμαστε?

Πιστεύετε πραγματικά ότι υπάρχει πχ περίπτωση να γίνει πόλεμος?Πιστεύετε πραγματικά ότι τα γεωστρατηγικά συμφέροντα της ηγεσίας του ΝΑΤΟ (ΗΠΑ) στην περιοχή θα αφήσουν να γίνει κάτι τέτοιο?Πιστεύετε ότι η χώρα θα ανακτήσει την “χαμένη της αξιοπρέπεια” με λίγα-πιστωμένα- υποβρύχια παραπάνω?

Και τώρα το κρισιμότερο ερώτημα…

ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΣΚΕΦΤΕΙ ΗΔΗ ΤΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ?

ΑΡΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ?

Μήπως για να προωθήσετε την πατριδοκαπηλία και τον αποπροσανατολισμό από τα πραγματικά κοινωνικά προβλήματα(δες “κρίση”,ΔΝΤ) και τους πραγματικούς ενόχους για αυτά,στρέφοντας την προσοχή του κόσμου σε Σκόπια και Τουρκία?

Ότι η πραγματική κατοχή της Ελλάδας τώρα οφείλεται στο ΔΝΤ και τους τραπεζίτες κάνετε πως δεν το ξέρετε?

Πέμπτοι σε όλο τον πλανήτη στην αγορά όπλων και οπλικών συστημάτων,μια χώρα καταχρεωμένη!

Τι γίνεται,θα καταλήξουμε όπως την Β Κορέα,που ενώ ο λαός της πεθαίνει της πείνας γυρεύει πυρηνικά? 

Αλλά οι εταιρείες παραγωγής όπλων με τις οποίες έχετε συμφωνίες εκατομμυρίων,όπως εξάλλου έχετε και με τις τράπεζες,πρέπει να φάνε κι αυτές κανένα ξεροκόμματο,σωστά?

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: