ΝΕΚΡΗ στα κάτεργα της μισθωτής σκλαβιάς

Το σύστημα εκμετάλλευσης που υπάρχει σήμερα και ελέγχει τα πάντα προς το συμφέρον των λίγων που έχουν τον έλεγχο της οικονομίας-άρα και της κοινωνίας-μπορεί να σε σκοτώσει με περισσότερους από ένα τρόπους.

Αν αντιδράς,με τον “πατροπαράδοτο” τρόπο,με μια σφαίρα στην καρδιά

https://m4trix87.wordpress.com/%cf%84%ce%ad%cf%84%ce%bf%ce%b9%ce%b5%cf%82-%ce%bc%ce%ad%cf%81%ce%b5%cf%82/

Αν πάλι τους υπακούς,γινόμενος μισθωτός σκλάβος κομμένος και ραμμένος στα μέτρα τους

https://m4trix87.wordpress.com/%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%ae%ce%bc%ce%b9%ce%bf-%ce%ba%cf%8d%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%85%ce%b4%ce%b9%ce%b5%ce%b8%ce%bd%ce%ae-%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%b9/

ΝΑ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!

Πέθανε από την πολλή δουλειά

 Η υπερκόπωση κι η κατάθλιψη λόγω των εργασιακών συνθηκών τη σκότωσαν

Ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας αρνείται ότι η 34χρονη έπασχε από καρδιακή ανεπάρκεια – Δούλευε περισσότερες από οκτώ ώρες την ημέρα και συχνά «μετέφερε» δουλειά και στο σπίτι, όπου παράλληλα μεγάλωνε τα δίδυμα παιδιά της. 
Την υπόθεση του θανάτου μίας 34χρονης γυναίκας, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή, το περασμένο Σάββατο, έπειτα από πολλές ώρες εργασίας, που την οδήγησαν σε εξάντληση, ερευνά η εισαγγελία. Ταυτόχρονα, ολοένα και μεγαλύτερη είναι η ανησυχία, που εκδηλώνεται σε όλες τις κοινωνικές τάξεις, για το εργασιακό μέλλον, με αποτέλεσμα, οι Ρουμάνοι να εργάζονται για περισσότερες από οκτώ ώρες την ημέρα, καταπονώντας τον εαυτό τους και οδηγούμενοι σε υπερκόπωση και εξάντληση.

‘Αγχος λόγω κρίσης
Μάλιστα, από έρευνα του MyJob (διαδικτυακή πύλη για την απασχόληση), προκύπτει ότι τουλάχιστον το 50% των Ρουμάνων εργάζεται περισσότερες από οκτώ ώρες, καθώς φοβάται ότι, λόγω της οικονομικής κρίσης, θα χάσει τη δουλειά του. Ο επικεφαλής του μεγαλύτερου συνδικαλιστικού φορέα στη Ρουμανία, του «Cartel Alfa», Μπόγκνταν Χόσου, περιέγραψε με «μελανά χρώματα» την κατάσταση στην αγορά, καθώς μίλησε για μια νέα μορφή «σκλαβιάς» των εργαζομένων, οι οποίοι είναι ολοένα και πιο «υπάκουοι» στις απαιτήσεις των εργοδοτών. «Το άγχος δεν θεωρείται επαγγελματική ασθένεια στη Ρουμανία», πρόσθεσε ο κ. Χόσου και σημείωσε ότι «αντίθετα με τη Ρουμανία, στην Ευρώπη οι πολίτες εργάζονται περισσότερο, προκειμένου να πληρωθούν περισσότερο και κανείς δεν τους υποχρεώνει να εργαστούν έπειτα από το επίσημο ωράριό τους». Η Ραμόνα Τσίτσιου, μητέρα διδύμων, 2,5 ετών, προγραμματίστρια στην πολυεθνική εταιρία διαδικτυακών δημοσκοπήσεων Ipsos Interactive Services, εργαζόταν για περισσότερες από οκτώ ώρες την ημέρα και σε αρκετές περιπτώσεις «μετέφερε» τη δουλειά της στο σπίτι. «Η κ. Τσίτσιου έπρεπε να καλύψει τον εργασιακό φόρτο που προκλήθηκε, έπειτα από την απόλυση υπαλλήλων της εταιρείας», δήλωσε ο σύζυγός της Μάριους Τσίτσιου στα μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα, εξάλλου, με τον ίδιο, που, πλέον, μεγαλώνει μόνος του τα δύο τους παιδιά, η σύζυγός του «υπέφερε από άγχος το τελευταίο διάστημα και αναζητούσε μια νέα δουλειά, η οποία – πίστευε – πως θα είχε ανθρώπινο ωράριο και θα της έδινε την ευκαιρία να περάσει περισσότερο χρόνο με τα παιδιά της».

Kαρδιακή ανεπάρκεια;
Η Ραμόνα Τσίτσιου κατέρρευσε την περασμένη Τρίτη, την ώρα που δούλευε στον υπολογιστή της. Υπέφερε από καρδιακή ανεπάρκεια, στη συνέχεια έπεσε σε βαθύ κώμα και δεν συνήλθε απ΄ αυτό. «Πιστεύω ότι, όταν το ασθενοφόρο έφθασε στο σημείο, η ασθενής είχε, ήδη, πάθει ανακοπή. Εάν περάσει το όριο των δέκα λεπτών και ο εγκέφαλος δεν οξυγονώνεται, το πιθανότερο είναι ότι ο ασθενής δεν θα αναρρώσει», δήλωσε ο εκπρόσωπος του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Βουκουρεστίου, Μπόγκνταν Ποπέσκου. Οι γιατροί, σύμφωνα με τον ίδιο, ποτέ δεν έδωσαν ευκαιρίες ανάρρωσης για την 34χρονη, ωστόσο, ερευνούν ακόμη την υπόθεσή της, που οδήγησε στο θάνατό της. Ο σύζυγός της επιμένει πως η σύζυγός του δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας, ωστόσο, υπέφερε από πολύ άγχος. «Τον Δεκέμβριο του 2009 έκανε ιατρικές εξετάσεις και ήταν υγιής. Δεν παραπονέθηκε ποτέ για τίποτα και δεν παραπονέθηκε ποτέ ότι ήταν άρρωστη», πρόσθεσε.
Η υπόθεση της Ραμόνα Τσίτσιου είναι παρόμοια με μια άλλη, που συνέβη πριν από τρία χρόνια. Πρόκειται για την υπόθεση της Ραλούτσα Στροέσκου, υπάλληλο στην εταιρεία Ernst and Young, η οποία βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της. Από την έρευνα προέκυψε ότι η νεαρή γυναίκα πέθανε έπειτα από την απώλεια πολλών κιλών (40 κιλά), γεγονός που προκάλεσε την καρδιακή ανεπάρκεια. Τις τελευταίες εβδομάδες, πριν από το θάνατό της, εργαζόταν τουλάχιστον δέκα ώρες καθημερινά και όταν επέστρεφε στο σπίτι συνέχιζε τη δουλειά της, αρνούμενη να φάει. Η Στροέσκου απομονώθηκε από τους φίλους της, στους οποίους είχε εξομολογηθεί -όπως δήλωσαν- ότι αισθανόταν κατάθλιψη λόγω της δουλειάς. 

  

Κωδικός άρθρου: 935394 

ΠΟΛΙΤΗΣ – 17/03/2010, Σελίδα: 9 

Ναι,καλά ακούσατε!

Θυμάστε από την ιστορία-ακόμη και αυτή την αναμασημένη όπως τους συμφέρει που μας διδάσκουν-για τα ρωμαικά κάτεργα και όσους πέθαιναν σε αυτά από την υπερεξάντληση ώστε ο αυτοκράτορας να επεκτείνει την επιρροή του μέσω πολέμων?Για τους θανάτους παιδιών στον 3ο κόσμο από την υπερεργασία σε εργοστάσια πολυεθνικών-”φτηνά εργατικά χέρια”-ούτως ώστε εμείς να πληρώνουμε σαν τα κορόιδα για προιόν αξίας λίγων ευρώ μια περιουσία,την οποία με τους σημερινούς μισθούς που δίδουν όσοι μας ελέγχουν συνεπάγεται υπερωριακή εργασία,και το μεγαλύτερο μερίδιο να πηγαίνει στις τσέπες των CEOs?Για τους μονομάχους στην αρένα που χαιρετούσαν τον αυτοκράτορα πριν να αλληλοσκοτωθούν ώστε τα υπόλοιπα αμνοερίφια της Ρώμης να έχουν “θεάματα” για να μην αναγκαστούν οι φρουροί να λερώσουν τα σπαθιά τους καταστέλλωντας εξεγέρσεις?

Όπου αρένα βάλτε “επαγγελματικός στοίβος”,όπου αυτοκράτορας “γενικός διευθυντής”,όπου σκλάβοι/μονομάχοι “υπάλληλοι” και μαντέψτε τι έχουμε.

Εξάλλου τι σημαίνει υπ(ό)-άλληλος?

Αυτός που βρίσκεται από κάτω-ο υπηρέτης,ο ΣΚΛΑΒΟΣ!

Έτσι μας θέλουν,να σκοτωνόμαστε γι αυτούς,αμελώντας φίλους,οικογένεια,ανθρώπινες σχέσεις,υγεία,ακόμη και την ίδια μας την ζωή,ούτως ώστε αυτοί να χαίρονται λόγω του ότι έχουν αύξηση κερδών κάτι %…

Τα πράγματα όσο πάνε και χειροτερεύουν,σιγά σιγά η ανθρωπότητα ξαναγυρνά σε σκοτεινές εποχές-όχι δηλ πως ήμαστε ποτέ πραγματικά ελεύθεροι,όντας τυφλοί μέσα στο σύννεφο καπνού που τα ψευτομέτρα “κοινωνικής πρόνοιας” που μας δίδουν τα τάχα αριστερά κόμματα και οι τάχα συντεχνίες και μας κάνουν να νομίζουμε ότι τα πράγματα θα αλλάξουν με το να ψηφίσουμε πχ ΑΚΕΛ(η οτιδήποτε άλλο).

Ιδού η αλήθεια.

Η πεθαίνεις από την εξάντληση μπροστά από ένα μηχάνημα,η από την πείνα(όντας άνεργος/απολυμένος) στο δρόμο,η από σφαίρα  στα Εξάρχεια,αγωνιζόμενος για μια καλύτερη κοινωνία.

ΜΑΝΤΕΨΤΕ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΕΝΤΙΜΟ!

Και κάτι ακόμη

(αναδημοσίευση από το μπλογκ του φίλου osr)

Ευκαιρία:  την Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010 ώρα 7 το απόγευμα στο CIIM στην Λευκωσία (δεν ξέρω που είναι αλλά θα μάθω) θα γινει συζήτηση με τον προπαγανδιστικό τίτλο «Συζήτηση για έξοδο από την κρίση»  και θα συμμετέχουν ο εκπρόσωπος αυτών που σας γαμάνε δηλαδή των μεγαλοεταιρειών του ΚΕΒΕ ο Μάνθος Μαυρομάτης και διάφοροι ψευδοεπιστήμονες που ΄χουν μπροστά από το όνομα τους το δρ δόκτορες τάχα οικονομολόγοι για να μας πείσουν ότι πρέπει να μειωθούν οι μισθοί οι συντάξεις να δουλεύουμε μέχρι τα 84 μας ώστε αν βγουμε από την κρίση που δημιούργησαν αυτοί που τα τρώνε όλα….  Εχει και ένα τηλέφωνο για επικοινωνία 22 462 227

Όσοι θέλουν να κάνουν κάτι πρακτικό και να φέρουν σε δύσκολη θέση αυτούς τους προπαγανδιστές με ερωτήσεις επί της ουσίας αυτού που ονομάζεται κρίση, για την αλήθεια των τραπεζών τοκογλύφων κλπ κλπ όπως αναλύθηκαν και στο προηγούμενο μου κείμενο και αλλού ας μου στείλει e mail στο osr55@hotmail.com να μιλήσουμε να συνενοηθούμε να κάνουμε κάποια οργάνωση για τις ερωτήσεις που θα τους ξεμπροστιάσουν

Να κινηματογραφηθεί όλο αυτό ώστε να έρθουν σε ακόμη πιο δύσκολη θέση όταν δεν θα απαντάνε επί της ουσίας

Ας οργανωθούμε επιτέλους να τους ξεμπροστιάσουμε  Να σταματήσει η κοροιδία

Ας σταματήσουμε επιτέλους τα λογάκια και να περάσουμε στις πράξεις

Κανείς δεν έχει άλλοθι να το παίζει ενεργός πολίτης του πληκτρολογίου και του καναπέ

Οργάνωση αντίδραση τώρα πριν να είναι πολύ αργά

Advertisements

4 Σχόλια to “ΝΕΚΡΗ στα κάτεργα της μισθωτής σκλαβιάς”

 1. Όχι αργία.ΑΠΕΡΓΙΑ! « M4trix87 Κανείς δεν είναι περισσότερο σκλάβος από όποιον νομίζει ότι είναι ελεύθερος… Says:

  […] δρόμου της ΕΕ αναλυμένο από ειδικούς ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ! ΝΕΚΡΗ στα κάτεργα της μισθωτής σκλαβιάς Πράγματι,μας παίρνουν πίσω ΟΛΟΤΑΧΩΣ! ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥΣ […]

 2. Οι χούλιγκανς,οι ψευτοεπαναστάτες,και οι πραγματικοί επαναστάτες « M4trix87 Κανείς δεν είναι περισσότερο σκλάβος από όποιον νομίζει ότι εί Says:

  […] ΝΕΚΡΗ στα κάτεργα της μισθωτής σκλαβιάς […]

 3. Οι χούλιγκανς,οι ψευτοεπαναστάτες,και οι πραγματικοί επαναστάτες « M4trix87 Κανείς δεν είναι περισσότερο σκλάβος από όποιον νομίζει ότι εί Says:

  […] ΝΕΚΡΗ στα κάτεργα της μισθωτής σκλαβιάς […]

 4. (Μαυρο)κόκκινη κάρτα! « M4trix87 Κανείς δεν είναι περισσότερο σκλάβος από όποιον νομίζει ότι είναι ελεύθερος… Says:

  […] ΝΕΚΡΗ στα κάτεργα της μισθωτής σκλαβιάς […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: