Επιστράτευση απεργών…προάγγελος χειρότερων χουντικών μέτρων?Ο σεβασμός του δικαιώματος μόνο όταν μας συμφέρει?

Όταν το δικαίωμα,συνταγματικά κατοχυρωμένο ακόμη και στο άδικο σύνταγμα της ψευτοδημοκρατίας στην οποία μας επιβάλλουν να ζούμε, στην απεργία δεν γίνεται σεβαστό…

(αναδημοσίευση από citypress-gr.blogspot.com)

Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2010

Επιστρατεύτηκαν οι απεργοί ιδιοκτήτες βυτιοφόρων και φορτηγών

Μετά το ναυάγιο στη συνάντηση του γενικού γραμματέα Υποδομών με τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών βυτιοφόρων, η κυβέρνηση προχώρησε το απόγευμα της Τετάρτης στην πολιτική επιστράτευση των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων, επικαλούμενη «σοβαρή διαταραχή στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας».

Η απόφαση:

«Με απόφαση του πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, μετά από σχετική εισήγηση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Ρέππα, και αφού ελήφθη υπόψη η επιτακτική ανάγκη αποτροπής των δυσμενών συνεπειών της παρατεινόμενης απεργίας των ιδιοκτητών και οδηγών φορτηγών αυτοκινήτων Δημοσίας Χρήσης και βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων, που έχει προκαλέσει σοβαρή διαταραχή στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας, ενέχει σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία από την έλλειψη επαρκούς εφοδιασμού των πολιτών σε καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα, απειλεί τη διακοπή της ομαλής λειτουργίας των μονάδων παροχής υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας και απειλεί επίσης κατ΄ επέκταση τη δημόσια τάξη, κηρύσσονται οι ανά τη χώρα ιδιοκτήτες και οδηγοί φορτηγών Δημοσίας Χρήσης και των βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων σε κατάσταση πολιτικής κινητοποίησης.

«Με την παραπάνω απόφαση εξουσιοδοτούνται οι υπουργοί Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Οικονομικών και, κατά το μέρος της αρμοδιότητάς τους, οι οικείοι νομάρχες να….
προβούν σε επίταξη των υπηρεσιών και επίταξη της χρήσης των φορτηγών Δημοσίας Χρήσης και των βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων καθώς και να λάβουν κάθε άλλο αναγκαίο μέτρο για τη διασφάλιση των δημοσίων αγαθών που κινδυνεύουν από την κατά τα άνω διατάραξη της ομαλής λειτουργίας της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της χώρας».

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση όπως έστρωσε θα κοιμηθεί. Δεν έκανε ειλικρινή διάλογο και άφησε τα πράγματα να φτάσουν στα άκρα. Με δυσμενέστατες συνέπειες για όλη τη χώρα. Και τώρα σπεύδει με ακραία μέσα να λύσει μια ακραία κατάσταση που η ίδια δημιούργησε.

Εδώ και τρεις μήνες η Νέα Δημοκρατία είχε επισημάνει ότι η μεταρρυθμιστική προσπάθεια που αφορά στην απελευθέρωση της αγοράς των οδικών μεταφορών θα έπρεπε να είναι το αποτέλεσμα σοβαρής μελέτης και επεξεργασίας και να έχει έντονα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά.

Επανήλθαμε τονίζοντας ότι στην περαιτέρω προώθηση μιας τέτοιας πρωτοβουλίας απαιτείται ουσιαστικός και ειλικρινής διάλογος με τους φορείς του κλάδου, καθώς και αποτελεσματική συνεννόηση με τις αρμόδιες Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Αρχές.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση κώφευσε. Αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων. Με το χρόνο και τον τρόπο που κινήθηκε όξυνε, αντί να επιλύσει τα προβλήματα.

Στην προσπάθειά της να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό, προκειμένου να αποσείσει τις δικές της ευθύνες για την αδυναμία της να επιλύσει το ζήτημα, κατάφερε να μετατρέψει ένα σημαντικό μεταρρυθμιστικό εγχείρημα σε κρίση. Κρίση της οποίας τις δυσμενείς επιπτώσεις επωμίζεται ο Ελληνικός λαός.

Η σημερινή εξέλιξη έρχεται σαν απάντηση από την κυβέρνηση σε ένα αδιέξοδο το οποίο η ίδια δημιούργησε. Και, βέβαια, κρίνεται γι΄ αυτό αναλόγως από τους Έλληνες πολίτες».

Την προσπάθεια της ΝΔ να εκμεταλλευτεί πολιτικά το θέμα προς άγραν ψήφων την αφήνω ασχολίαστη.

Εκείνο που έχει σημασία εδώ είναι ότι για πρώτη φορά,σε ίσως την πρώτη απεργία στην Ελλάδα μετά την «μεταπολίτευσ绨η οποία μπορεί λόγω σημαντικότητας του τομέα στον οποίο εργάζονται οι απεργοί,σε συνδυασμό με την καθολικότητα της,να λειτουργήσει πραγματικά ως μοχλός πίεσης και όπλο του εργαζόμενου ενάντια σε όσους τον αδικούν,μπαίνει σε λειτουργία η επιστράτευση…

Και το δικαίωμα της απεργίας πάει περίπατο!

Δηλ επέτρεπαν μέχρι τώρα μόνο τις απεργίες που πίστευαν ότι δεν θα ενοχλούσαν τα κέρδη των αφεντικών/του κράτους και δεν θα τους ανάγκαζαν να άρουν αδικίες?

Αν όντως έτσι είναι τα πράγματα,τότε σίγουρα ο «σεβασμός» του δικαιώματος αυτού από το 73 μέχρι και σήμερα δεν γινόταν παρά για λόγους καθαρά επικοινωνιακούς,για να καλμάρουν τον κόσμο!

Αν δηλ αύριο κηρυχθεί γενική απεργία επ’αόριστον-πολύ πιθανό,λαμβάνοντας υπόψη το ξεπούλημα του ελληνικού λαού στο ΔΝΤ

 “Χρεωκοπία” της Ελλάδας-ποιος φταίει,ποιος πληρώνει

Χειροβομβίδα με τραβηγμένη περόνη…

Χαιρετισμός Νεολαίας Ενάντα στον Εθνικισμό στο Αντιφασιστικό Φεστιβάλ στις 24/6/2010

και τις αναμενόμενες αντιδράσεις που αναμένεται όσο τα πράγματα χειροτερεύουν να ενταθούν

Ώρα όλοι οι ελλαδίτες-και οι κυπραίοι- να ξυπνήσουν???

Ένα ενδιαφέρον άρθρο του “Πολίτη”

Το τανγκό της οργής -ΕΞΑΝΤΑΣ

Τα σχέδια των τραπεζιτών που ελέγχουν τον πλανήτη

Ο ΛΑΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΞΕΓΕΙΡΕΤΑΙ!(και κάποιοι άλλοι μας λένε για νεκρούς,οι οποίοι όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες ΠΕΘΑΝΑΝ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΚΛΕΙΔΩΣΕΙ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ!)

αλλά και άλλα παρόμοια μέτρα του συστήματος για καταστολή αντιδράσεων

7000 εισαγόμενοι μπάτσοι από ΕΕ-φοβούνται???

να αναμένουμε τι?

Χούντα?

Τελικά όντως όποιος «σεβασμός» σε δικαιώματα,πραγματικός η φαινομενικός-προβαλλόμενος,από το 73 μέχρι σήμερα,ήταν μόνο για προπαγάνδα…

Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ 73

ΟΣΟ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ/ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ,ΣΥΜΦΩΝΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ(ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ)-ΔΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ-ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ,ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ(Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΚΑΤ ΑΥΤΟΥΣ?)ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ(ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ?)ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ(ΟΜΟΙΩΣ)

Αφού λοιπον δεν σέβονται τα δικαιώματα μας,άρα ούτε εμάς…

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ?

ΣΚΑΤΑ ΣΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΑΧΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ

ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΒΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΘΑ ΒΑΡΑΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ

Advertisements

Ένα Σχόλιο to “Επιστράτευση απεργών…προάγγελος χειρότερων χουντικών μέτρων?Ο σεβασμός του δικαιώματος μόνο όταν μας συμφέρει?”

  1. Α ρε κυπραίε,νόμιζες θα την γλυτώσεις??? « M4trix87 Κανείς δεν είναι περισσότερο σκλάβος από όποιον νομίζει ότι είναι ελεύθερος… Says:

    […] Επιστράτευση απεργών…προάγγελος χειρότερων χουντικώ… […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: