«Αξι»ωματικός της αστυνομίας συντονιστής σχεδίου δολοφονιών του υποκόσμου.

Με τέτοια αστυνομία,το οργανωμένο έγκλημα τι να το κάνουμε-αφού ΕΙΝΑΙ το οργανωμένο έγκλημα!

Για ποιους είναι οι νόμοι τους είπαμε?

Τελικά τους νόμους τους ποιος τους ακολουθεί?

(αναδημοσίευση από «Πολίτη»)

Του αποδίδει ουσιαστικό ρόλο στις σχεδιαζόμενες δολοφονίες

Ο Ζαβράντωνας «καίει» αξιωματικό

Συμπληρωματική κατάθεση έδωσε ο φερόμενος ως πρωταγωνιστής του σχεδιασμού και της εκτέλεσης επτά δολοφονικών ενεργειών, Γώργος Ζαβράντωνας, αποδίδοντας σε αστυνόμο ρόλο συνεργού

Πρωταγωνιστικό ρόλο σε αξιωματικό της αστυνομίας αποδίδει ο Γιώργος Ζαβράντωνας, ο οποίος φέρεται να παραδέχθηκε -με γραπτή κατάθεσή του- ότι ανέλαβε τον σχεδιασμό και την εκτέλεση επτά δολοφονικών ενεργειών κυρίως ατόμων τα οποία δραστηριοποιούνται στο χώρο του στοιχήματος.
Διασταυρωμένες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο Ζαβράντωνας έδωσε τις τελευταίες ημέρες νέα γραπτή συμπληρωματική κατάθεση στην οποία κάνει εκτενή αναφορά στο ρόλο του εν λόγω αξιωματικού στις σχεδιαζόμενες δολοφονίες.
Το περιεχόμενο της συμπληρωματικής κατάθεσης κρατήθηκε εντός πολύ στενού κύκλου και, πέρα από 2-3 ανακριτές, το γνωρίζουν μόνο τα ανώτατα στελέχη της ηγεσίας της αστυνομίας προσπαθώντας να το κρατήσουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Ο Γιώργος Ζαρβάντωνας, λοιπόν, στη συμπληρωματική κατάθεσή του αναφέρει ότι ο εν λόγω αξιωματικός είχε στενές επαφές με τον καταζητούμενο Αλέξη Μαυρομιχάλη, άλλως Αλεξούι, ενώ φέρεται να ήταν μέρος των σχεδιαζόμενων εγκληματικών ενεργειών.
Ουσιαστικά, ο Ζαβράντωνας, ο οποίος δείχνει από την πρώτη στιγμή ιδιαίτερη προθυμία συνεργασίας με τους ανακριτές, αποδίδει στον αστυνόμο ρόλο συνεργού.
Παράλληλα, στο πλαίσιο προφορικών ανακρίσεων, ο Ζαβράντωνας, για να ενισχύσει τα όσα αναφέρει σχετικά με την σχέση του αξιωματικού με τον καταζητούμενο ως εγκέφαλο των σχεδιαζόμενων δολοφονιών, κάνει αναφορά σε ταξίδια στο Λίβανο που έκανε ο αστυνόμος μαζί με τον καταζητούμενο. Ταξίδια που είχαν ως μοναδικό σκοπό τις επισκέψεις σε καζίνο.

Ψάρευε πληροφορίες
Αστυνομική πηγή, που είναι σε θέση να γνωρίζει την πορεία των ερευνών γύρω από το όλο θέμα, μας ανέφερε πως ο Γιώργος Ζαβράντωνας υποστηρίζει ότι πολλές πληροφορίες για τις κινήσεις των υποψήφιων θυμάτων – και όχι μόνο – προέρχονταν από τον συγκεκριμένο αστυνόμο.
Οι περισσότερες πληροφορίες «ψαρεύονταν» από τον ανώτατο αξιωματικό, ο οποίος, λανθασμένα όπως αποδεικνύεται, θεωρήθηκε από τα υποψήφια θύματα ότι ενδεχομένως να είχε ανάμειξη στα σχεδιαζόμενα εγκλήματα σε βάρος τους.
Ενδεικτικά, η ίδια πηγή μάς ανέφερε ότι ο αστυνόμος που κατονομάζεται από τον Ζαβράντωνα προσέγγιζε τον ανώτατο αξιωματικό ο οποίος συντόνιζε τις ενέργειας για την αποκάλυψη του συνδικάτου του εγκλήματος, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των ερευνών και, στη συνέχεια, αποκάλυπτε τα πάντα στον καταζητούμενο.
Ουσιαστικά, ο ανώτατος αξιωματικός λάμβανε πληροφορίες και ο αστυνόμος φέρεται, σύμφωνα με τα όσα λέει ο βασικός ύποπτος των σχεδιαζόμενων εγκληματικών ενεργειών, να προειδοποιούσε για τις κινήσεις της αστυνομίας.

Απειλές σε συνάδελφο
Ο Ζαβράντωνας φέρεται να αποκάλυψε ότι ο συγκεκριμένος αστυνόμος βρίσκεται πίσω και από απειλές τις οποίες δέχθηκε στο πολύ πρόσφατο παρελθόν ο αστυνομικός διευθυντής Λευκωσίας, κ. Κύπρος Μιχαηλίδης. Απειλές, οι οποίες, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο «Π», αφορούσαν μέχρι και τη φυσική εξόντωση του επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης Λευκωσίας.
Για το συγκεκριμένο ζήτημα έγιναν, από μέρους της αστυνομίας, παραστάσεις προς συγκεκριμένο πρόσωπο, το οποίο φερόταν να είχε αναλάβει το ρόλο της υλοποίησης των απειλών.

Και στη σορό
Ο Γιώργος Ζαβράντωνας, ο οποίος δεν αποκλείεται να αξιοποιηθεί ως μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση των σχεδιαζόμενων φόνων, πέρα από τη συγκεκριμένη υπόθεση και τις απειλές κατά του αστυνομικού διευθυντή Λευκωσίας, φέρεται να αναφέρθηκε και σε παιχνίδια που ετοίμαζε ο συγκεκριμένος αστυνόμος και στην υπόθεση της κλοπής της σορού του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου.
Συγκεκριμένα, ο Ζαβράντωνας, μιλώντας στους ανακριτές του ΤΑΕ Αρχηγείου, φέρεται να αποκάλυψε ότι ο εν λόγω αξιωματικός είχε στήσει παρασκηνιακά δίκτυο πληροφοριών προκειμένου να εντοπίσει τη σορό και να φορτώσει το πρωτοφανές έγκλημα σε δύο από τα υποψήφια θύματα των σχεδιαζόμενων δολοφονιών «φυτεύοντας» σε υποστατικά των εν λόγω προσώπων, τεκμήρια. Με αυτό τον τρόπο, θα τους «φόρτωνε» ένα ειδεχθές έγκλημα και, παράλληλα, θα τους κρατούσε μακριά από το χώρο του στοιχήματος όπου δραστηριοποιούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα. 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΕΑΡΧΟΥ

Κωδικός άρθρου: 942668

ΠΟΛΙΤΗΣ – 27/04/2010, Σελίδα: 22

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: