Ακόμη και τα παυσίπονα απαγορεύονται…

Μιλάω για την εκστρατεία «Ένα καράβι για την Γάζα»

Ένα καράβι για την Γάζα…αλλά τα παυσίπονα δεν λύνουν το πρόβλημα!

την νηοπομπή της οποίας οι κυπριακές αρχές δυσχεραίνουν ΑΠΑΓΟΡΕΥΩΝΤΑΣ ΣΕ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΝΑ ΜΠΑΡΚΑΡΟΥΝ ΣΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΛΟΙΑ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΘΕ ΤΟΥΣ ΒΗΜΑ!

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1176285

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1176571

Δηλ δεν μιλάμε μόνο για κτύπημα κατά του παλαιστινιακού λαού αλλά και παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων-ελευθερία διακίνησης,την οποία όσο αφορά το κυπριακό κάποιοι κηρύττουν ότι υποστηρίζουν πλήρως?

Παρόλο που το κόμμα που βρίσκεται τώρα στην κυβέρνηση στο παρελθόν,ενόσω ήταν αντιπολίτευση, δεν έχανε ευκαιρία να μας θυμίζει πόσο υπέρ του παλαιστινιακού λαού και κατά του φασιστικού κράτους του Ισραήλ είναι,με πορείες στην αμερικάνικη πρεσβεία κάθε τόσο,τώρα προβαίνει σε αυτή την απαγόρευση,η οποία σίγουρα θα δυσχεραίνει την αποστολή της εκστρατείας.

Και γιατί παρακαλώ?

Η «απάντηση»…

http://www.sigmalive.com/news/politics/270769

Μαρκουλλή: Απειλήθηκαν τα εθνικά μας συμφέροντα

Εκτύπωση Αποστολή Share on Facebook Tweet this Share on Blogger Άλλα

28 Μαΐου 2010, 13:00 EEST

SigmaLive/Ράδιο Πρώτο

(Τελευταία ενημέρωση 17:00)

Η κυβέρνηση απαγόρευσε τον απόπλου από τα λιμάνια της κυπριακής δημοκρατίας για τα πλοία με ανθρωπιστική βοήθεια από και προς τη Γάζα, αφού σύμφωμα με την Υπουργό Συγκοινωνιών Ερατώ Κοζάκου- Μαρκουλλή, η Κύπρος δέχθηκε απειλή κατά των εθνικών της συμφερόντων.
Σύμφωνα με απόφαση των Γενικών Διευθυντών των Υπουργείων Συγκοινωνιών, Δικαιοσύνης, Εξωτερικών και  Οικονομικών απαγορεύται ο απόπλους και ο κατάπλους  των πλοίων με οποιαδήποτε σημαία από τα λιμάνια της κυπριακής δημοκρατίας. Οι Γενικοί Διευθυντές επικαλούνται τα ζωτικά συμφέροντα, κατά την έκφρασή τους, της κυπριακή δημοκρατίας στον τομέα  των εξωτερικών σχέσεων  και της ασφάλειας. Ως εκ τούτου προειδοποιούν ότι η λιμενική αστυνομία έχει σαφείς εντολές να εφαρμόσει τη  συγκεκριμένη απόφαση, έναντι οποιουδήποτε προσπαθήσει να την παραβιάσει.

Πάντως σε δηλώσεις του  ο Λειτουργός του Υπουργείου Συγκοινωνιών Βασίλης Δημητριάδης υπογράμμισε πως η εν λόγω απόφαση λήφθηκε στα πλαίσια του Διεθνούς Δικαίου και με στόχο την προάσπιση των ζωτικών συμφερόντων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο κ. Δημητριάδης ανέφερε ακόμα ότι η απόφαση έγινε με το σκεπτικό ότι αφενός η Κύπρος στηρίζει πάγια του αγώνες του παλαιστινιακού λαού και αφετέρου ότι ουδέποτε η Παλαιστινιακή Αρχή ζήτησε από την Κύπρο ανθρωπιστική βοήθεια τέτοιας μορφής.
«Η Κυβέρνηση», όπως ανέφερε,  «Είχε ενημερωθεί για επιχείρηση ακτιβιστών, οι οποίοι θα χρησιμοποιούσαν την Κύπρο ως διαμετακομιστικό σταθμό και ως σημείο συνάντησης στην προσπάθεια τους να μεταφέρουν υλικά και ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα».

Ο Λειτουργός του Υπουργείου Συγκοινωνιών πρόσθεσε ακόμα, ότι αρχές της Δημοκρατίας ξεκαθάρισαν προς τους ακτιβιστές ότι αυτή τη δεδομένη στιγμή θα ήταν καλύτερα να μην εμπλέξουν την Κύπρο στην όλη επιχείρηση λόγω του ότι η κυπριακή Κυβέρνηση κρίνει αυτή τη στιγμή ότι θα πρέπει να προστατεύσει δικά της ζωτικά συμφέροντα.

Σημείωσε, τέλος, πως το σκεπτικό της απόφασης βασίζεται ακόμη και στο γεγονός ότι ουδέποτε η Παλαιστινιακή Αρχή έχει ζητήσει επίσημα από την Κύπρο την οποιαδήποτε ανθρωπιστικής βοήθεια τέτοιας μορφής.

Σύμφωνα με τις μέχρι χθες πληροφορίες του Υπουργείου Συγκοινωνιών, δυο πλοία τα οποία απέπλευσαν από την Κρήτη χθες, επρόκειτο να καταπλεύσουν στην Κύπρο σήμερα το μεσημέρι.

Παράλληλα ο ευρωβουλευτής Κυριάκος Τριανταφυλλίδης και  επικεφαλής της πρωτοβουλίας «Στόλος της Ελευθερίας», δήλωσε ότι δεν έχει καμία ανάμειξη με τα οργανωτικά του ταξιδιού των πλοίων που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα.

«Τα οργανωτικά δεν με ενδιαφέρουν ούτε και είχα καμιά ανάμειξη», είπε ο κ. Τριανταφυλλίδης προσθέτοντας πως αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να φτάσει η ομάδα αυτή στη Γάζα, να μεταφέρει το υλικό για σκοπούς ανακούφισης των Παλαιστινίων, οι οποίοι «Για δυόμιση τώρα χρόνια είναι αποκλεισμένοι σε μια στενή λωρίδα γης, και στους οποίους επέβαλαν αυτό τον άδικο αποκλεισμό οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ».

Πάντως από την πλευρά της Λιμενικής και της Ναυτικής Αστυνομίας λαμβάνονται όλα τα μέτρα για να τηρηθούν οι απαγορεύσεις απόπλου ή και κατάπλου πλοίων ή σκαφών οποιουδήποτε τύπου από/προς κυπριακά λιμάνια με τελικό προορισμό τη Γάζα.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλη Κατσουνωτό, σε περίπτωση που οποιοδήποτε πλοίο ή σκάφος εκδηλώσει πρόθεση για είσοδο στα χωρικά ύδατα της Δημοκρατίας και κατάπλου σε λιμάνι, θα ενημερωθεί για την απόφαση που υπάρχει.

Ανέφερε ακόμη ότι αυτή τη στιγμή κινούνται έξω από τα χωρικά ύδατα της Κύπρου, δηλαδή πέραν των 12 ναυτικών μιλίων, συνολικά έξι πλοία των οποίων οι κινήσεις παρακολουθούνται από τη Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία.

Στο μεταξύ στα ανοιχτά της Κύπρου, σπεύδουν τα πλοία που θα μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. 9 πλοία, 3 από την Τουρκία, 2 απο την Αγγλία και 1 απο την Ελλάδα, Ιρλανδία και Κουβέιτ έχουν προγραμματίσει να συναντηθούν στα ανοιχτά χωρικά ύδατα της Κύπρου, όπου όλα μαζί στη συνέχεια θα πλεύσουν προς τη Γάζα.  Πάντως το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι θα εμποδίσει την έλευση των εν λόγω πλοίων στα χωρικά ύδατα της Γάζας και ότι έχει δώσει διαταγή στο ναυτικό της να χρησιμοποιήσει ακόμα και βία αν χρειαστεί. Η Τουρκία εξέδωσε ένα μήνυμα με λήπτη το Ισραήλ όπου εμμέσως την προειδοποιεί ότι δεν θέλει προβλήματα στην περιοχή. Στα πλοία αυτά, βρίσκονται εκτός απο τους ναυτικούς, 50 δημοσιογράφοι απο διάφορες χώρες, 25 ξένοι βουλευτές. Και στα εννέα πλοία ο συνολικός αριθμός ατόμων είναι 560.


Μαρκουλλη: Απειλήθηκαν τα εθνικά μας συμφέροντα
.

“Απειλήθηκαν τα εθνικά μας συμφέροντα και γι’αυτό η κυπριακή δημοκρατία έλαβε, απο την περασμένη παρασκευή απόφαση για απαγόρευση του απόπλου απο τα λιμάνια της δημοκρατίας για τα πλοία με ανθρωπιστική βοήθεια απο και προς τη Γάζα”.Αυτό δήλωσε  η Υπουργός Συγκοινωνιών η οποία αναλύοντας την απόφαση ανέφερε χαρακτηριστικά ότι αυτή ελήφθη υπο την σκιά του θέματος που έχει προκύψει με τον κανονισμό του απευθείας εμπορίου αλλά και της προσπάθειας για τη δημιουργία ακτοπλοϊκής γραμμης μεταξύ Χαιφας κατεχόμενης Αμμοχώστου.

Οι δηλώσεις της κυρίας Μαρκουλλή έγιναν στο πλαίσιο διάσκεψης κατα την οποία παρουσίασε το έργο που έχει επιτελεστεί στα δυο χρόνια διακυβέρνησης Χριστόφια αλλά και τις προτερειότητες για τα επόμενα χρόνια,

Η Υπουργός Συγκοινωνιών έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο τμήμα δημοσίων έργων ενώ, όπως είπε, σημαντικά θέματα στα οποία έγιναν τομές, είναι το κυκλοφοριακό, η οδική ασφάλεια, οι δημόσιες συγκοινωνίες και η προετοιμασία για την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ απο την Κύπρο το 2012.

Τίτος Χριστοφίδης: πρέπει να αποφεύγονται ενέργειες οπου προκαλούν  ζημιές στον αγώνα της Κύπρου

Είναι καλά γνωστό ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δίνει αγώνα επιβίωσης, τόνισε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τίτος Χροστοφίδης, και «θα πρέπει να αποφεύγονται οι οποιεσδήποτε ενέργειες προκαλούν δυσκολίες ακόμα και ζημιές σε αυτό τον αγώνα». Ο κ. Χριστοφίδης εξήγησε ότι «επιμετρώντας αυτές τις δυσκολίες και τα ζωτικά συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας η κυπριακή Κυβέρνηση κάλεσε τους οργανωτές της εκδήλωσης να αποφύγουν τη χρήση του εδάφους και των λιμανιών της Κυπριακής Δημοκρατίας ως αφετηρίας ή ορμητηρίου της εκδήλωσης».

Οι απόψεις των κομμάτων

Στο μεταξύ οι απόψεις των κομμάτων για την απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στην απαγόρευση του απόπλου πλοίων από την Κύπρο προς τη Γάζα αλλά και του κατάπλου στην Κύπρο πλοίων που έχουν σαν τελικό προορισμό τη Γάζα, ποικίλουν.

Ο ΔΗΣΥ, ορθή θεωρεί την απόφαση της Κυβέρνησης. Οπως δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Αναστασιάδης”παρά τη συμπάθεια που τρέφουμε όλοι προς τον παλαιστινιακό λαό, θεωρώ πως ορθά ενήργησε η Κυβέρνηση γιατί κάθε κράτος θα πρέπει να βλέπει και τα δικά του προβλήματα”.”Συνεπώς”, πρόσθεσε, “γνωρίζοντας και πόσο θα θέλαμε και πόσο έχουμε συμπαρασταθεί στους Παλαιστίνιους, την ίδια ώρα κρίνω σαν ορθή την απόφαση της Κυβέρνησης”, κατέληξε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Απο την πλευρά της η ΕΔΕΚ εξέφρασε την υποστήριξη της στην αποστολή και στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον Παλαιστινιακό λαό, ”ανεξάρτητα από την απόφαση της κυπριακής Κυβέρνησης να απαγορεύσει τον απόπλου σκαφών από κυπριακά λιμάνια με προορισμό τη Γάζα’.
Με σημερινή του ανακοίνωση το ΚΣ ΕΔΕΚ, εκφράζει τη στήριξη της ”σε όλες τις προσπάθειες για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον αποκλεισμό από τους Ισραηλίτες Παλαιστινιακό λαό της Γάζας”, καταδικάζοντας παράλληλα ”τον απάνθρωπο αποκλεισμό της Γάζας”.

Το Δημοκρατικό Κόμμα θεωρεί ορθή την απόφαση της Κυπριακής Δημοκρατίας για απαγόρευση του απόπλου σκαφών από κυπριακά λιμάνια με προορισμό τη Γάζα.
Κληθείς σήμερα να σχολιάσει την κυβερνητική απόφαση για απαγόρευση του απόπλου των σκαφών με τη βοήθεια προς τους Παλαιστινίους, ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Φώτης Φωτίου, δήλωσε ”Oτι η Κύπρος πάντοτε στήριζε και στηρίζει τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού”.”Πιστεύουμε όμως”, πρόσθεσε, ”ότι αυτή η απόφαση της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι σωστή και έχει ένα μοναδικό στόχο: την προάσπιση των ζωτικών συμφερόντων της Κυπριακής Δημοκρατίας”.

Η ανθρωπιστική βοήθεια πρέπει να παραδοθεί στον παλαιστινιακό λαό, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Ευρωπαϊκού Κόμματος Μιχάλης Γιωργάλλας. Σε σημερινές του δηλώσεις για την απόφαση της Κυβέρνησης για απαγόρευση του απόπλου πλοίων από την Κύπρο προς τη Γάζα, ο κ. Γιωργάλλας είπε ότι ”η απόφαση της κυπριακής Κυβέρνησης να απαγορεύσει τον απόπλου σκαφών από κυπριακά λιμάνια με προορισμό τη Γάζα δεν θα πρέπει να σταθεί εμπόδιο ώστε να φτάσει η ανθρωπιστική βοήθεια στον παλαιστινιακό λαό”. ”Η παράδοση της βοήθειας στους Παλαιστινίους έχει καθαρά ανθρωπιστικό χαρακτήρα και πρέπει να μείνει μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες”, κατέληξε.

Η ΓΓ των Οικολόγων Ιωάννα Παναγιώτου δήλωσε ότι το Κίνημα στηρίζει την επιχειρούμενη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, όπως και κάθε προσπάθεια αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας. Σχολιάζοντας την απόφαση της Κυβέρνησης για απαγόρευση του απόπλου πλοίων από την Κύπρο προς τη Γάζα και του κατάπλου στην Κύπρο πλοίων που έχουν ως τελικό προορισμό τη Γάζα, η κ. Παναγιώτου εξέφρασε την πεποίθηση ό,τι η κυπριακή Κυβέρνηση υπέκυψε σε πιέσεις των Ισραηλινών.

Ναι,καλά ακούσατε!

Λόγοι «εθνικού συμφέροντος»!

Με λίγα λόγια,επειδή φοβόμαστε μην προχωρήσει το Ισραήλ σε απευθείας εμπόριο με τα κατεχόμενα,γλείφουμε τους στρατοκράτες ηγέτες του υποχωρώντας στις απαιτήσεις τους.

Αυτό λοιπόν είμαστε?

Η ΠΟΥΤΑΝΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ???

Που είναι τώρα η αριστερή σας ιδεολογία,και η διεθνιστική αλληλεγγύη «κύριε» Χριστόφκια?

Αυτό σημαίνει διεθνισμός?

Και που είναι το υποτιθέμενο πατριωτικό σας αίσθημα και η αλληλεγγύη προς ακόμη ένα λαό που η χώρα του βρίσκεται υπό κατοχή «κύριε» Αναστασιάδη,που υποστηρίζεις για λόγους «εθνικού συμφέροντος» να γίνουμε η πουτάνα του Ισραήλ? 

Αυτό σημαίνει πατριωτισμός?

Η μήπως -λέμε τώρα-οι «φίλοι» σας στην ΕΕ έβγαλαν το ανάλογο φιρμάνι,προς υποστήριξη των συνκαπιταλιστών τους στο κράτος του Ισραήλ?

Μέση Ανατολή:Ο παραλογισμός συνεχίζεται

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: